Brist i bærebjelken

4
Det kurdiskdominerte SDF er væpnet, forsynt og betalt av USA. Nå forsvinner sannsynligvis den militære beskyttelsen fra USA. Hva da?
Pål Steigan

Av Pål Steigan.

Peter M. Johansen (PMJ) skriver i Klassekampen 23.8: «Steigans fusk med kilder og metodiske uredelige konstruksjoner begrenser derimot diskusjonen om Syrias framtid.» Det var da voldsomt. På steigan.no oppgir vi alltid våre kilder, slik at leserne alltid vil kunne sjekke dem. PMJ klarer da heller ikke å underbygge konklusjonen.


Denne artikkelen sto på trykk i Klassekampen 28. august 2018. Peter M. Johansens artikkel befinner seg bak betalingsmur.


Marxisten Samir Amin forsto allerede i 2012 at det såkalte «opprøret» i Syria og den stedfortrederkrigen ikke er noe annet enn USAs og alliertes forsøk på å ødelegge Syria.

Samir Amin (2012) «Imperialismens mål er å ødelegge Syria slik de ødela Libya. … Men hvem er interessert i det? Det er i den felles interessen til de nære allierte: USA, Israel og Gulf-statene. USA? Hvorfor? Fordi det å ødelegge samfunn i regionen er den beste måten å forberede det neste stadiet på, og det er ødeleggelsen av Iran, med et blikk på å slå tilbake de «framvoksende» landene, de virkelig farlige, Kina og Russland. … Dette er målet, og det forutsetter ødeleggelsen av stater i Midtøsten…»

PMJ forstår ikke dette, men forsøker å få KKs lesere til å tro at USA er i Syria for å «føre krig mot IS». Han bør prøve å svare på spørsmål som:

Hvorfor kunne IS i fullt dagslys og helt uhindret invadere Syria med en kolonne flunkende nye Toyotaer, når de opplagt var fullt synlige for USAs fly, droner og satellitter? Hvem var det som eskorterte denne kolonnen med et Apache-helikopter? Hvorfor bombet USA aldri de lange kolonnene med tankbiler som førte stjålet syrisk olje til Tyrkia og sikret IS betydelige inntekter? Hvorfor har IS kunnet ha en base helt opp til Golanhøydene uten at verken USA eller Israel har gjort dem noe? Og hvorfor er IS-basene så stappfulle av vestlige våpen og ammunisjon – og hvem har brakt dem dit?

Denne kolonnen av hvite Toyotaer ble liksom ikke oppdaget av verdens mest avanserte overvåkingssystemer. Hvem klarer å tro på det?

Min gode venn anti-imperialisten PMJ klarer ikke å se eller ta avstand fra USAs okkupasjon i Syria. Her brister bærebjelken i hans Syria-journalistikk, ikke fordi han er «blitt heiagjeng for USA», men fordi han støtter PKK/PYD, og dersom han innrømte USAs okkupasjon, ville det automatisk ramme dem.

PMJ misliker at jeg kaller SDF et «infanteri for USA», men USA-alliansen OIR omtaler SDF som «våre bakkestyrker», og det er presis hva et infanteri er.

Jeg har lagd en dokumentasjon i 28 punkter som dokumenterer at SDF er trent, væpnet, forsynt, betalt og hjulpet på alle måter av Pentagon, at USAs spesialstyrker kjemper som «rådgivere» i SDF og at SDF er integrert i OIRs og USAs operasjoner. Jeg fikk bare bare 2000 tegn, så denne dokumentasjonen må man lese på steigan.no.

Pål Steigan

Redaktør for steigan.no og Mot Dag tv.

Les også:

Ønsketenkning om kurderne: Om USAs okkupasjon av Nordøst-Syria og koalisjonens opptrapping mot Iran

 

USAs, Frankrikes og andre vestmakters støtte til SDF i Syria

 

Syriakrigen og redselen for det tomme rom

 

USAs rolle i krigen mot Syria og det raknende imperiet

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Assad-tilhengerne på steigan.no”, Steigans fusk med kilder og metodiske uredelige konstruksjoner, skriver Peter M. Johansen!

  Peter M. Johansen er en erfaren journalist som vet hvilken makt språket har, og språket han bruker i sine artikler kan fortelle mye om hva han ønsker å oppnå. Journalister skaper jo bilder av hvem som er venner og fiender gjennom språket de bruker, og steigan.no og brukerne er tydeligvis Peter M. Johansen`s fiender!

  Peter M. Johansen`s kampanje sår unødvendig splid og svekker venstresiden, og hvorfor en “anti-imperialist” ønsker å svekke venstresiden kan man jo bare undre seg over.

 2. Avatar for Johnny Johnny says:

  Fra Hillary Clinton email archive:

  Subject: NEW IRAN AND SYRIA
  https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328

  Dette forteller mye om USAs mål i midt østen, og denne mailen må man ikke glemme når man skal finne ut hva som foregår i Syria.

 3. Avatar for Fredrik Fredrik says:

  Jeg har sluttet å abbonere på Klassekampen. Den er ikke verdt pengene.
  Baksiden er at jeg ikke får tilgang på PMJs innlegg. Før leste jeg han fordi han lenge var den eneste journalisten det var verdt å følge, men efter det overaskende hamskiftet er det bare denne debatten, og innlegga hans har jeg ikke tilgang til.
  Hvis det er slik at han retter dette angrepet mot Steigan.no uten å underbygge det, viser han en helt ny form for journalistikk som jeg aldri har sett av han.
  Det at innlegget ikke er tilgjengelig på bloggen her, synes jeg er uredelig.
  Både Ask og Folkvord skriver saklig her, det burde PMJ også gjøre.

  Så PMJ: skriv her så vi kan se hva du står for!

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Du har sikkert fått med deg Fredrik at det er et ideologisk skifte på gang i partiet Rødt. Det har vært voldsomme diskusjoner om Rødts prinsipprogram, og partiledelsen med Bjørnar Moxnes i spissen ønsker å endre Rødt, fra et revolusjonært sosialistisk og marxistisk parti, til et sosialdemokratisk parti!

  Rødt skal altså bli det som arbeiderpartiet var før, og på veien skal de kvitte seg med gammelt grums og slam, hva nå enn dette måtte bety. Jeg gjetter på at Rødt skal kvitte seg med gamle medlemmer og ta avstand fra deres tanker og ideer, selv om dette betyr en splittelse og svekkelse av venstresiden.

  Peter M. Johansen, Erling Folkvord og Arnljot Ask skriverier er sannsynligvis helt etter den nye partilinjen? Intervjuet med Bjørnar Moxnes om det Rødt finner du her:

  https://filternyheter.no/tar-oppgjor-med-eget-program-enoyd-respektlost-sekterisk/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere