Brist i bærebjelken

0
Det kurdiskdominerte SDF er væpnet, forsynt og betalt av USA. Nå forsvinner sannsynligvis den militære beskyttelsen fra USA. Hva da?

Av Pål Steigan.

Peter M. Johansen (PMJ) skriver i Klassekampen 23.8: «Steigans fusk med kilder og metodiske uredelige konstruksjoner begrenser derimot diskusjonen om Syrias framtid.» Det var da voldsomt. På steigan.no oppgir vi alltid våre kilder, slik at leserne alltid vil kunne sjekke dem. PMJ klarer da heller ikke å underbygge konklusjonen.


Denne artikkelen sto på trykk i Klassekampen 28. august 2018. Peter M. Johansens artikkel befinner seg bak betalingsmur.


Marxisten Samir Amin forsto allerede i 2012 at det såkalte «opprøret» i Syria og den stedfortrederkrigen ikke er noe annet enn USAs og alliertes forsøk på å ødelegge Syria.

Samir Amin (2012) «Imperialismens mål er å ødelegge Syria slik de ødela Libya. … Men hvem er interessert i det? Det er i den felles interessen til de nære allierte: USA, Israel og Gulf-statene. USA? Hvorfor? Fordi det å ødelegge samfunn i regionen er den beste måten å forberede det neste stadiet på, og det er ødeleggelsen av Iran, med et blikk på å slå tilbake de «framvoksende» landene, de virkelig farlige, Kina og Russland. … Dette er målet, og det forutsetter ødeleggelsen av stater i Midtøsten…»

PMJ forstår ikke dette, men forsøker å få KKs lesere til å tro at USA er i Syria for å «føre krig mot IS». Han bør prøve å svare på spørsmål som:

Hvorfor kunne IS i fullt dagslys og helt uhindret invadere Syria med en kolonne flunkende nye Toyotaer, når de opplagt var fullt synlige for USAs fly, droner og satellitter? Hvem var det som eskorterte denne kolonnen med et Apache-helikopter? Hvorfor bombet USA aldri de lange kolonnene med tankbiler som førte stjålet syrisk olje til Tyrkia og sikret IS betydelige inntekter? Hvorfor har IS kunnet ha en base helt opp til Golanhøydene uten at verken USA eller Israel har gjort dem noe? Og hvorfor er IS-basene så stappfulle av vestlige våpen og ammunisjon – og hvem har brakt dem dit?

Denne kolonnen av hvite Toyotaer ble liksom ikke oppdaget av verdens mest avanserte overvåkingssystemer. Hvem klarer å tro på det?

Min gode venn anti-imperialisten PMJ klarer ikke å se eller ta avstand fra USAs okkupasjon i Syria. Her brister bærebjelken i hans Syria-journalistikk, ikke fordi han er «blitt heiagjeng for USA», men fordi han støtter PKK/PYD, og dersom han innrømte USAs okkupasjon, ville det automatisk ramme dem.

PMJ misliker at jeg kaller SDF et «infanteri for USA», men USA-alliansen OIR omtaler SDF som «våre bakkestyrker», og det er presis hva et infanteri er.

Jeg har lagd en dokumentasjon i 28 punkter som dokumenterer at SDF er trent, væpnet, forsynt, betalt og hjulpet på alle måter av Pentagon, at USAs spesialstyrker kjemper som «rådgivere» i SDF og at SDF er integrert i OIRs og USAs operasjoner. Jeg fikk bare bare 2000 tegn, så denne dokumentasjonen må man lese på steigan.no.

Pål Steigan

Redaktør for steigan.no og Mot Dag tv.

Les også:

Ønsketenkning om kurderne: Om USAs okkupasjon av Nordøst-Syria og koalisjonens opptrapping mot Iran

 

USAs, Frankrikes og andre vestmakters støtte til SDF i Syria

 

Syriakrigen og redselen for det tomme rom

 

USAs rolle i krigen mot Syria og det raknende imperiet

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.