Vestmaktene jobber på spreng for å evakuere White Helmets fra Syria

0
Bilde fra filmen om White Helmets som ble vist på NRK

De jihadistkontrollerte områdene faller ett for ett og blir frigjort av den syriske hæren, og dermed er det blitt en hastesak for enkelte vestlige regjeringer å evakuere de såkalte frivillige hjelperne i White Helmets og bringe dem ut av Syria.

White Helmets ble skapt av Storbritannia og Qatar i fellesskap i 2013. Organisasjonen ble grunnlagt i Istanbul av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

White Helmets er ikke noe annet enn al-Nusras propagandaavdeling, finansiert med minst 100 millioner dollar fra USA og andre land. The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets. Kampanjen har omfattet en propagandaoffensiv der man har brukt bilder av barn for å be om «flyforbudssone» – les full vestlig luftkrig mot Syria.

White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

Les: White Helmets: Bruker barn i kampanje for full krig

I White Helmets-propagandaen heter det alltid at de er upartiske, at de er vanlige syrere som bare er der for å hjelpe ofre for krigen. Men det er gang på gang påvist at deres hovedkvarterer har ligget vegg i vegg med al-Nusras og andre terrororganisasjoners hovedkvarterer, at WH-folk har opptrådt væpnet og i samarbeid med kjente terrorister. De har vært den mest effektive PR-organisasonen for terroristenes sak og deres materiell har gang på gang påvirket krigen til fordel for terroristene. Her hjemme har NRK svelget denne propagandaen med krok, søkke og snøre.

Den amerikanske tenketanken Atlantic Council, som hele tida har vært en aktivist for krigen mot Syria, og som virkelig tilhører djupstaten i USA, har kritisert steigan.no for vår kritikk av White Helmets.

Les: Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

Nå frykter oppdragsgiverne deres for deres liv. Theresa May skal personlig ha bedt Donald Trump om hjelp til å evakuere White Helmets fra Syria. Det sier noe om hvor viktig WH har vært for britene. Det er CBS som skriver dette. USA har sagt seg villig til å hjelpe, men har kategorisk nektet å garantere dem visa til USA.

Bortsett fra Storbritannia er det Frankrike, Canada og Tyskland som jobber aktivt for å evakuere White Helmets. De skal også ha prøvd å få Trump til å ta dette opp på møtet med Vladimir Putin. Donald Trump skal imidlertid ha vist laber interesse for dette.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– Den arabiske verden er gjennomsyra av kvinnehat
Neste artikkelForhandlinger mellom kurdiske SDF og Syrias regjering om kontroll av olje og vannkraft?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).