Djupstaten i USA leser steigan.no

0

I USA finnes det det en mektig tenketank som kalles Atlantic Council. Det er en av de mektigste tenketankene i USA. Den er svært knyttet til djupstaten i USA og har som formål å styrke alliansen mellom USA og Europa (på USAs premisser).

Den har fått donasjoner fra 25 regjeringer, inklusive Norges, og den har hele lista av de største våpenprodusentene og de største bankene på oversikten over økonomiske støttespillere. Det er ei liste som er et slags «Hvem er hvem» på Wall Street og omland.

Atlantic Council har et styre der vi blant annet finner følgende kjentfolk:
Henry A. Kissinger, Philip M. Breedlove og David H. Petraeus og et råd av internasjonale rådgivere der vi blant annet finner Carl Bildt, Zbigniew K. Brzezinski, Rupert Murdoch, tidligere finansminister i USA Lawrence H. Summers, Robert B. Zoellick, Goldman Sachs og tidligere forsvarsminister i USA Charles T. Hagel, bare for å nevne noen. Vi finner sjefer fra blant andre SAAB, ENI, Airbus, Lockheed Martin, Coca Cola, Unilever, Chevron.

Atlantic Council er tydeligvis veldig på hugget når det gjelder å registrere politisk motstand i Europa, og diskutere hva som skal gjøre. Wikipedia skriver for eksempel:

«In March 2016, the organization met to discuss strategies for dealing with the populist movement in Europe, which they believe is threatening the globalist agenda on the continent.»

I februar 2017 ga de ut en rapport som tok for seg den internasjonale kritikken av White Helmets, «Breaking Aleppo».

Og naturligvis synes jeg at det er artig når jeg finner ut at blant dem som har irritert de mektige er undertegnede. I et avsnitt om kritikken av White Helmets (s. 59), skriver de:

The context of these various negative comments is also important. Müller’s quote is significant: “They cover the situation only from one side and comment on it in a corresponding way.” Cunningham and Beeley both labeled them as “propaganda”; so did Norwegian communist Pål Steigan…»

«Kommunist» er antakelig framhevet her, som et sjølforklarende argument. Så djupstaten leser steigan.no. Gratulerer, fortsett med det.

Antakelig har de lest What happened to the White Helmets?

Vi har ikke tenkt å svare på kritikken fra Atlantic Council her. Den følger stort sett den fortellinga som vi kjenner igjen fra main stream media om heltene med de hvite hjelmene, samt forsøk på å stemple all kritikk som noe som kommer fra Kreml.

Vi nevner det her mest som et eksempel på at det vi gjør blir lagt merke til. Selv med små ressurser er det mulig for David å irritere Goliat. Det er utmerket. Vi tar det som en oppmuntring til både å trene slyngeteknikk og å skjerpe nålene, slik at vi kan ramme enda mer følbart neste gang.

Det er også et eksempel på at de mektige er helt avhengige av å verne om narrativene, fortellingene, sine, for i motsatt fall mister de kontroll over de massene som skal mobiliseres til fordel for krig. Det bør oppmuntre oss til å være enda dyktigere i å rive opp disse fortellingene og avsløre dem for hva de er.

 

Les også:
Hvordan kjempe mot propagandamaskinen og vinne?

 


I kampanjen for å tegne aksjer til Mot Dag AS fikk vi følgende melding fra Hans Ebbing:

«Jeg tegner meg for aksjekjøp før fristen. Viktig initiativ!»

Gjør som Ebbing!

 


Selskapet Mot Dag AS er nå formelt stiftet og vil være eier av nettstedet   steigan.no. Vi holder på med å tegne aksjer, og vil du være medeier, kan du tegne deg nå. Her finner du tegningsdokumentet. Konto for innbetaling av aksjekapital er 9001.29.79990.

 

 

 

Forrige artikkelDonald Trump og Norges krig i Syria
Neste artikkelIrak: USAs militære innrømmer at våpen for en milliard dollar er «sporløst forsvunnet»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).