White Helmets: Bruker barn i kampanje for full krig

31
White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

Den USA-finansierte organisasjonen White Helmets driver nå (september 2016) en kampanje for full krig mot Syria. Sentralt i kampanjen er å bruke bilder av barns lidelser. Som jeg har pekt på før, er organisasjonen finansiert av USAs utenriksdepartement og har klare forbindelser til al Nusra, altså al Qaida i Syria. Det drives en internasjonal kampanje for at de skal få Nobels fredspris.

NBC News kalte gruppa “Angels on the Front Line.”  Washington Post, New York Times og Wall Street Journal har overøst dem med lovprisninger og skrevet om White Helmets’ “selfless, humanitarian role.”

Siden 2015 har organisasjonen drevet en kampanje for «no-fly zone» – flyforbudssone i Syria.

For den som ikke kjenner internasjonal terminologi kan det høres tilforlatelig ut, men enhver som har fulgt krigene i Irak, Jugoslavia og Libya kan det ikke herske noen som helst tvil om hva «flyforbudssone» betyr. Det betyr full krig! Det er å gi fullmakt til USA med vasaller på slep til å bombe et land sønder og sammen. Og konkret i Syria vil det bety krig mellom USA og Russland om luftrommet over Syria, noe som høyst sannsynlig ville bli forspillet til en tredje verdenskrig.

Dette vet naturligvis White Helmets, og det er akkurat derfor de driver denne kampanjen. Og til det formålet bruker de hemningsløst bilder av barn og barns lidelser, slik som på denne kampanjeplakaten.

Kampanjen er veldig profesjonell. Den er antakelig lagt opp av PR-selskaper Purpose Inc, akkurat som kampanjen for å bombe Irak i sin tid var bygd opp rundt det gråtende (og fullstendig løgnaktige) vitnemålet til den unge Nayira. Det var PR-byrået Hill & Knowlton, verdens eldste PR-byrå, som sto for manus, regi, styling og trening av jenta før vitnemålet. Vitnemålet var sånn at kristne pasifister skulle reagere med å støtte krigen mot Irak. Enhver hærfører er klar over hvor viktig fortellerkunstens rolle er i krig.

White Helmet-kampanjen er en slik kampanje. Den retter seg mot våre edleste følelser, instinktet om å beskytte barn, vår empati og vår humanitet. Slike kampanjer har nådd sine mål når de får pasifistiske prester og venstreorienterte anti-imperialister til å rope på amerikansk bombing.

Purpose Inc sier om sine metoder at de tar sikte på:

 1. Behavior change: shifting individuals’ habits and behaviors
 2. Perception change: reframing issues to change public opinion, beliefs and narratives
 3. Policy change: shaping political outcomes and decision-making processes
 4. Infrastructure change: creating channels and processes that change how change happens

Det handler om å skape og endre narrativer med sikte på å få til de ønskede politiske endringene. Kampanjene til selskapet er ikke fakta-baserte, kritiske eller analytiske. Det hele handler om følelser, narrativer og PR. White Helmets-kampanjen er en slik kampanje. At så White Helmets er al-Qaidas PR-avdeling er ikke så nøye. At kampanjen for flyforbudssone kan lede til krig mellom USA og Russland kommuniseres heller ikke. Folket skal bedras.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. «Behavior change: shifting individuals’ habits and behaviors
  Perception change: reframing issues to change public opinion, beliefs and narratives
  Policy change: shaping political outcomes and decision-making processes
  Infrastructure change: creating channels and processes that change how change happens»

  Dette er som tatt ut av munnen på PR-industriens far Edvard Bernays, nevø av Sigmund Freud. Siden dengang har de blitt meget dyktigere, men Bernays la fundamentet, som er uforandret.

  – The Century of Self: https://www.youtube.com/watch?v=eJ3RzGoQC4s

  • Enig, og det letteste, for et slagkraftig forsvar, er at alle som har gjennomført militærtjenesten eller er medlem av en skytterklubb, får ha våpen hjemme, a la våpenloven i Sveits. Da har folk også muligheten til å forsvare seg selv, enten det er mot inntrengere på eiendommen eller hvis myndighetene skulle gå berserk.

 2. Det som vi må håpe på opp i alt dette er et systemskifte i amerikansk utenrikspolitikk. Hvis Clinton vinner presidentvalget så vet vi at dette ikke vil skje. Vinner Trump så vet vi egentlig heller ikke sikkert hva som skjer, men sjansen er der for at det blir en forandring bort fra nåværende linje. Når vi tar områdene fra det tidligere osmanske riket, som ble oppløst etter 1. verdenskrig, så lar disse seg ikke styre etter vestlige prinsipper i dag. Det er dette som USA ikke vil forstå, og som ‘white helmets’ er en av eksponentene for. La dem drive sitt religiøse barbari og ha sine despotiske ledere i fred. De gjorde det i 600 år uten at vesten ble plaget av det.

 3. […] 27. mars i år har steigan.no en artikkel av Vanessa Beeley med Steigans overskrift «Hvite hjelmer utnytter barn for å «fabrikere samtykke» til «humanitær» krig i Syria.  En større vestlig invasjon har likevel ikke vært mulig å få til i Syria, tross den bevisste bildebruken av døde eller skadde barn. Vi kan konstatere at det blir fredeligere i Syria, til fordel for alle, også barn, i samsvar med at De hvite hjelmene fordrives i Syria samtidig som det islamske kalifatet og de vestligstøtta opprørsgruppene knuses militært. Steigan.no har flere viktige artikler om barn brukt i krigspropaganda. Mest kjent er nok den om gutten i ambulansen: Andre artikler er FNs legitimering av barn i krigspropaganda og mer om De hvite hjelmene. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.