Paul Krugman om den italienske presidentens kupp: – Dette er virkelig skrekkelig!

0

Den amerikanske økonomen og vinneren av Nobels minnepris for økonomi, Paul Krugman, skriver på Twitter:

This is really awful: you don’t have to like the populist parties who won a clear electoral mandate to be appalled at the attempt to exclude them from power because they want a eurosceptic finance minister // Faith in the single currency trumps democracy? Really? European institutions already suffering lack of legitimacy due to democratic deficit. This will make things much worse.

Altså, den kjente økonomen tar klart avstand fra at Italias president ekskluderer de to partiene som fikk velgernes mandat fordi de ønsker en finansminister som er euroskeptiker. «Tro på euroen trumfer demokratiet? Virkelig?» De europeiske institusjonene mangler allerede legitimitet på grunn av det demokratiske underskuddet. «Dette vil bare gjøre tingene verre.»

Skribenten Luciano Lago skriver på den italienske nettsida controinformazione.info:

«I Italia, som i Frankrike, i Spania eller i Belgia, forsvarer sntrum-høyre eller sentrum-venstre regjeringene bare interessene til det finansielle oligarkiet i motsetning til ønskene, håpne og ambisjonene for befolkninger som er utsatt for undertrykking, for tap av rettigheter, for lønnsreduksjoner, som er lei av permanent undergraving av leve- og arbeidsforhold og ukontrollert innvandring, som er frustrerte over et politisk skuespill som opererer systematisk mot dem for å forsvare interessene til de store økonomiske kreftene. De siste hendelsene i italiensk politikk demonstrerer dette til fulle og gjør det klart at det ikke er mulig å unnslippe fra det fengslesburet av regler som er bygget spesielt for å fjerne suvereniteten fra folket.»

 

Les:

Politisk krise i Italia: Presidenten godtar ikke eurokritiker som finansminister

– Den mørkeste natta i den italienske republikkens historie

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.