Libysk aktivist til Klassekampen: – Still Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol

5

Asma Khalifas land og drømmer ble knust av Norges bomber. Aktivisten vil straffe Jens Stoltenberg og andre europeiske ledere for krigsforbrytelser. Dette skriver avisa Klassekampen 29. mai 2018. Avisa fortsetter:

«I disse dager sluttfører et regjeringsutnevnt utvalg sin gransking av Norges rolle i Libya-krigen i 2011.

Den libyske kvinne- og menneskerettighetsaktivisten Asma Khalifa (28) sier at «europeiske politikere som gikk med på å bombe Libya, må stilles til ansvar».

– Jeg haper vi en dag kan straffe dem for krigsforbrytelser. Libya er Europas skandaleaffære, sier hun til Klassekampen.

Blant de europeiske lederne aktivisten fra Tamzight Womens Movement mener må straffeforfølges, er Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Han var statsminister da Norge slapp 600 bomber over Libya. I 2014 fikk Stoltenberg jobben som generalsekretær for den vestlige militæralliansen.

– Dette er et klart tilfelle av administrativ korrupsjon. I europeiske korridorer blir sli- ke avtaler hele veien inngått bak lyset, sier Khalifa.»

Khalifas uttalelser til Rødts seminar om Libya-krigen ble også kommentert av Tormod Heier. Det er nettavisa ABC Nyheter som skriver dette.

«– Norges bidrag i krigen mot Libya skjedde for å gjøre Stoltenberg-regjeringen lekker for USA. Han hadde ennå ikke blitt invitert til Det Hvite Hus. Det skjedde etter Libya-operasjonene.

Det sa oberstløytnant og forsker ved Forsvarets Høgskole, Tormod Heier, etter fredag å ha hørt den libyske menneskerettighetsaktivisten Asma Khalifas historie fra bakken, om da Norge og andre Nato-land i 2011 satte inn voldsomme bombeangrep på diktatoren Gaddafis Libya.»

Foran utvalgsrapport: Rystende uttalelser om grunnen til at Norge bombet Libya

 

Eller som vi skrev på steigan.no allerede i oktober 2014:

Still Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol

 

Les mer om Libya på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Jeg håper vi har modige nok folk til at jeg en gang kan oppleve å få Stoltenberg dømt.

 2. Avatar for Olav Olav says:

  Stoltenberg var selvsagt hovedmannen her i Norge. Men han er ikke den eneste som burde ha vært dømt. Og det er heller ikke bare politikere som her burde vært dømt, men også flere av redaktørene for de største mediene. Slik Julius Streicher ble dømt til døden etter den andre verdenskrigen burde også flere av de verste krigshisserne i hovedstrømsmediene ha vært stilt for rettent og ihvertfall ha blitt sperret inne i en god del år.

 3. En norsk innbygger som blir ‘klokket’ inn i fartskontroll på norske veier får så det svir. - En norsk politiker som bidrar til militære angrep i fremmede land - med død og fordervelse til følge, blir hyllet!

  Likhet for loven er en illusjon, derfor vil mange [de fleste?] snu seg bort fra sannheten - i desperat forsøk på ikke å miste sine illusjoner.

  Kenya’s professor Patrick Lumumba’s hjertesukk - “The tragedy of Africa is that Aficans are in the business of canonizing thieves and demonizing it’s saints” - er noe som i aller høyeste grad har global gyldighet, NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg er et skoleeksempel på akkurat dette . . . . . . . .

  Jens%20Stoltenberg%20James%20Mattis%20NATO%20Defence%20iV1fx4CAtusl

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.