Libysk aktivist til Klassekampen: – Still Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol

0

Asma Khalifas land og drømmer ble knust av Norges bomber. Aktivisten vil straffe Jens Stoltenberg og andre europeiske ledere for krigsforbrytelser. Dette skriver avisa Klassekampen 29. mai 2018. Avisa fortsetter:

«I disse dager sluttfører et regjeringsutnevnt utvalg sin gransking av Norges rolle i Libya-krigen i 2011.

Den libyske kvinne- og menneskerettighetsaktivisten Asma Khalifa (28) sier at «europeiske politikere som gikk med på å bombe Libya, må stilles til ansvar».

– Jeg haper vi en dag kan straffe dem for krigsforbrytelser. Libya er Europas skandaleaffære, sier hun til Klassekampen.

Blant de europeiske lederne aktivisten fra Tamzight Womens Movement mener må straffeforfølges, er Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Han var statsminister da Norge slapp 600 bomber over Libya. I 2014 fikk Stoltenberg jobben som generalsekretær for den vestlige militæralliansen.

– Dette er et klart tilfelle av administrativ korrupsjon. I europeiske korridorer blir sli- ke avtaler hele veien inngått bak lyset, sier Khalifa.»

Khalifas uttalelser til Rødts seminar om Libya-krigen ble også kommentert av Tormod Heier. Det er nettavisa ABC Nyheter som skriver dette.

«– Norges bidrag i krigen mot Libya skjedde for å gjøre Stoltenberg-regjeringen lekker for USA. Han hadde ennå ikke blitt invitert til Det Hvite Hus. Det skjedde etter Libya-operasjonene.

Det sa oberstløytnant og forsker ved Forsvarets Høgskole, Tormod Heier, etter fredag å ha hørt den libyske menneskerettighetsaktivisten Asma Khalifas historie fra bakken, om da Norge og andre Nato-land i 2011 satte inn voldsomme bombeangrep på diktatoren Gaddafis Libya.»

Foran utvalgsrapport: Rystende uttalelser om grunnen til at Norge bombet Libya

 

Eller som vi skrev på steigan.no allerede i oktober 2014:

Still Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol

 

Les mer om Libya på steigan.no

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPaul Krugman om den italienske presidentens kupp: – Dette er virkelig skrekkelig!
Neste artikkelVil Italia avgjøre EUs skjebne?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).