Trump vurderer å lage en privat spionorganisasjon som motvekt mot CIA

0

Trump-regjeringa vurderer nå ei pakke med forslag som tar sikte på å utstyre CIA-sjef Mike Pompeo og Det hvite hus med et globalt, privat spionnettverk som vil gå utenom de offisielle etterretningsnettverkene i USA, skriver The Intercept. Forslagene er angivelig utviklet av Blackwater-grunnleggeren Erik Prince og Oliver North, som spilte en sentral rolle i Iran-Contras-skandalen.

Kildene sier at den nye organisasjonen er tenkt som en motvekt mot presidentens fiender i «djupstaten».

«Pompeo kan ikke stole på CIA-byråkratiet, så vi trenger dette organisasjonen som rapporterer bare til ham,» sier en tidligere seniortjenestemann i etterretningsapparatet som har førstehånds kjennskap til forslaget.

Forslaget tar sikte på å utnytte en hær av spioner uten noen offisiell ryggdekning for å operere i blant annet Iran og Nord-Korea. Det hvite hus vurderer også et forslag om et nytt globalt bortføringsprogram som tar sikte på å fange terrormistenkte over hele verden.

Når The Intercept konfronterer ulike talspersoner med disse opplysningene får de både kraftige benektelser og direkte og indirekte innrømmelser.

At Erik Prince er interessert i å gjøre noe slikt, er det ingen tvil om. Hans forretningsidé og hans levebrød er å bygge opp en størst mulig leiehær, og han har også tidligere gått i bresjen for å privatisere mesteparten av USAs militære innsats i utlandet.

Prince sa til USA Today at har en plan som går ut på å sende en leiehær på 5.500 soldater til Afghanistan for å være «rådgivere» for den afghanske hæren. Dette vil også omfatte et privat flyvåpen med minst 90 fly for å drive bombekampanjer mot Taliban.

Erik Prince, grunnleggeren av leiesoldatfirmaet Blackwater. Blackwater er nå restrukturert og kaller seg Academi.

Prince leder i dag Frontier Services Group (FSG), et selskap som er aktivt i Afrika og Sør-Asia. For sikkerhets skyld (!) er FSG eid av investorer i Kina og De forente arabiske emiratene. Største eier er CITIC, som igjen er eid (78%) av Folkerepublikken Kina.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.