Trump vurderer å lage en privat spionorganisasjon som motvekt mot CIA

7

Trump-regjeringa vurderer nå ei pakke med forslag som tar sikte på å utstyre CIA-sjef Mike Pompeo og Det hvite hus med et globalt, privat spionnettverk som vil gå utenom de offisielle etterretningsnettverkene i USA, skriver The Intercept. Forslagene er angivelig utviklet av Blackwater-grunnleggeren Erik Prince og Oliver North, som spilte en sentral rolle i Iran-Contras-skandalen.

Kildene sier at den nye organisasjonen er tenkt som en motvekt mot presidentens fiender i «djupstaten».

«Pompeo kan ikke stole på CIA-byråkratiet, så vi trenger dette organisasjonen som rapporterer bare til ham,» sier en tidligere seniortjenestemann i etterretningsapparatet som har førstehånds kjennskap til forslaget.

Forslaget tar sikte på å utnytte en hær av spioner uten noen offisiell ryggdekning for å operere i blant annet Iran og Nord-Korea. Det hvite hus vurderer også et forslag om et nytt globalt bortføringsprogram som tar sikte på å fange terrormistenkte over hele verden.

Når The Intercept konfronterer ulike talspersoner med disse opplysningene får de både kraftige benektelser og direkte og indirekte innrømmelser.

At Erik Prince er interessert i å gjøre noe slikt, er det ingen tvil om. Hans forretningsidé og hans levebrød er å bygge opp en størst mulig leiehær, og han har også tidligere gått i bresjen for å privatisere mesteparten av USAs militære innsats i utlandet.

Prince sa til USA Today at har en plan som går ut på å sende en leiehær på 5.500 soldater til Afghanistan for å være «rådgivere» for den afghanske hæren. Dette vil også omfatte et privat flyvåpen med minst 90 fly for å drive bombekampanjer mot Taliban.

Erik Prince, grunnleggeren av leiesoldatfirmaet Blackwater. Blackwater er nå restrukturert og kaller seg Academi.

Prince leder i dag Frontier Services Group (FSG), et selskap som er aktivt i Afrika og Sør-Asia. For sikkerhets skyld (!) er FSG eid av investorer i Kina og De forente arabiske emiratene. Største eier er CITIC, som igjen er eid (78%) av Folkerepublikken Kina.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Også verdt å nevne at Erik Prince er personlig rådgiver for «anti establishment»-presidenten Trump. Og at han er broren til Trumps utdanningsminister, Betsy DeVos.

  «nytt globalt bortføringsprogram som tar sikte på å fange terrormistenkte over hele verden.»

  «Terrormistenkte», ja … Det inkluderer vel etterhvert alle som er kritiske til Trumps politikk og øvrig amerikansk-sionistisk imperialisme.

  • Aldri så gal en president, at han ikke kan nyttes til noe – tenker vel aspirantene, der de våknet til sin våte drøm.

  • Det er «flott» at vi får en privat spionorganisasjon i USA som har ca 17 byråer fra før. De fleste nasjoner klarer seg med 2-3 offentlige organisasjoner. Sammen med Serco og andre private militære kontraktører og andre private selskaper som Cambridge Analytica som er tilknyttet etterretningen som driver med militære psyops taktikker (Data-mining, Microtargeting, og dataanalyse) så vil ha man stålkontroll på massene (Data-driven behavior change) og ha få offentlige dokumenter som kan etterforskes.

   Jeg likte godt de siste setningene i artikkelen da den får frem noe jeg har prøvd lenge å advare mot: https://steigan.no/2017/12/08/martin-schulz-spd-krever-europas-forente-stater/#comments
   At Russland og Kina er ikke motpoler til globalismen, men heller en nødvendig motpart som trenges for at spillet kan spilles og mål kan oppnåes. Les også linken i linken som jeg la ved. Ikke ta mine ord som god fisk, men heller etterforsk på egenhånd slik at det blir enklere å avsløre, men også forstå spillet som er satt igang..

 2. Det kan se ut som Trump kjører sitt helt eget løp mest mulig uavhengig av Deep State når det gjelder utenriksspørsmål. Men Trumps retorikk kan vel ikke Deep State klage på? Men hva synes nå Deep State egentlig om det Trump i praksis gjør? Det kan nesten se ut som Trump prøver å demontere USAs imperium.

  Å godkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan underminere en del av dagens allianser, kanskje også NATO (feks ved at Tyrkia forlater organisasjonen og bryter sine forbindelser med Israel). Dette med Jerusalem kan også sette en stopper for Israels og Saudi Arabias hemmelige planer om krig med Iran (hvor disse land feks tvinger USA til deltakelse i en krig mot Iran ved at disse to land igangsetter selve krigen, og hvis Israel og Saudi Arabia deretter blir utsatt for motangrep fra Iran har ikke USA så mye annet valg enn å gripe inn skulle man tro).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.