Vest-europeiske nazister verver seg til det ukrainske Azov-regimentet

0

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver at tyske nazister verver seg til det nazistiske Azov-regimentet i Ukraina. Azov verver ved hjelp av løpesedler på tysk, og ifølge Der Spiegel skal rekrutteringa ha stor framgang.

Nazistene rekrutteres til å føre krig mot de russisktalende utbryterrepublikkene i Donbass, men også til å være med på det som kalles «gjenerobringa av Europa».

Det tyske magasinet skriver at det nå er over 2500 utenlandske leiesoldater i naziregimentet.
Azov-regimentet ledes av nazisten Andriy Biletsky som dessuten er parlamentsmedlem i Ukraina. Azov-regimentet er integret i den ukrainske nasjonalgarden, som igjen trenes av 300 instruktører fra USA. Det til tross for at Kongressen har vedtatt at Azov er en nazistisk gruppering som USA ikke skal ha noe med å gjøre.

Ved å verve seg til Azov-regimentet får vesteuropeiske nazister opplæring i den mest krigserfarne nazistiske militærenheten i verden, kompetanse som de utvilsomt vil ta med seg hjem igjen når den tida kommer.

Norge gir helhjertet støtte til Ukraina og det faktum at regimet i Kiev baserer seg på slike nazigrupper som Azov har ikke hindret Solberg-regjeringa fra å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner over i det korrupte regimets budsjetter.

Norsk venstreside har gjennomgående vendt det blinde øyet og det døve øret mot framveksten av nazismen i Ukraina, og vi har ennå til gode å se noen overbevisende fordømmelse av nazistenes massakre på 48 mennesker i Odessa 2. mai 2014. Da nærmere 20.000 nazister marsjerte under bannere til støtte for folkemorderen Stepan Bandera var det heller ingen synlig reaksjon i Norge, verken til høyre eller venstre.

Forrige artikkelRisikabelt spill i Riyadh
Neste artikkelOverraskende kollaps i torskestammen utenfor Alaska
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).