Vest-europeiske nazister verver seg til det ukrainske Azov-regimentet

0

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver at tyske nazister verver seg til det nazistiske Azov-regimentet i Ukraina. Azov verver ved hjelp av løpesedler på tysk, og ifølge Der Spiegel skal rekrutteringa ha stor framgang.

Nazistene rekrutteres til å føre krig mot de russisktalende utbryterrepublikkene i Donbass, men også til å være med på det som kalles «gjenerobringa av Europa».

Det tyske magasinet skriver at det nå er over 2500 utenlandske leiesoldater i naziregimentet.
Azov-regimentet ledes av nazisten Andriy Biletsky som dessuten er parlamentsmedlem i Ukraina. Azov-regimentet er integret i den ukrainske nasjonalgarden, som igjen trenes av 300 instruktører fra USA. Det til tross for at Kongressen har vedtatt at Azov er en nazistisk gruppering som USA ikke skal ha noe med å gjøre.

Ved å verve seg til Azov-regimentet får vesteuropeiske nazister opplæring i den mest krigserfarne nazistiske militærenheten i verden, kompetanse som de utvilsomt vil ta med seg hjem igjen når den tida kommer.

Norge gir helhjertet støtte til Ukraina og det faktum at regimet i Kiev baserer seg på slike nazigrupper som Azov har ikke hindret Solberg-regjeringa fra å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner over i det korrupte regimets budsjetter.

Norsk venstreside har gjennomgående vendt det blinde øyet og det døve øret mot framveksten av nazismen i Ukraina, og vi har ennå til gode å se noen overbevisende fordømmelse av nazistenes massakre på 48 mennesker i Odessa 2. mai 2014. Da nærmere 20.000 nazister marsjerte under bannere til støtte for folkemorderen Stepan Bandera var det heller ingen synlig reaksjon i Norge, verken til høyre eller venstre.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.