Vest-europeiske nazister verver seg til det ukrainske Azov-regimentet

17

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver at tyske nazister verver seg til det nazistiske Azov-regimentet i Ukraina. Azov verver ved hjelp av løpesedler på tysk, og ifølge Der Spiegel skal rekrutteringa ha stor framgang.

Nazistene rekrutteres til å føre krig mot de russisktalende utbryterrepublikkene i Donbass, men også til å være med på det som kalles «gjenerobringa av Europa».

Det tyske magasinet skriver at det nå er over 2500 utenlandske leiesoldater i naziregimentet.
Azov-regimentet ledes av nazisten Andriy Biletsky som dessuten er parlamentsmedlem i Ukraina. Azov-regimentet er integret i den ukrainske nasjonalgarden, som igjen trenes av 300 instruktører fra USA. Det til tross for at Kongressen har vedtatt at Azov er en nazistisk gruppering som USA ikke skal ha noe med å gjøre.

Ved å verve seg til Azov-regimentet får vesteuropeiske nazister opplæring i den mest krigserfarne nazistiske militærenheten i verden, kompetanse som de utvilsomt vil ta med seg hjem igjen når den tida kommer.

Norge gir helhjertet støtte til Ukraina og det faktum at regimet i Kiev baserer seg på slike nazigrupper som Azov har ikke hindret Solberg-regjeringa fra å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner over i det korrupte regimets budsjetter.

Norsk venstreside har gjennomgående vendt det blinde øyet og det døve øret mot framveksten av nazismen i Ukraina, og vi har ennå til gode å se noen overbevisende fordømmelse av nazistenes massakre på 48 mennesker i Odessa 2. mai 2014. Da nærmere 20.000 nazister marsjerte under bannere til støtte for folkemorderen Stepan Bandera var det heller ingen synlig reaksjon i Norge, verken til høyre eller venstre.

KampanjeStøtt oss

17 KOMMENTARER

 1. Av alle nazigrupper i Europa er denne truleg den farlegaste. Den Nordiske Motstandsrørsla er lite å snakke om – så lenge det varar. Dersom dei derimot tek til å verve seg til Azov, er det grunn til å halde meir auge med dei.

 2. Tror du må være litt norsk-naiv,Eilev. Alle disse nynazistene har jo kontakt med hverandre,men da nazistene i Kiev er demonstrativt voldsekstreme,ønsker andre nynazister ikke på det nåværende tidspunkt å gå ut med offentlige samarbeidserklæringer. Men oppseilende Der Dritte Weg i Tyskland gjør det på sin webside 20.10-2017: «Zu Besuch bei Asow».
  Også interessant lesning der om bulgarske BNS som heller ikke er lilleputter.

 3. Jeg kan ikke forstå annet enn at det er på høy tid å få kastet USA ut av NATO og få stoppet USAs undergravingsvirksomhet bla i Ukraina (som senere kan vise seg å destabilisere også andre land i Europa). Dette blir jo en nøyaktig parallell til situasjonen i Midt-Østen hvor USA støtter jihadister i mangel av egne bakkestyrker. Men selvfølgelig Norge kan jo sende Telemarksbataljonen til å krige sammen med nazistene i Azov brigaden (ingen i Norge vil vel protestere mot noe slikt?)

  Russland ble ikke fristet (lurt) til å okkupere hele Ukraina slik strategene i Deep State nok hadde håpet på ville skje. Neste løsning er da å fremprovsere økt krigføring i Øst-Ukraina, en økt krigføring som kan tvinge Russland til enda sterkere å involvere seg i kamphandlingene i Øst-Ukraina med påfølgende økte kostnader for Russland og økte tapstall av russiske soldater.

 4. Greit at de samles, synes nå jeg. Men det er like viktig at vi veit det. Slik at IKKE våre leiesoldater slår seg i lag med dem. Tipper det kan virke som den nødvendige katalysator til å få en slutt på hele Ukraina -farsen. Deretter blir det opp til Polen og EU. USA bør holde seg til Amazon.

 5. Hva er Nazister? Under krigen støttet Nazistene fienden, og ble betraktet som forrædere.

  De som kjempet mot Tyskerne var patrioter eller Jøssinger. Nå har Europa en Islamsk invasjon. Hva skal vi kalle de politikerne som slipper fienden inn? «Forrædere»!

 6. SH og Anne Brit: Nato er jo ikke noe annet enn en plakat for den amerikanske militærmakten som helt opptil 2017 har betalt rundt 70% av utgiftene til drift og permanent krig. Å si som du stadig gjør,SH,at USA må ut av Nato, er jo surrealisme.Nato er Pentagon.
  Den parolen en eventuell framtidig norsk venstreside må ha som hovedparole, er at baseavtalene av 1949 må opprettholdes og at angrepsstyrkene fra USA – the Marines – må ut av landet.
  Alt det andre vi sysler med er bare småtterier mot denne saken for nå ligger det an til at Norge – mot folkets ønske og vilje – blir en krigsarena mellom Russland og USA.
  Det vi i stedet skulle ha hatt, var samarbeidsplaner for hvordan Norge og Russland i fellesskap utviklet de enorme områdene i Murmansk og Arkangelsk – til glede for begge folkene.
  Anne Brit: det har seg slik at ukrainanazistene og jihadterrorister har et langt samarbeid med kriging i Kaukasus mot Russland,allerede fra Tsjetsjeniakrigene.
  Flere nyhetskilder redegjorde for at USA hadde det travelt med å redde offiserskorpset fra IS og Qaida ut av krigssonene i Syria og Frankrike/England har lovet at hjemvendte ISere skal få god og edel behandling med sosialtrygder og bolig. Hvorfor det?
  Militære ledere for Jihad er ofte tsjetsjenere og meningen er selvsagt at disse skal ut i krigen igjen sammen med ukrainske nazister – gjerne i Donbass,krim og Kaukasus.
  helt siden Afghanistan 1980 har Jihadister vært ansatte som Natos første linje leiesoldater. Og Nato var fødselshjelpere for nazikuppet i Kiev 2014.
  Christina Lin på Asia Times skriver innsiktsfullt om dette. Ikke minst om Uighurene som det finnes tusenvis av i Midtøsten og som sponses for å ta med seg terror- erfaringene hjem til Kina.

 7. «Azov-regimentet er integret i den ukrainske nasjonalgarden, som igjen trenes av 300 instruktører fra USA. Det til tross for at Kongressen har vedtatt at Azov er en nazistisk gruppering som USA ikke skal ha noe med å gjøre.»

  Hmmm..

  USA støtter folk de selv «offisiellt» fordømmer?

  Hvilken nyhet!! De støtter jo også IS som de offisiellt fordømmer.

  USAs utenriksminister hevder nå at alliansen han leder «mot» IS (sammen med blant annet Saudi-Barbaria, Norge og resten av syrias fiender, som av en eller annen grunn kaller seg for syrias venner) har frigjort 95% av områdene som IS kontrollerte i Syria (og Irak).

  USA prøver å ta 95% av æren for noe som Syria med støtte av Russland, Iran og Hezbollah har gjennomført. (Det minner litt om krigen mot nazi-tyskland der Sovjet gjorde 99%+ av jobben, og USA og Hollywood prøvde å ta 100% av æren).

  Hvordan gikk det forresten når FN skulle fordømme glorifisering av Nazisme?

  126 land støttet forslaget. Bare 3 land stemte nei. USA, Ukraina og Canada (Canadas utenriksminister, Chrystia Freeland, er etterkommer av en ukrainsk nazist, så det kom vel ikke som en stor overraskelse at Canada ikke ville fordømme nazisme).

  Det som overrasket mest var at Israel for engangs skyld ikke stemte akkurat det samme som USA 🙂

  US, Canada, Ukraine reject UN resolution condemning glorification of Nazism; Moscow ‘bewildered’
  https://www.rt.com/news/322962-un-resolution-vote-nazism/

 8. Altså ein mogleg allianse mellom nazistane og jihadistane – som offisielt skulle stå på kvar sin ytterfløy i den kulturkollisjonen vi ventar på inne i sjølve Europa. I 1953 finansierte CIA mobben i Iran på båe sider – både dei som skulle stå mot Mossadegh og dei som skulle kjempe for han. Målet med dette var å skapa så mykje kaos på gata som råd, for slik å syne verda at Iran gjekk i oppløysing og militæret laut ta makta. Er det denne gambiten vi kjem til å se meir av? «Let´s you and him fight»?

  • CIA støttet også Ayatollah Khomeini som (de med støtte av storbrittannia og frankrike) sendte til Iran fra sitt eksil i Paris for å «lede» (Les: kuppe revolusjonen) i 1979 som allerede var over.

   Vestens mann tok over som planlagt, men innførte en form for demokrati som minner om vestlige demokratier, men med moderate islamske verdier som grunnverdi, og et ønske om å bruke landets rikdom (naturresurser/olje) til det beste for befolkningen akkurat slik som Mossadegh.

   (De islamske verdiene inkluderer for eksempel totalforbud mot masseødeleggelsesvåpen, siden bruk av slike uhyrlige våpen er en forbrytelse mot både Gud og mennesker….)

   Dette var jo selvsagt helt uhørt for vesten, som så forsynte Saddam Hussein med masseødeleggelsesvåpen for å drepe iranere….

 9. “Det tyske magasinet skriver at det nå er over 2500 utenlandske leiesoldater i naziregimentet”
  -(Så hvis hele historien stemmer… siden jeg lurer på hva beviset er): Er de der for ideologiske grunner, eller er de simpelthen LEIEsoldater (og dermed bli kalt for ‘nazister’ siden de jobber for Azov, selv om de godt kunne være vanlige leiesoldater uten politiske ideologier)?

  • Spiller det noen rolle hvilken motivasjon disse leiesoldater har?

   Penger eller ideologi?

   De kjemper under samme nazi-fane !

   Azov og andre nasjonalistiske militser i Ukraina har en salig blanding av ukrainske nazister, jødiske sionister, kristne sionister, og muslimske wahabister.

   Nazi-marsjen i Polen nylig, var ledet av den tidligere lederen av EDL (English defense league), som er en avlegger av den isrelske organisasjonen JDL (Jewish defense league) som står på terrorlister i både Isrel og USA, men som stort sett slipper unna straffeforfølgelse.

   Den franske versjonen av JDL har av en eller annen grunn ikke blitt satt på noen terrorliste, selv om de er blandt de mest ekstreme.

   Jeg lurer litt på hvorfor….

 10. Dette er ekkelt, Steigan. Men det kan kanskje være greit å nevne at det har eksistert en viss nazistisk oppslutning rundt utbryterregionene i øst også – ja, skandinaviske nazister har til og med deltatt i den væpnede konflikten, på russisk side! Det hele har skapt splid innad i nassemiljøene. Du er ganske enøyd i dine analyser.

  • Ja. Det er fælt mange nasister i Norge også. Media skriker ofte opp vedrørende disse selv om de taller bare en så liten håndfull at man kun trenger et øye for å se dem. Det viktigste er at man har fått noen å skylde på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.