Knusende nederlag for Støre, svekket Solberg

51
Kilde: NRK

Stortingsvalget 2017 skulle være det valget der Arbeiderpartiet under ledelse av Jonas Gahr Støre skule feie de blåblå ut av regjeringskontorene. I stedet ble det nest etter 2001 det verste valget for Ap siden 1924.

Erna Solberg kan fortsette som statsminister, men nå er hun avhengig av både Venstre og KRF, partier som bare så vidt berget seg over sperregrensa, og som ikke vil tåle så veldig mye de neste fire årene. Det er langt fra sikkert at Solberg sitter perioden ut.

De partiene som gjorde det bra var ikke minst Senterpartiet, som står i spissen for et distriktsopprør, SV som har gjenreist seg, MDG og et Rødt som er sterkere enn noen gang og er inne med partileder Bjørnar Moxnes.

Kilde: NRK

FRP gikk litt tilbake, men Sylvi Listhaugs hardkjør på slutten av valgkampen later til å ha snudd trenden og sikret flere prosentpoeng for partiet. Listhaugs motstandere gikk rett i fella da de angrep henne i stedet for å kjøre FRP på politikk. Et gammel Carl I Hagen-triks som man burde ha lært nå.

Men den virkelig store taperen er Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. Høyremannen Støre er ikke årsaken til at det er blitt slik, men har er symbolet på overgangen fra klasseparti til eliteparti, eller kanskje heller et konsulentparti. Partiet er blitt markedsliberalistisk, og da er det ikke noe rart at det velger en markedsliberalist som leder. I stedet for å bygge landet i fellesskap og samhold, som det het den gangen, har Ap kjørt lagtempo med Høyre for å privatisere bærebjelkene i den sosialdemokratiske “norske modellen”.

Støres sosialliberale versjon av Ap har vendt ryggen til gamle kjernevelgere i arbeiderklassen. I stedet har partiet flørtet med KRF og fagforeningsfiendene i Venstre. Støre sjøl har framstått som den høyremannen han er. Det er ikke bare det at han er boligspekulant og mangemillionær, men han later til å være helt ute av stand til å forstå hva som skjer i arbeiderklassen.

I gamle dager var Arbeiderpartiet et parti som var forankret i arbeiderklassen. Partiet førte riktignok en borgerlig politikk, men det hadde evne til å lytte til det som skjedde «på gølvet» og det hadde folk i partiledelsen som var tidligere arbeidere og kunne snakke deres språk.
I dag snakker partiet som det konsulent- og rådgiverpartiet det er, og EU- og EØS-tilhengeren Støre framstår som en vanlig mellomeuropeisk sentrum-høyrepolitiker.

Harald Stanghelle i Aftenposten mener at Ap trenger en havarikommisjon.

Det er nok verre enn som så. Arbeiderpartiet er ikke lenger «ørnen bant partiene», som Jens Arup Seip sa, Støres Ap likner mer en kalkun. Aps nederlag er Støres nederlag, men partiet har ikke stort å sette i stedet. Siden Arbeiderpartiet er blitt en nyliberalt, globalistisk parti akkurat som sine partifeller på kontinentet, står det i fare for å dele deres skjebne. Tidligere sterke sosialdemokratiske partier i Hellas, Nederland, Belgia og Frankrike ligger med brukket rygg. Forskjellen mellom deres politikk og sentrumhøyrepartienes politikk er så små at den må finnes med lupe. Støre påstår at han vil lede Ap i fire år til. Det har ikke Ap råd til, så det blir vel at han får seg en godt betalt og skattefri internasjonal jobb, slik som forgjengerne Jagland og Stoltenberg.

I arbeiderklassen og blant småkårsfolk på landsbygda, som Gerhardsen ville ha sagt, kunne det vært rom for et sosialdemokratisk parti av gammel type, men det gir ikke dagens kapitalisme rom for. Etter annen verdenskrig var profittmarginene høye og kapitalen kunne tillate en velferdsstat for å sikre ro fra arbeiderklassen. Nå er det omvendt. Kapitalen vil kutte alt som mulig å kutte for å sikre marginene, slik som Støres forbilde Emmanuel Macron nå gjør i Frankrike. Macron kalte motstanderne av hans nye arbeidslivslov for latsabber, og det er slike politikere kapitalen vil ha.

For Rødt betyr valget at partiet for første gang siden Erling Folkvord (riktignok for RV) vil bli representert på Stortinget. Partiet har utvilsomt vokst i valgkampen, og det skal bli spennende å se hva Moxnes og hans folk vil gjøre ut av denne talerstolen. Flørten med Arbeiderpartiet bør ha fått et skudd for baugen, og hvis partiet ikke skal bli spist av SV, må det framstå mye tydeligere, ikke minst i utenrikspolitikken. Vi har jo hatt en valgkamp som om Norge var en egen planet der krigene foregikk i et annet solsystem. Hovedårsaken til det er å finne i de store partiene og mediene, som ville det slik. Men Rødt har ikke akkurat gjort kampen mot krig og imperialisme til noen hovedsak i denne valgkampen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


51 KOMMENTARER

  • Arbeiderpartiet er grunnlagt av arbeidere. Arbeiderpartiet har lagt grunnlaget for at Norge er et av de landa i verden der arbeidsfolk har det best. Steigan snakker om Støre sin klassebakgrunn, hvilken klassebakgrunn har han? Hvor mange år har han jobbet på gølvet?

 1. I Oppland gjør Sp et kjempebyks og Ap taper ett av sine tre mandater. Både SV, Rødt og MDG går fram. MDG litt tilbake i noen av kommunene i dalene. Sjøl om Frp taper litt i fylket som helhet så går de faktisk fram i noen av jordbrukskommunene i Valdres og Gudbrandsdalen. Noe av det samme ser vi i Nord- Norge også. Distriktsopprører er sterkt, men at sentraliseringspartiet Frp går fram i utkantene minner (kanskje) litt om USA.

 2. TENK POSITIVT!

  På kort ville det antakeligvis vært litt bedre hvis en rødgrønn regjering hadde administrert EU-tilpasningen, EØS og målstyringsvanviddet. For det er dette folkestyret vårt handler om for tiden. På lengre sikt er det antakeligvis mer gunstig at Støre fremstår som den store taperen, og at SV og SP skånes for nok en gang å forspille sin integritet i et regjeringssamarbeid som freder EØS og målstyringsvanviddet. Nå kan disse partiene konsentrere seg om å utdype og styrke de skissene til en systemkritikk og alternativ politikk som har tjent dem vel i valgkampen.

  Det kunne jo likevel ikke bli noen «ny politisk kurs» for Norge med en ny regjering, sålenge dagens kurs er rettsliggjort i den arbeiderfiendtlige EØS-avtalen. Og EØS og målstyringsvanviddet vil i Norge for alltid være knyttet til Jonas Gahr Støres navn. Historisk er det EØS og målstyringsvanviddet som definerer Støre som politiker. Derfor blir vi neppe kvitt EØS før det blir slutt på Brundtland/Stoltenberg/Støre-epoken i Arbeiderpartiet.

  En ny rødgrønn regjering ville ha konsolidert Brundtland/Stoltenberg/Støre- epoken i Arbeiderpartiet for åtte år fremover. Valgnederlaget kan gjøre slutt på Brundtland/Stoltenberg/Støre-epoken allerede i denne perioden. Alternativt vil partiet implodere som sine søsterpartier på kontinentet. Nå blir Arbeiderpartiet tvunget til å reorientere seg, og det vil nødvendigvis innebære at EØS og målstyringsvanviddet kommer på agendaen. Da får vi et påfølgende oppsving for motstanden mot EØS og målstyringsvanviddet – antakeligvis også i Arbeiderpartiet – men i alle fall i fagbevegelsen og i folket forøvrig.

  Så fatt mot folkens, og tenk positivt. Når Støre maktet det kunststykke å lede Arbeiderpartiet til et valgnederlag mot den mest reaksjonære og arbeiderfiendtlige regjeringen i nyere norsk historie, innebærer det faktisk håp.

  • For eller i mot EØS er jo åpenbart et svært viktig skillelinje.
   På kort sikt er det nok vanskelig å tenke særlig positivt på jernbanen, for de som merker bemanningsbyråene daglig eller i tvangssammenslåtte kommuner og fylker.
   Kursendring i Ap kommer neppe uten en langt mer opprørsk fagbevegelse og et tøffere distriktsopprør enn bare å stemme Sp i stedet for Ap. Personlig tror jeg sakte frafall og videre nedgang er mer sannsynlig enn kursendring for Ap sin del. Foreløpig sier jeg som Jan Erik Wold: «Alt er håpløst og vi gir oss ikke!»

  • Jeg håper inderlig du har rett! I alle fall løftet kommentaren din humøret mitt, så takk for det 🙂

   Men om Støre ender med å gå, er egentlig nestlederne Giske og Tajik noe bedre? Står ikke de to omtrent for samme linje som Støre, og har medansvar for den feilslåtte (liberalistiske og høyredreide) politikken? Er det håp om at noen andre enn dem kan ta over styringa av AP?

 3. Er nok mer skuffet enn de ovenforskrivende – glad for at FrP har gått litt tilbake, men likevel: Hva er det for holdninger det norske folket har i dag? Rett nok er AP fremdeles det største partiet, med sine problemer, og jeg synes kanskje det er på kanten å nedvurdere landets største parti som noe elendig skvip – særlig da når det ser ut som om både SV og Rødt har fått mange stemmer derfra. Så summen er ikke forferdelig – men vi får vel antakelig en mindretallsregjering der flere har stemt for «den andre siden» – akkurat som i USA. Da trekker jeg sjølsagt fra «støttepartiene» MDG, KrF og V. Det står at 46,1% av stemmene er for «venstresiden», mot H+FrPs 40,4. Dette ut fra tallene i BT i dag. Vi har en jobb å gjøre – utvilsomt.

  • «Hva er det slags holdninger er det det norske folket har idag»? Ja hadde globalistklovnene i Ap giddet å høre på hva folket mener og bekymrer seg for hadde det kansje gått annerledes. Et spm. Er du for eller imot demokrati? Når folket rømmer fra Ap er det kansje en grunn for det.. isteden for å insinuere at det er nordmenns holdninger det alltid er noe galt med burde dere kansje gå i dere selv og spørre dere: er vi virkelig så i utakt med det norske folk? Men det blir vel aldri å skje , for mange ordrer fra bildebergere og søkkrike globalister til at man kan bry seg med hva folket mener.

  • Fordeling av stemmer i de enkelte fylkene er interessant. Sp, SV og Rødt har framgang i alle fylker.
   MDG i de fleste.
   Ap taper fem mandater i sine gamle bastioner Hedmark, Oppland, Telemark, Nordland (taper 2). Sp og Sv vinner ett hver i Nordland. Sp er den store vinneren i de fylkene der Ap taper mest. Sp tar også mandat i et par fylker der den åpne høyresida taper.
   Dessuten taper Ap ett til Krf på Agder.
   I Oslo vinner SV og Rødt ett hver uten at Ap taper mandat.

 4. Spennende å se om Rødt klarer å la være å havne i sosialdemokratiets bakevje og ende opp som nok et systemparti, eller om partiet virkelig vil løfte fram de store sakene og bli en klar røst for venstresida.

 5. Ap og media gikk i F.r.P. fella igjen-ja.
  Og dette vil de gjøre igjen,sammen med Aftenposten og deler av «venstresida.»

  I Aftenpostens leder ser den kommende mindretallsregjering ut til å ha tre ønskede hovedsaker.:
  Miljøsaken,der det som etterlyses er Bærekraftige avgifter.
  Og Integrering.Ny-kommerne skal inn i samfunnet.Som om nedgangen i asylsøknader er regjeringens bedrift,og at nye bølger ikke kommer.
  Fortsatte reformer- i stadig større takt.

  Alt i en statistisk drøm,om kommende lønnsvekst,boligpriser i «balanse» , fortsatt EØS-medlemsskap-innkludert åpen arbeidskraftsinnvandring.

  Både de vinnende partnere i H og F.r P. og konkurrentene bør sjekke Aftenpostens glimrende oversikt over valgresultatene -ned på nærmeste krets.
  Ta Oslo,helhet-og bydel og kretser for seg.
  Ap gjør et mindre dårlig valg i administrasjons-og utdanningsbyen enn andre steder.

  SV,Rødt og MdG får ikke 25 %,som noen håpet.Unntatt i mediakjæledeggen Grunerløkka krets,der de får 33,9%.
  På Stovner får de 12 % .

  Vinnere er,i forhold til seneste valg-SV,Rødt og,også her.Senterpartiet.

  Klassekampens ny-utsending ,før valget,av parolen By og land,Hand i hand-vil ikke lykkes,om de ikke kommer seg vekk fra Aftenpostens selvbedragerske oppskrift.

  Noen må betale,og de administrerende og studerende masser har bare fortsatte overføringer å håpe på,om de ikke skal miste den nyvundne oppslutning.Det håpet er hverken lysegrønt eller lyserødt.Og i samarbeid med den nyflådde Kalkun ligger ikke noe håp.Aps dugnadsånd viser seg å være et spleiselag-der noen skal komme uten mat og drikke-og der «venstreopposisjonen » synes det er greit.Det holder ikke,om de betalende etter hvert utgjør mindre enn halvparten.

 6. Hurra for Moxnes, og etter dette her håper jeg han får rikelig tilgang til å boltre seg ved stortingets talerstol: https://www.facebook.com/Roedt/videos/10156189240069068/

  Utover dette er det ikke mye å glede seg over, og vårt demokrati vil dø langsomt eller raskt hvis vi ikke snarest finner et nytt samfunnssystem som ikke er synonymt med kapitalisme og vekst. Personlig har jeg kommet til at anarkoparlamentarisme er hva vi trenger for en ny, energi- og ressursfattig framtid!

  «Vi kan ikke i like stor grad som før – på grunn en kombinasjon av vedvarende lave oljepriser og klimapolitikk – fortsette å tappe fossile lagerressurser. Derfor kommer det til å skje en overgang til mer fornybar energi. Da vil vi imidlertid måtte greie oss mer med den årlige energien generert av sol og vind (og vannkraft i annerledeslandet Norge). For å fange, lagre og bruke sol- og vindkraft kreves det imidlertid investeringer i teknologi og kunnskap av en størrelsesorden, som vil innebære både redusert energieffektivitet og større ulikhet enn den vi kjenner fra fossiløkonomien. Et grønt skifte i energiproduksjonen vil ikke greie å opprettholde verken velstandsnivået eller fellesskapsfølelsen det fossile energioverskuddet en gang gjorde mulig. Overgangen til fornybar energi har blitt nødvendig, men den vil ikke kunne holde oss sammen som fossiløkonomien gjorde.

  I de siste 200 årene har vi bare kjent til formelen kapitalisme + økonomisk vekst = demokrati. Hvis vi ikke tror at det er mulig å forandre samfunnet, slik at de fleste vil si seg fornøyd med å bruke mindre ressurser, trenger vi et energimirakel for at ikke den globale verdensøkonomien skal kollapse og oppløses i mindre og sterkt forenklede regionale bestanddeler.» – Sven Røgeberg

  Bjørnar Moxnes er som sagt den eneste politikeren som tør å løfte fram elefanten i rommet. Mine bønner og håp går til ham.

   • Fyren er nok det nærmeste vi kommer Bongard på tinget i dag. Og da Bongard er taus får steinene tale 😉 Moxnes tør å løfte fram den ene elefanten, kapitalismen. Men den andre elefanten, mennesket, har han foreløpig latt ligge. For som Bongard sier, det er først og fremst Mennesket som står i vegen.

    «Jeg kan ikke gjøre mer alene, Øyvind, selve mennesket står i veien, se kap 7. Det må tas tak i av en organisasjon, med folk som orker å holde på med diskusjoner, “teorier” og meninger. Jeg orker ikke mer av det, har fått nok.» – Terje

    • Vanskelig nok å selge inn et radikalt endret/ korrigert syn på Homo sapiens som forbruker/ transformator av energi og andre ressurser, ja vanskelg nok å få mange til å huske og ta innover seg det vi alle lærte på skolen; at vi «stammer fra apene», eller er en dyreart i det hele tatt, og det å selge inn en politikk i 2017 der mye av det viktigste og mest radikale skal begrunnes med dette ikke-tilstrekkelig etablerte, korrigerte menneskesynet, er nok hinsides hva noen kunne håpe på.

     Først må vi nå se å få folk til å tro på evolusjon fremfor skapelse, intelligent design, uintelligent design og eksistensielle konspirasjoner ala The Matrix, og de som forsåvidt tror på evolusjon, må følge tanken helt ut og trekke de riktige slutninger ut fra denne forståelsen. Tror ikke det nødvendigvis har så mye å gjøre med hva Moxnes tør å gjøre, dette er bare ikke et tema eller noen del av det politiske idéuniverset foreløpig.

     Og tross at de opprinnelig hadde en sunn skepsis til religion og metafysisk svermeri, og forfektet et strengt rasjonalistisk, naturvirtenskapelig verdensbilde, har Rødt/ ML-bevegelsen havnet sammen med resten av den humanistisk orienterte venstresida i et relativitetsparadigme der all tung vitenskap fortrenges av et velment, men dessverre illusorisk menneskesyn som innebærer at alle biologiske forklaringsmodeller for den menneskelige natur og våre rammebetingelser mistenkeliggjøres, gjerne faktisk som spiren til rasisme og eugenikk. Det å fornekte alle tings relativitet plasserer en dermed blant de slemme, og der vil jo ingen sosialist bo.

     Steinene taler lyrisk om blåveis og lause tenner, Don Quijoyvind!

     • Hvis man tar denne evig omtalte boka og slår den i hodet vil det si «bong» og tennene løsner og faller ut?

     • Når to ortodokse jøder møtes, da blir det til at man diskuterer toraen. Så også med meg og AF, vi diskuterer DBM. Vi er nok enige om mye, men splittes i synet på siste del av boka, endetidskapitlet. Slik er det også med skriften, det er Johannes åpenbaring det er flest tolkninger av. Vil RID-modellen stige ned fra himmelen når alt er som mørkest og frelse oss? På samme vis som Kristi andre komme vil frelse oss når alt er håpløst og Harmageddon unnagjort, hvoretter vi entrer tusenårsriket?

      I tillegg er vi begge hobbyornitologer, og vi er nok betatt av dette at mennesker egentlig er fugler. Jålefugler, skriketroster, pilfinker og bortetter.

     • … hauk, due, dompapp, gås, gribb, kylling, påfugl, gapatrost, papegøye, gjøk, gjøkunge, slarvehøne… vi nevner i fleng …

 7. Høyre, Venstre, Rett-frem-partiet eller Oppover-partiet, det spiller ingen rolle. Følg pengene – helt til begynnelsen. Så lenge det monetære systemet er som det er, vil ingenting endre seg; mer sentralisering, mer globalisering, flere fattige (gjeldsslaver), flere kriger, vekstkrav, økt energibehov, flere syke osv, men mer til de som allerede har mest.
  Ser i kommentarfeltet at noen ønsker systemendring, og tror at dette kan komme med Ap eller SV. Glem det, de er en del av systemet, som Rødt og FrP og de andre er.

 8. Vi får nå en ordinær blåblå mindretallsregjering hvor Krf og Venstre ikke lenger er samarbeidspartnere/støttepartier slik som de siste 4 år. Dette åpner opp for mer sentrumspolitikk. Krf og Venstre har behov for egenmarkering og vil vise større uavhengighet i neste periode. Kanskje blir det også mulig å stoppe nye direktiver fra EØS? (Slik som tilsutning til EUs energibyrå og EUs jernbanebyrå mm, og så kommer trolig også TISA-avtalen opp til avstemming).

  Så spørs det hvordan det går med landet og med verden fremover. Sprekker boligbobla? Blir det ny finanskrise? Blir det oljemangel og energimangel i verden? Hvor tøff blir eldrebølgen? Ny flyktningekrise? Nye kriger? Og inntreffer alle krisene samtidig? På sett og vis er det litt behagelig at de blåblå må håndtere de kriser som de selv har vært på å skape (som feks at boligbobla som kan sprekke og at de ikke klarer omstilling og ikke har råd til eldrebølgen).

 9. Jeg analyserer valget…
  Det er ofte blitt sagt at en stemme til et småparti er en bortkastet stemme. Jeg har da hevdet at det er en måte å markere på. Jeg har nå lagt sammen noen tall etter utfallet og her er min analyse:
  AP, KRF, V, H, FRP har fått 76,3% av stemmene (alle disse gikk tilbake)
  R, SV, SP, MDG, Andre har fått 23,8% (alle disse gikk frem)
  Nesten 25%, 1/4 av velgermassen har altså stemt småpartier! Er ikke dette et godt tegn på at folk i økende grad vil noe annet enn de dinosaurene som har overlevd seg selv? Min egentlige mening er at PARTIPOLITIKK FOR LENGST ER UTGÅTT PÅ DATO! Valget viser at folk nå vil noe annet.

  • Jo, Berit – du har fullstendig rett. FOLKET vil noe helt annet, men blir ikke tatt hensyn til. Også i EUROPA er «Valg» manipulert….det er bare å se til Frankrike og The Establishment fikk «sin» Kandidat. Også i Østerrike, som måtte ta et «omvalg» for å få inn Den LYDIGE Preidentkandidaten. «ELITEN er ikke problemet – det er FOLKET» – uttalelse fra Gauch, Tysklands ex- President fra DDR – akkurat som Angela Merkel og halvt Jøde og «ISRAEL FØRST» – med krav om flere Afrikanere inn i Europa til fordeling med TVANG. Spesielt mennesker i det tidligere DDR- Øst Tysklands DEMOKRATISCHE Republik (alle kaller seg dette) – er RASENDE på Angela Merkel, da de mer enn andre GJENKJENNER i Det forente Tyskland akkurat det de opplevde i Overvåkings- STASI- Staten under Angela Merkel.
   I NORGE derimot er alle «snille» høflige og vennlige mot alle…spesielt FREMMEDE som påvirker med SIN Religion = Politikk, det er Det samme, og har alltid hørt i samme kategori: Makt over Sjelene, Finansiell Maktkontroll, Makt over Media -sex med barn, drap, kriminalitet HELE spekteret av uutgrunnelig ONDSKAP som mer Norrmale mennesker ikke engang jkan forestille seg eksisterer i sine samfunn, blandt de vennlige og pene politikere og økonomer. En engelsk Kriminalforfatterinne sier: «Jeg går til virkeligheten i mine bøker, da jeg selv ikke har denslags fantasi som faktisk eksisterer.»

   • HVEM har talt alle de som har GITT OPP å «STEMME» – da de ikke ser noen hensikt overhodet. De «Velger» Seg Selv og sitt Eget LIV – Det eneste vi som INDIVIDER kan ha konroll og makt over – istedet for å sløse bort egen ENERGI, som alle mennesker er i besittelse av – og TRENGER for å holde seg frisk: Fysisk, Mentalt og Sjelelig. Vi trender en NY OPPLYSNINGSTID og slutte å undertrykke Vitenskap og viktig Informasjon som er viktig for MENNESKER av alle kategorier.

    • Når selv paven går ut med sine tåpelige utsagn som fornekter vitenskapen og fordømmer de som ikke lystrer makta er jeg spent på fortsettelsen.

 10. Og Det Norske Folk TROR fremdeles at Norge eller EU – REGJERES av De synlige Sjakkfigurene vi presenteres for….
  Den Globaliserings-Politikken som føres i «All HEMMELIGHET» og blir mer og mer synlig, for de som fremdels har evnen til å SE De USYNLIGE KREFTENE som styrer vår mer og mer Sentraliserte Verden med EN Regjering, EN Religion og EN FELLES AGENDA med JERUSALEM som Sentrum, akkurat som planlagt.

  Stadig flere høyt rangerte CIA Offiserer opplyser i detalj Hvilke Organisasjoner som gjør ALT de kan – via Main Stream Media og på tusenvis av andre måter for å fullføre SIN UTOPI av Verden på Verdens befolkning. Den siste Hagman rapport gir et meget innsiktsfullt bilde hvordan ALT HENGER I SAMMEN. HUSK: Religion ER Politikk, det har aldri vært noe annet enn MAKT og KONTROLL over RESSURSENE.

  Alle «PARTIER: Har kun et mål: FØLGE DIREKTIVENE fra DE MER MEKTIGE, og ellers ha et så behagelig liv som mulig. «Det såkalte «FOLKET» hører ikke hjemme i denne ligningen. Det finnes kun EN SIDE: DEN USYNLIGE, som det er strengt forbudt å snakke om, det betyr slutt på pengestrømmen, avsløring av deres misgjeringer, og forbrytelser mot Eget Folk.

  I vår tid blir stadig mennesker mer opplyst og TROR ikke på Kirkefedre, Pabst eller Presidenter. De TROR på Sin egen Vurderingsevne, sine INDI)VIDUELLE egenskaper som utviklede individer med en Guddommelig Kjerne, som ALLE mennesker er i besittelse av – dersom de er villige til å TRO på De høyere kvaliteter i SEG SELV, og avvise alt som aldri kan hjelpe dem fremover til et bedre, sunnere og mer lykkelig liv. STATEN og Ekstrem-Feminisme ( ALT ER SÅRE VEL…bare KVINNER får mer makt, for EKTE MENN er ubrukelige og er nå HALVT KVINNER og er blitt til KLOVNER med kvinneklær og leppestift – det er blitt normalt.

  Donald Trump er en MILITARIST, som «alle hater». Det er en årsak til at han har samlet GENERALENE rundt seg. Når INTET lenger går i samfunhn hvor kun Feminine Verdier hersker – tar Militæret over. Det er en Naturlig utvikling i forsøket på å gjenopprette skjevheten i dominansen av ENSIDIGHETEN, som ikke tåler hardhet, råhet og voldsomhet- som OGSÅ er en del av NATUREN som vi Mennesker er forbundet med.

 11. Synd å si det, men jeg opplever et norsk stortingsvalg som å se en fotballkamp. Man er engasjert i det ene laget. Det er spennede og underholdene så lenge det står på. Hvem vinner? – – Dagen etter masse mediekommentarer og intervjuer. – – – Deretter er det hele glemt og hverdagen og tilværelsen fortsetter nøyaktig som før. Som fotballkamper er stortingsvalg uten merkbare konsekvenser i min hverdag og snart glemt.

 12. https://www.youtube.com/watch?v=7tn07-5xe-U&t=290s

  Vi vil snart få en helt annen type «VALG» – en NATURNØDVENDIGHET som er kunstig skapt av «ELITEN» som vi blir bedt om å stole på – mens de selv TIER om det som MÅ KOMME som en Natur-Lov:

  Vår Verden med dets «FAKE» Politiske System, FAKE Monetary System,. FAKE Finans-system, FAKE Science and FAKE Religions ….ALT sammen vil styrte isammen i SEG SELV på grunn av OVERBELASTNING – basert på LØGN, Kriminalitet, Utbytting og Rundstjeling av Nasjoners Naturlige Ressurser – Derfor er De «rike» blitt meget rikere og Middelklassen – som vanligvis er bærerne av samfunnene ( De rike betaler ikke skatt – heller ikke de fattige) er nærmest utryddet.

  DET ALLER VIKTIGSTE som kommer til å berøre OSS ALLE, (bortsett fra de som forsvinner inn i sine Luxuriøse Bunkere med mat og alt de trenger for flere år fremover) ER SAMMENBRUDDET AV DE BESTÅENDE SYSTEM, med ALLE dets komponenter og Institusjoner.

  Når noen forsøker å FORUTSI NOE VIKTIG i NORGE, blir man latterliggjort, Politisk Forfulgt, Frastjålet alt man eier og forsøkt drept. Vi er så grenseløst naive: Forfølger og skader Individer i EGET LAND, mens Terrorister med falske pass og onde hensikter sluses inn.

  Politikere og Eliten vil si etter sammenbruddet: «Det var umulig å SE dette komme». Det er også en LØGN som alle de andre vi har blitt servert i mange år nå. HVA har vi en «Elite» og Intelligencia for? Om ikke å OPPLYSE sitt Folk om de FARER som eksisterer, slik at flest mulig kan ta sine forholdsregler – men DE BRYR SEG IKKE OM MENNESKER, kun om SEG SELV og SINE PRIVILEGIER , alt og alle som kommer i deres vei må UTRYDDES – NÅ er tiden kommet til DEM SELV – å måtte flykte fra landet: Redde seg sen som kan i «sikrere» Land, dit hvor Billionærene og Ogliarkene flykter, da DISSE som har vært på innsiden av Systemet – VET at Armageddon er nær. HVEM skal «redde» Det Norske Folk? Er det mulig at vi må begynne å TRO på VÅRE EGNE KREFTER og INTELLIGENS og ikke overlate våre LIV til Fremmede Makter.

 13. Det er sjølsagt et skuffende valgresultat. Skuffende at Rødt ikke kom over sperregrensa og fikk en gruppe på Stortinget. Det er skuffende at ikke SV og Senterpartiet hadde større framgang. Det representerer tross alt mer enn sytti prosent av folket, som avviser den altoverskyggende føderale og markedsliberalistiske EU og EØS-avtalen. Det er skuffende at Arbeiderpartiet ikke ble mer redusert. De er ikke lengre et parti på venstresiden og er klart i mot fagbevegelsen i kampen for faglige rettigheter og velferdsordninger. De fortjener ikke støtte fra de fagorganiserte eller fra folk flest. De må kvitte seg med ledelsen, men har ingen troverdige til å overta. De blå-brune har alt for stor makt, men det skyldes at de styrer pengene og media, med støtte fra storselskapene og finansinstitusjonene.

  Etter tjuetre år med EØS-avtalen og EU-tilpasning for øvrig, er det ikke mye igjen av folkestyre og respekt for den norske grunnloven. De partiene som ønsker folkestyre og som mener de er plassert på den politiske venstresiden, må få klare sosialistiske mål og en strategi ut av dagens uføre. De første skritt er oppsigelse av EØS-avtalen og frigjøring fra EU-prosjektet, globalisering og den nye verdensorden til USA og EU. Norge må kaste ut terrororganisasjonen NATO og kreve slutt på alle imperialistiske kriger, og USAs trusler om atomkrig mot en rekke land de ikke liker.

  Når skal folk få opp øynene og se den negative politiske virkeligheten?

  • Jeg er jo skjønt enig i både elendighetsbeskrivelsen og hva som må være de prioriterte første skrittene; si opp EØS mm., og Norge ut av NATO/ NATO ut av Norge. Ellers har ingen fremtidig regjering noe reelt armslag til å gjøre andre prioriteringer på overordnede områder enn det som allerede er bestemt, eller vil bli bestemt andre steder, uansett hva de måtte si at de ønsker. Ellers lever vi fortsatt i en vedvarende tilstand av konstitusjonelt sett svært omstridt suverenitetsavgivelse, for å si det mildt. En konstitusjonell katastrofe, har det vært karakterisert som fra jusfaglig hold.

   Men her kan man jo lure på hva sjansene da er for å klare å komme ut av EU-klørne, all den tid det jo ikke var sånn at vi fikk denne avtalen i tråd med noe folkeflertalls ønske. Den daværende regjeringen spurte og fikk nei. Da fikk det bli juks og maktarroganse og full overkjøring i stedet, for inn i folden skulle Norge åkkesom. Og se på England. De ble ikke snikinnmeldt som oss, men allikevel kan ingen si hvor lang tid det kan ta før den nye folkeavstemningens Brexit kan bli realisert, hvis overhodet, annet enn at det er snakk om årevis inn i fremtiden. Så selv med en norsk regjering med slike ambisjoner, og med optimale betingelser i form av noenlunde forutsigelige dager og stabil økonomi, ville det ikke se ut som et prosjekt for de utålmodige, akkurat.

   Like nødvendig og like vanskelig er det å gjøre det slutt med USA/ NATO, vi ser jo hvordan stemningen er, det logres og sprikes på vidt gap med fjellhallenes porter, det rasles med sabler mot øst, og det sies rett ut at det viktigste norske egenbidraget til forsvar av landet er å forsikre USA om vår uforbeholdne lojalitet, på de måter USA måtte finne de ønskelig. Her virker det heller ikke som om det er mye vilje til å berøre temaet, og armslaget for endring er om mulig enda mindre, de formelle begrensningene enda mer utvetydig absolutte enn for EØS-problemet. Også et typisk prosjekt for folk med god tid. Det skal oppnås mye enighet på tinget gjennom mange, lange prosesser før det kunne skjedd, dersom man lyktes i å få en slik snøball til å begynne å rulle i det hele tatt.

   Og da det nå er en så ustabil og uforutsigelig, kanskje direkte farlig tid vi går i møte, er det kanskje enda vanskeligere å få anledning til å drive frem så langsiktige prosesser mot så radikale mål som dette. Jeg krøp selv til korset og stemte Rødt, bl.a. fordi deres offisielle program i hvert fall gir uttrykk for et ønske om begge deler, men fromme ønsker alene gjør intet mirakel. I EU-spørsmålet står fortidens bord og fanger, og nåtidens byråkrati og trenerer sammen med hundre tredjepartsaktører som skal hensynstas, om så folk og politikerklasse var såre enige på bred front. Det er man ikke. I NATO-spørsmålet er vi bare en liten gjeng med dissidenter, resten har alltid vært og er NATO-lojalister, både blant folket og alle de store partiene.

   Jeg mener ikke å strø noe malurt i noe beger for moro skyld nå, men er ikke mer av en optimist enn at jeg oppriktig synes det ser usigelig tregt og langt frem ut. Ikke er jeg spesielt tålmodig i denne sammenheng heller. Vi skal jo aldri gi opp, men har du noen tanker som kan få det til å høres litt mer innen rekkevidde ut, noen av delene?

 14. I et intervju med nettavisen sa Erna at Støre kunne vært utenriksminister i min regjering, fordi i mange saker er er Høyre og AP like, og Støre søkte i sin tid jobben som rådgiver hos Høyres stortingsgruppe!
  AP har en sleip og utspekulert mangemillionær som leder, og så lurer ledelsen i AP på hvorfor de gjør et dårlig valg 🙂

  Stemmeberettigede i Norge: 3 764 858
  Antall stemmer totalt: 2 938 535 – 78%
  Antall hjemmesittere: 826 323 – 22%

 15. Når mangemillionæren Gard Støre skal snakke arbeider- og fattigfolks sak gjennom et indre markedsliberalistisk og globalistisk filter blir det som kommer ut flinkt, men lite overbevisende.

 16. Så jeg blir moderert bort når jeg sier at det norske folk har sunne gode verdier og velger å gi FrP og Høyre sin fortsatte støtte! ?

  Dette er lavmål Steigan. Men ikke uventet.

    • WordPress har et svært overivrig spamfilter innebygget, og jeg har ofte lurt på hvilke kriterier det bruker. Det er et problem for absolutt alle WordPress-blogger. Heldigvis er Steigan god på å finne og fiske opp poster fra spamfilteret når han hører at innlegg er forsvunnet.

  • Ja. Hvis vi skal tro på det frie ord/den frie stemme så vil jeg vite om slikt slettes. Viktig for min evt fortsatte faste støtte. Håper dette er feil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.