Tyske sosialdemokrater: Tyskland kan ikke gjenta flyktningpolitikken fra 2015

0

Den tyske kanslerkandidaten Martin Schulz fra det sosialdemokratiske SPD har brakt flyktningspørsmålet inn i valgkampen. I et intervju med Bild am Sonntag 23. juli 2017 sa han at det er fare for en ny flyktningkrise på linje med den i 2015, og han kritiserte Angela Merkel slik: «Fru Merkel sier at vi har alt under kontroll, men i virkeligheten er ingen problemer løst.»

I Tyskland oppfattes Schulz dit hen at han ikke ønsker at Tyskland skal gjenta politikken fra 2015, og han sa tydelig at «nå er det de andre EU-landenes tur». 

«Flyktningspørsmålet er ikke løst. Italia har desperat behov for hjelp. Nå må vi handle hvis vi ikke vil ha kaotiske tilstander som i 2015.»

Som kansler vil Schulz innføre en innvandringslov som slår fast at den som forsøker å komme inn illegalt, vil ha forspilt sine skanser. Han vil også legge vekt på at ikke alle som kommer har rett til asyl. «Mange søker om asyl, fordi det er den eneste sjansen de har.»

SPD-sjefen krever også en omlegging av EUs Afrika-strategi: «Mer rettferdig handel, mer effektiv utviklingshjelp, stopp i våpensalg til kriseregioner – uten økonomiske utsikter for Afrika, vil vi ikke se noen slutt på flyktningdramaet.»

Bild spør også hva Schulz har å si til at SPD beskyldes for å ha vært for svakt overfor nyttårsovergrepene i Köln, og til det svarer han at han ønsker «mer politi, flere dommere, raskere rettsbehandling og forebygging». «Det er de konservative og liberale som har spart politiet i stykker. En svak stat er det bare de rike som kan takle.»

CDU avviser kritikken fra Schulz, og mener at man har alt under kontroll, og kritikere i pressa peker på at SPD sjøl støttet Merkels grenseåpning i 2015.

Tyske Huffington Post kritiserer Schulz for å være uærlig når han gir et inntrykk av at SPD ville ha stått for noe annet enn CDU og Merkel i 2015, men avisa hilser velkommen at Schulz gjør flyktningspørsmålet til tema i valgkampen.

«Hva skal Tyskland gjøre med an tilstrømning av ikke-integrasjonsvillige mennesker… som avviser vårt levevis, vår kultur, vår rettsstat og vårt demokrati,» spør avisa.

SPD er det største og mest innflytelsesrike sosialdemokratiske partiet i Europa. Det skal bli interessant å se hvordan signalene derfra tas opp i søsterpartiene, som for eksempel Arbeiderpartiet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.