Kuppresidenten Michel Temer i Brasil i hardt vær

0

Brasils president Michel Temer har nå en ensifret «popularitetsrate» og Brasils høyesterett har innledet etterforskning mot ham for mulig korrupsjon.

Dilma Rousseff, som var president i Brasil fra 2011, ble suspendert fra presidentvervet 12. mai 2016 i forbindelse med riksrettssak som ble anlagt mot henne av Brasils nasjonalforsamling.

Vedtaket om riksrett mot Rousseff ble fattet til tross for at ingen har lagt fram noen anklager mot henne om korrupsjon. Slike anklager finnes derimot mot flertallet av de senatorene som vedtok tiltalen. New York Times skriver om dette.

Det er derfor ikke uten grunn av Noam Chomsky kalte dette for «tjuvenes kupp».

Temer er storfinansens mann og han har nå foreslått en dramatisk reduksjon av pensjonene og et angrep på kollektive avtaler i arbeidslivet. Dette har skapt et voldsomt raseri i landet. Fagbevegelsen gjennomførte en landsomfattende generalstreik 28. april. Det var de sju største faglige sammenslutningene som sto bak streiken.

Nettavisa Bloomberg skriver at meningsmålinger i Brasil viser at det er bare 9% av de spurte som gir presidenten karakteren «bra» eller «veldig bra». Dette skyldes både den løpende korrupsjonsskandalen og de upopulære nedskjæringstiltakene.

Foreign Policy skriver at Brasils høyesterett har innledet etterforskning av Temers forbindelse til korrupsjonsskandalen. Retten har også suspendert en alliert av Temer fra regjeringa på grunn av at han angivelig skal ha mottatt bestikkelser.

Raseriet mot tjuvenes regjering er voldsomt på gata i Brasil. Den 15. mars 2017 gikk over en million mennesker i demonstrasjoner i de store byene, skriver Brasil de Fato.

Alt tyder på at det vil bli flere protester og flere skandaler. Temers kuppregjering kan tydeligvis bare vakle fra skandale til skandale mens de plyndrer statskassa og kjører landet djupere ned i grøfta.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.