Dobbelt-fake i Dagsrevyen 21

25

Dagsrevyen 21 klarte 16. mai 2017 å klemme inn en «dobbelt-fake» på et eneste lite innslag. Det var i en reportasje fra Syria som handlet om «opposisjonssoldater fra byen Homs». Reporter Dag Bredvei fortalte om at «disse opposisjonssoldatene forlater byen Homs med tungt hjerte».

Etter bildene å dømme dreier det seg om jihadister, men NRK kan trøste med at en mann som blir presentert som «opposisjonssoldat» angivelig sier at «Det er som et stikk i hjertet å måtte forlate Homs. Jeg håper å vende seirende tilbake en dag.» (Se klipp.)

Men det viser seg å være en helt annen mann. Kari Jaquesson, som nylig var i Syria, intervjuet denne mannen og skriver på Facebook: «Det er guvernøren i Homs Talal al-Barazi! Jeg har selv intervjuet ham da jeg var i Syria (har det på video, du ser håret mitt på bilde nr.2) »

Fra Kari Jaquessons reportasje

Og hva så med uttalelsen som NRK har gjengitt? Kari Jaquesson skriver: «I tillegg er oversettelsen av det han sier falsk! Han sier er ”Akkurat nå er det våpenhvile. Det er ingen tvil om at myndighetene vil sloss mot terrorisme i Idlib, for Nusra-fronten er i Idlib”.»

Altså dobbelt-fake! Ikke dårlig.

Nå er det menneskelig å gjøre feil. Men det er jo en ganske grov feil å framstille en syrisk guvernør som «opposisjonssoldat» og tillegge ham uttalelser han aldri har kommet med.

Men det groveste er egentlig noe annet, nemlig at NRK så åpenbart stiller seg på terroristgruppa al-Nusras side og formidler deres sorg over å bli evakuert fra Homs.

Det må være lov å spørre NRKs ledelse om hva de holder på med. Kanskje vaktsjef for programmet, Joakim Niklas Reigstad, har noe han skulle ha sagt?

Siden redaksjonen klarte å kludre det til så kraftig i Homs, hvorfor ikke gjøre et intervju med Kari Jaquesson? Hun har jo faktisk vært på stedet og hun er lett å få tak i. Det burde heller ikke være noen språkvansker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

 1. Det er på tide å rette søkelyset mot Dag Bredevei.
  Den form for reportasje han har bedrevet de seneste årene er rein og skjær nazipropaganda!

 2. Ingen internasjonale byråer hadde folk i Aleppo, de serverte propagandafilmer fra ISIS(!) uten å tenke seg om.
  90% av nyhetsdekningen fra frigjøringen av Aleppo var falsk, rein og skjær nazipropaganda.

  Det samme kan stort sett sies om nyhetsdekningen fra hele krigen i Syria.

  I stedet for å opplyse folk, driver nå media å forvirrer folk, de sender kontrafaktisk informasjon, og skaper forvirring med nyhetsbiter som motsier hverandre.

  Tradisjonen fra BBC under annen verdenskrig har gått i glemmeboka, dette er Gøbbels propagandaministerium som har stått opp av graven.

  Dag Bredevei er en, men en av de verste løgnerne er Bogen i TV2. Det er snart ikke et urosomeråde disse to ikke har klart å forkludre, nyhetsmessig. De som sjekker «fake news» må rette søkelyset mot disse to, eller man bør rett og slett førtidspensjonere dem, de har gått ut på dato, begge to.

 3. Steigan gjør en glimrende jobb med å avdekke denne typen desinformasjon fra statskanalens side.

  Kunne det vært en ide om noen tok å etablerte et eget nettsted som utelukkende tok for seg NrKs desinformasjon?
  En slaks «faktisk2.no»?

 4. Veldig bra avslørt. Dette er jo en journalistisk skandale. Har NRK kommet med noen forklaring? Den største skandalen ville være om de nå unnlater å komme med en offentlig beklagelse etter fadesen.

 5. Vi møtte guvernøren i Homs, Talal al-Barazi!, Da vi var der i fjor. Han hadde forlatt jobben sin i Dubai for å vende tilbake til Syria. Dette er særs grovt og avslørende for NRK. Løgnmaskineri.

 6. Men men men.. Faktisk.no har ikke skrevet om det!!!! Så da må det jo være sant!!!!!??? El?

 7. Denne gangen fant vi det ut, takket være Kari Jaquesson. Men tenk over hvor mange ganger vi ikke har hatt en Kari Jaquesson eller tilsvarende person «on the ground». Tenk over hvor mange ganger NRK har sluppet unna med løgn, dobbelt-løgn og propaganda. Ikke bare 1 journalist i NRK, men hele mediehuset. Og ikke bare NRK, men hele MSM. Dette er propaganda av et svimlende omfang. Systematisk og kynisk brukt for å manipulere opinionen i en viss retning, mot mer og mer vestlig intervensjon og mer støtte til terroristene.

  Heder og ære til Kari Jaquesson, men dette er dessverre bare skraping i overflaten. Det er et isfjell av løgn og propaganda der ute, og vi har bare såvidt sett toppen av det.

  • Og HVEM er de egentlige Terroristene? Det ble nylig sjekket i USA (dette gjelder hele Vesten) at når det ble sjekket i leksikon – utgitt på den tiden USA’s grunnlov ble skrevet- hadde orden TERROR betydningen: ABSOLUTT KONTROLL. Er det ikke derfor «Terror»-agendaen propaganderes hver eneste dag. Hjernevask ja, men det interessante skjer når det blir for mye av det samme: Mennesker slutter å reagere på propagandaen. Mange unge mennesker har for lengst sluttet å lytte til NRK, da denne kanalen hverken er interessant eller kunnskaps- fordrende. La de bare holde på – inntil det ikke går lenger. Motstand gir kanalen kun enda mer makt. Dette systemet er på sitt slutt-stadium. INTET menneskeskapt varer evig.

  • Regner med at Kari J. blir det neste «mobbeofferet», utført av våre eminente komikere i div. humorprogram på våre statskanaler.
   Bla. i Mandagsklubben av vår alles kjære klovn Mr. Sørås.
   Stå på Kari. Vi trenger flere profiler som tør stå fram offentlig.

 8. Forslag: Steigan.no formulerer en standardprotest og oppgir en bestemt mailadresse i NRK. Alle som støtter protesten sender samme mail til samme NRK-adresse.

  • En slik mail blir også håndtert av et spamfilter, og maskinelt besvart med en standardrespons. Ingenting skjer utover dette.

   Kun boikott av NRK kunne hatt noen effekt, men det er vanskelig å boikotte noe som alle norske statsborgere er tvunget til å finansiere over skatteseddelen. NRK er garantert videre drift, og dermed er også alle NRK-konsumenter garantert å bli eksponert for stadig mer løgn og propaganda av verste merke.

   Det beste man kan gjøre er å unngå alt som heter NRK og MSM generelt. Samt omtrent alt som heter «alternativmedier», som også er propaganda og løgn, stort sett. (Se bare på hvordan alle «alternativmedier» heier på Trump.) (Jeg anbefaler folk å lese http://www.redefininggod.com i stedet for «alt media». Men enda viktigere er det å tenke selv, og tenke kritisk.)

   Også får man bare leve med at man er nødt til å finansiere NRK så lenge man sokner til Norge.

 9. «Dobbelt-fake i Dagsrevyen 21»

  Takk til Steigan som orker å følge med på NRKs skrudde fantasivirkelighet.

  BBC har også blitt tatt, gjentatte ganger for samme type falsk oversettelse fra Syria. Pussig tendens. Samme medie-røkla, samme «»fake news» stil.

  NRK og BBC lever i sin egen verden, selv om de sender ut mye nyttig info også. Man må kun være ekstremt kildekritisk mot løgnbolene.

  Skremmende å tenke på at det finnes folk som får nyhetene sine mest fra disse statsmediene, med lite korreksjon. – Tenk å måtte få vite alt om USA fra fanatisk falske og upene Mari Bjørgås. #-[

  Hva gjelder NRK og Syria leser jeg heller «1001 natt». Mer pålitelige fiksjoner der. ;-]

 10. Fake news så dårlig at den avsløres av Kari Jaquesson. Det er lavmål. Jeg føler meg undervurdert, muligens krenket, og vil ha refundert lisenspengene. Vent … jeg betaler jo ikke lisenspenger, jeg. Men i prinsippet. Makan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.