USA: – Venezuela kan bli et nytt Syria

9
USA gjør sitt ytterste for regimeendring i Venezuela. Nikki Haley truer med "en situasjon som i Syria".

Dette sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley da Sikkerhetsrådet drøftet situasjonen i Venezuela. Hun understreket at «landet kommer til å gå i samme retning som Syria og en rekke andre land med store problemer, hvis ikke myndighetene i Venezuela respekterer menneskerettighetene til sitt folk.»

Dette skriver NRK på sine nettsider. Det var USA som hadde krevd et eget møte i Sikkerhetsrådet om Venezuela, skriver Business Insider.

USA gjør sitt ytterste for regimeendring i Venezuela. Nikki Haley (innfelt) truer med «en situasjon som i Syria».

Og det er åpenbart at USA nå gjør sitt ytterste for å skape den situasjonen i Venezuela som Nikki Haley advarer mot. Colombias president Juan Manuel Santos har vært i Washington angivelig for å søke hjelp til å skape fred i sitt eget land. Det han skal ha fått ifølge avisa El Tiempo er løfter fra republikanerne om støtte til krig mot nabolandet Venezuela.

Prseident Donald Trump brukte møtet med Santos i Det hvite hus, ikke til å snakke om Colobia, men til å snakke om Venezuela, den muren han vil bygge mot Mexico og om latinamerikanske gansterbander. Han viste ingen interesse for det faktum at den langvarige krigen i Colombia har krev 265.000 menneskeliv og drevet sju millioner mennesker vekk fra deres hjem, skriver Colombia Report.

USA har lenge forberedt regimeskifte i Venezuela, og de samme gamle teknikkene som vi kjenner fra tidligere «fargerevolusjoner» har vært og er i bruk. USA bruker millioner av dollar hvert år på å bygge opp sivile gruppe, såkalte NGOer, som kan skape massebasis for et kommende «opprør» mot regjeringa. Noen midlene blir bevilget via USAID, noe vie CIAs front National Endowment for Democracy (NED), og noe går via diverse stiftelser og private fonds. Ikke uventet er spekulanten George Soros med på opplegget gjennom sitt Latin-Amerika fond, men han har problemer, fordi slike NGOer er allere forbudt i Venezuela.

I 2016 brukte NED ifølge egne lister 1.611.637 dollar på diverse NGOer i Venezuela. teleSUR skriver at USA har brukt 49 millioner dollar på dette siden 2009.

Det mektige Council on Foreign Relations sier at Trump fortsetter Barack Obamas politikk overfor Venezuela, blant annet gjennom økonomiske sanksjoner. USA mobiliserer latinamerikanske land til å gjøre front mot Venezuela. På sin side holder Caracas gode forbindelser med ikke minst Bolivia og Ecuador. Kina har landet mer enn 60 milliarder dollar siden 2001 og er landet største kreditor. Forbindelsene til Russland er også styrket de seinere åra, ifølge Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov.

I en uttalelse til Senatet i USA la Shannon K. O’Neil fra Council on Foreign Relations 2. mars 2017 fram en serie med forslag til hva USA kan gjøre for å få til regimeendring i Venezuela. Det hersker ingen tvil om at det er regimeendring som står på dagsordenen. Det sier hun i klartekst. Det er også grunn til å merke seg at hun mener at USA kan overtale Kina til å være med på planene. Det som brukes som argument er Venezuelas betalingsproblemer overfor Kina på grunn av den lave oljeprisen.

Men dette kan være å gjøre om regninga uten vert, siden Kina så seint som i februar 2017 skrev under på avtaler om å investere 2,7 milliarder dollar i landet.

Det ligger i kortene at USA vil trappe opp både det åpne og hemmelige arbeidet for å styrte regjeringa i Venezuela, om det blir i form av borgerkrig, intervensjon fra nabolandet eller annen form for destabilisering, gjenstår å se.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Hmm en borgerkrig i full skala i Latinamerika? Da spiller amerikanerne et stadig høyere spill om de trekker krigene inn i Latinamerika. Spill-over faren er stor, og geriljakriger som sprer seg nordover burde få flere enn en amerikaner til å ligge våken om nettene…

  Det var noe slikt de drømte om, utålmodige kubanere på slutten av 1960-tallet, da Che Guevara dro for å eksportere revolusjonen.

  Nå kan USA selv være med å starte dem, uten å forstå hva de setter igang!

 2. Iflg et oppslag i Dagens Næringsliv om Venezuela har landet verdens største oljeforekomster. Økonomien er nesten utelukkende basert på oljen. Nesten all øvrig produksjon av varer, mat og tjenester er lagt ned, og landet er helt avhengig av import. Økonomien er nå i dyp krise og landet har stor utenlandsgjeld.

  Importen av mat lå før på 70%. Og da oljeprisen fallt var ikke landet lenger i stand til å finansiere sin import, og det oppstod bla matmangel og medisin mangel i landet som følge av dette. Ikke mye sjølberging der i landet.

  Ville ikke et Frp regime i Norge har gjort mye av det samme når det feks gjelder å legge ned matproduksjon og å importere alt som er billigere fra utlandet? Venezuela er et eksempel på en form for internasjonal arbeidsdeling som er trukket ut til sitt ekstreme ytterpunkt. Det er greit å ha flere ben å stå på.

  • Jeg tror du harr ett i det SH som du skriver om FRPs politikk. De vil jo ha importert mat. Det å ikke ha noen egen produksjon av mat eller andre livsnødvendigheter som medisiner er livsfarlig. Vi bør også få tilbake lager av korn. Vann av god kvalitet er også svært viktig DVs helt avgjørende.

 3. Kan bli en beskrivelse av Norge om ikke altfor lenge. Det føres krig mot oss alle, med alle kjente og ukjente psykologiske midler. Antagelig føles det tryggere å fokusere på hva som skjer langt borte, enn i nærområdet og i Europa – og ikke minst i OSS SELV. Er vi oppegående, frie og selvstendige Individer? Vi er alle til de grader manipulert til å TRO på enten Godt eller Ondt, det er en splitting i Sjelen og gjør enhver av oss sårbar. Det som er Godt for noen er DET MOTSATTE FOR MANGE ANDRE og omvendt. Vi bærer i oss all kimen til motsetninger i vårt Indre. Målet er å sammenføye og forene motsatte kvaliteter og slik skape BALANSE og HARMONI i mellom paradokser og polariteter i vår egen Natur for å inngå i det KUNSTVERK som ER oss Mennesker, og BLI enda mer OSS SELV som unike, skapende Individer – og gi slipp på og begrave det image av oss selv som er blitt pådyttet oss av andre. Vi blir aldri opplyst om denne viktige kunnskap, den er forbeholdt De Få, som misbruker denne viten for å fa mest mulig makt over Massene. Uten denne kunnskapen vil vi forbli et slave-folk som trenger Ledere til å Bruke oss som et redskap i Deres Agenda og Friheten, Selvstendigheten, Integriteten og Selvbestemmelse som vi trenger for å kunne oppleve det LIVET vi alle drømmer om – vil falle i grus. Mennesket, ER INDIVIDER, ikke Masser, hvor alle dirigeres inn i samme retning, og den retningen er ikke for VÅRT EGET SELV. Det finnes ingen GUD der ute blant andre mennesker eller i Kosmos som kan frelse Deg elle Meg. Det kan kun Individet selv, ved å anerkjenne Seg Selv og sine talenter – I SEG SELV, for sannheten er en helt annen enn hva vi er blitt indoktrinert til å TRO, med Religiøs overbevisning, at Jeg er svak og hjelpeløs, jeg er et barn, selv om alder tilsier noe annet og derfor trenger NOEN til Å REGJERE over MEG. Det er denne meget dypere og langt mer intelligente kunnskap vi alle trenger. DESTO MINDRE VI FOKUSERER PÅ HVA SOM FOREGÅR HOS ANDRE MENNESKER – DESTO MER KAN VI LÆRE OSS SELV Å KJENNE, som Sokrates / Platon mente det var det viktigste i denne verden. RETTFERDIGHETEN ER BALANSE I VÅRT EGET INDRE, INGEN ANDRE STEDER. Stadig flere akademikere pa hoyt nivå innrømmer i vår tid at de har undervist studenter FEIL i over 40 år. Den Informasjonen vi har fått er ikke KUNNSKAP, kun Teorier som forvirrer og splitter menneskets Indre og derfor Samfunnet vi lever i. Vi lever i en transformasjons-periode som IKKE dreier seg om at Menn skal bli kjonns-løse Kvinner og Transer, som MEDIA propaganderer med sin Selv-Destruktive og Selv- Saboterende IMAGES, som plantes inn i sinnene til våre barn og ungdom og ruinerer deres og alle andres LIV. Ethvert Individ har et Selvstendig Ansvar for Seg Selv, og det er hos SEG SELV, som INDIVID, vi må anvende Egen LIVSENERGI, som enhver trenger for å være frisk og selvstendig. ALLE ANDRE har samme mulighet, til å Utvikle seg selv og BLI det vi alle er ment å VÆRE: Mest mulig OSS SELV, ikke som «Noen» Andre vil ha oss. Mennesker som ER SEG SELV, mest mulig, er ikke interessert i å Regjere og Kontrollere ANDRE….og vi skjønner hva slags Mennesketype som søker nettopp dette, da de Selv er uselvstendige, og har liten / ingen kontroll over SEG SELV, og derfor desperat trenger å kontrollere alle andre….og vi som er så slavebundet i dette systemet, av ALLE mulige kategorier og betegnelser uansett hvor idiotisk det hele ER, så fortsetter vi i samme spor – ELLER tar det FRIE VALG i oss selv om å Utvikle oss til MER Frihet og BLI hva vi Egentlig allerede ER.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.