Polen: – EU er nå en union under Berlins diktat

7

Den polske politikeren Donald Tusk ble gjenvalgt til president for Det europeiske råd 9. mars 2017, til tross for skarpe protester fra Polen. Tusk, som tilhører pro-EU-partiet Borgerplattformen, er en bitter motstander av det regjerende Lov- og rettferdighetspartiet (PiS) som har regjeringsmakta i hjemlandet.

Alle EU-land unntatt Polen stemte for gjenvalg av Tusk, og den polske utenriksministeren Witold Waszczykowski, til å si at «Nå vet vi at EU er en union under tysk diktat».

Splittelsen ble understreket ytterligere da Polens statsminister, Beata Szydło, sa at Polen til gjengjeld vil blokkere kommunikeet fra EU-toppmøtet. Komunikeet dreier seg om økonomi, migrasjon og situasjonen i Vest-Balkan.

Dette er første gang en president for Det europeiske råd er valgt mot sitt eget lands vilje, skriver DWN.

På EU-toppmøtet gjorde Storbritannias statsminister Theresa May det klart at så snart hennes land har forlatt unionen blir det slutt på å overføre «enorme summer til EU hvert år».  EU-toppene har mer enn antydet at det vil koste Storbritannia dyrt å forlate unionen, men det blir tvert avvist i London.

EU-president Jean-Claude Juncker reiste på nytt kommisjonens forslag om et «EU i flere hastigheter», noe som bare er en vei mot permanent splittelse.

Et sentralt stridsspørsmål i EU er flyktningpolitikken. Der står øst mot vest. Viségradlandene Slovakia, Ungarn, Tsjekkia og Polen, vil ikke godta prinsippet om fordelingskvoter. (En annen sak er at det vil ikke flyktningene heller. De drar til det landet de ønsker å være i, uavhengig av hva kommisjonen har vedtatt.)

Motsetningene er også skarpe i den økonomiske politikken. Frankrike, Italia og Spania vil fordele gjelda over hele unionen ved å innføre euroobligasjoner. Det blir kontant blokkert av Tyskland og Angela Merkel.

Det gradvise sammenbruddet i EU bare fortsetter og «den stadig tettere unionen» er noe som bare finnes i festtalene og i Junckers drømmeverden.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Det som er akseptabelt for folk flest, er et Europa som samarbeider tett for å finne gode løsninger som er til nytte for alle.

  Herunder er handel mellom landene en selvfølge, og det samme er felles standardiseringer.

  Det som er uakseptabelt for folk flest, er en ekstrem nasjonalisme som med tvangsmidler arbeider for å omgjøre Europa til en stor stat, det som kalles en føderasjon av stater.

  Folk vil ikke ha et Europas forente stater, etter en amerikansk modell, med en føderal overregjering, president og føderale domstoler.
  Tvert imot, folk vil beholde nasjonalstaten, med et uavhengig og selvstendig demokrati.

  Når så ekstreme union-nasjonalister bypasser alt av demokrati, og med høy arrogansefaktor valser over folk flest for å oppnå sine tildels absurde mål, bør det ikke forbause noen at folk, når de får sjansen, stemmer for exit.

  Herunder ligger forøvrig en vesentlig del av forklaringen på hvorfor såkalte populistiske partier fosser frem. Det skyldes selvsagt at folk flest har begynt å betrakte de etablerte partiene som farlige for landet og deres egen fremtid.

 2. Tyskland er igjen europas stormakt, både finansielt, politisk og nå også militært. Etter to verdenskriger ble det lagt hindere for at dette skulle skje igjen, men disse er fjernet og Tyskland er igjen en stor potensiell trussel. I følge filmen «the bank nailout», tror jeg den get, så var det et tysk finanssyndikat myndighetene ikke ville navngi som stakk av med den største gevinsten under finanskrisen i 2008, og i dag ser vi tyske finansselskap kjøpe opp enormt med viktige ressurser. I Norge kjøper de opp små vannkraftverk over en lav sko. Ofte 20-30 i slengen. Tyske Tyssen bygger atomubåter for Israel og nå skal også Norge inn i selskapet. http://www.dn.no/nyheter/2017/02/03/1905/Politikk/tyske-ubater-skal-gi-milliardomsetning-i-kongsberg

  Krohn Devold ble i sin tid kalt inn på teppet fordi Israelske atomubåter øvde utenfor sørlandskysten, men det fikk fortsette. http://www.nettavisen.no/725779.html

  Obama administrasjonen har sågar fyllt landet opp med moderne atomvåpen, og det er bekymringsfullt når amerikanere i dag tror de kan vinne en atomlrig mot Russland, om den foregår i Europa

  ISRAELSKE ATOMUBÅTER TESTES I KRISTIAN SAND…
  http://www.fvn.no/nyheter/lokalt/Israelske-atomubater-skal-testes-i-Marvika-117861b.html

  http://www.dn.no/nyheter/2017/02/03/1905/Politikk/tyske-ubater-skal-gi-milliardomsetning-i-kongsberg

  Jeg noterte meg også for noen år siden at USA, Tyskland og Israel har et hemmelig satelitt/forsvars samarbeid, med et uoffisielt kallenavn; «Orions belte». Likevel ser jeg at USA forsyner Tyskland og Tyskland forsyner Israel med atomteknologi, og også Norge har en senteral og uvurderlig rolle i Israels atomvåpenprogram. Vi ga dem tungtvannet, – og Tyskland har muligens krigsgullet vårt likevel. Det ble solgt på billigsalg og de vil ikke ut med kjøperen. Tyskland har hamstret gull i en ustabil verden og har nå nest største gullbehildning etter USA.

  Tysklands possisjon i Europa er som Washington i USA, og Tyskland vil lede EU hæren og sannsynligvis også en stor del av Nato som nå også har fått sin egen etteretningstjeneste som følge av terroren i Europa. Unntakstilstand i Frankrike og Tyskland endrer hele bilde. Disse tjenestene får uinskrenkede midler og kan operere som de vil uten et lovverk som regulerer eller beskytter befolkningen.

  I Krekar saken ble lovverket endret så man kan arrestere og dømme en person på f.eks opplysninger fra CIA, og som gjøres på politisk nivå, og da fikk hverken høyesterett eller Krekars advokat, Stabell vite anklagene. Det gikk hus forbi de fleste fordi det gjaldr Krekar, men loven kan brukes mot oss alle. Vi kan med denne og forvaringsloven i praksis holde fengslet på livstid uten å vite for hva.. var det noen som nevnte Kafka og «prosessen»? http://www.nrk.no/nyheter/1.3693799 

  Det skjer over hele linjen. Terroren innfører i praksis en politistat og diktatur hvor det begynner å bli farlig å ytre seg. Lovene endres så fort at jeg som var rimelig oppdatert er helt forvirret. Det endres også navn og logoer på alt av departement, eteater og selskaper som om det var et mål i seg selv.

  Var det noen som sa at alt snus på hodet?

 3. EU er nå en union under Berlins diktat. Det var Hitlers drøm for 80 år siden. Men vil man lykkes med EU i framtiden? Det tviler jeg på. Som for 80 år siden vil nok Tyskland igjen misbruke sin maktposisjon.

 4. Det kan jag inte hålla med om. Frankrike skulle betacka sig för ett tyskt diktat. Tusk hör till den europeiska PK-eliten, det är den som styr och håller honom under armarna. Och vad gäller Polens nuvarande regerings agerande med att välkomna alla fördelar med sitt medlemskap i EU men vägra acceptera därmed förenade nackdelar, då är nog alla andra medlemsländer, oavsett vad det tycker i övrigt, ense om att i det här fallet inte solidarisera sig med Polens nuvarande regering. Det är inte en enda brottanvisning som går genom EU, det är många och de korsar varandra. Till slut är den kraft som krävs för att spränga sammanhållningen nådd.

 5. At EU i si noverande form raknar er svært sannsynleg, alt tyder på det. Finanskriser, Brexit, Nexit(?), innvandring og stemmekveget i panisk storm mot høgrestupet, har inga enkel og fredeleg løysing som eg kan sjå. At EU kjem til kort eller i det minste Euroen er i seg sjølv vel og bra, men konsekvensane kan lett verta fatale.

  Tyskland har to gonger i førre århundre gitt frå seg makt dei har har fått over deler av Europa. Prisen er kjent! Kor mange millionar er Angela Dorothea Merkel viljug til å ofra?

  Retorikken til mange polske og baltiske politikarar og millitære, lyd som om Hillary Clinton skulle ha skrive manuset deira. Mens Jens Stoltenberg frontar ei styrke-oppbygging mot aust som nærmar seg opptakten til operasjon Raudskjegg (Barbarossa) i 1941.

  La oss håpa nokon lyse hovud kan finna ein veg ut av dette utan storkrise! Eg er kanskje overdriven pessimistisk – eg håpar det! Me treng kanalar som steigan.no som motvekt til mikrofonstativa NATO, EU og USA har i media generelt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.