Overraskende innrømmelse fra Obama i siste øyeblikk

8

Barack Obama, som gikk til sanksjoner mot Russland på grunn av at russerne angivelig hadde hacket demokratenes server, ser ut til ikke å tro på dette sjøl.

Uansett hvor mye main stream media har bråkt om dette: Det har aldri vært lagt fram noen beviser offentlig for at Russland har hacket demokratenes server. Nå har jo ikke verken FBI eller NSA eller noen annen etterretningsorganisasjon undersøkt denne serveren, så det er litt vanskelig å forestille seg hvordan de da skulle ha hatt noen beviser.

Tidligere CIA-analytiker Ray McGovern tar fatt i en svært talende innrømmelse fra Barack Obama som han kom med helt på fallrepet 18. januar 2017:

“the conclusions of the intelligence community with respect to the Russian hacking were not conclusive as to whether WikiLeaks was witting or not in being the conduit through which we heard about the DNC e-mails that were leaked.”

Legg merke til to ting her: Obama innrømmer at etterretningstjenestenes materiale «ikke kunne konkludere» om WikiLeaks’ rolle. Og legg også merke til at Obama, som er svært nøye med å velge sine ord, sier «leaked» og ikke «hacked». Og det er jo hele forskjellen. For hvis dokumentene ble lekket, slik Julian Assange hele tida har sagt, så var det en intern kile og ikke et eksternt innbrudd. Og da ramler hele saka mot Russland.

IT-sikkerhetsguru John McAfee har jo for lengst knust forestillingene om en russisk hacking. Men det nye er at Obama helt på tampen av sin presidenttid kommer med en slik innrømmelse.

McGovern viser også til hva tidligere britisk ambassadør Craig Murray skrev i sin kommentar til Obamas uttalelser:

In his final press conference, beginning around 8 minutes 30 seconds in, Obama admits that they have no evidence of how WikiLeaks got the DNC material. This undermines the stream of completely evidence-free nonsense that has been emerging from the US intelligence services this last two months, in which a series of suppositions have been strung together to make unfounded assertions that have been repeated again and again in the mainstream media.
Most crucially of all Obama refers to “The DNC emails that were leaked”. Note “leaked” and not “hacked”. I have been repeating that this was a leak, not a hack, until I am blue in the face. William Binney, former Technical Director of the NSA, has asserted that were it a hack the NSA would be able to give the precise details down to the second it occurred, and it is plain from the reports released they have no such information. Yet the media has persisted with this nonsense “Russian hacking” story.
Obama’s reference to the “the DNC emails that were leaked” appears very natural, fluent and unforced. It is good to have the truth finally told.

Obamas innrømmelser er egentlig en sensasjon. Innrømmelsen betyr at han har lagt en diplomatisk krisa uten bevis og at hele påstanden om russisk hacking av demokratenes server faller død til jorda som den falske nyheten den hele tida har vært.

Vil de store mediene, som så lenge har brakt den falske nyheten om russisk hacking, gjøre noe poeng av denne innrømmelsen? Eller vil de late som om den ikke kom fordi de vet at de allerede har fått sine lesere til å tro på løgnen? Skal vi vedde?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Bare det at fok trur på dette våset om russisk hacking er jo ikke direkte oppløftende for menneskehetens framtid. Trøsten må være maneter har levd uten ryggrad og hjerne i millioner av år…c»,)

 2. Vi får bare håpe at Trump sender ut en tweet om saken:
  FalseNews confession, Lame Duck Obama confess his lying: Leaked – not Hacked.
  Bare da ser det ut som media klarer å videreformidle slike saker. Skandalepressen gjør jobben.

  • NATO har bestemt at ‘hacking’ rammes av artikkel 5 i NATO-pakten:

   Artikkel 5

   Partene er enige om at et væpnet angrep mot en eller flere av dem i Europa eller Nord-Amerika skal betraktes som et angrep mot dem alle, og er følgelig blitt enig om at hvis et slikt væpnet angrep finner sted, vil hver av dem under utøvelsen av retten til individuelt eller kollektivt selvforsvar, som er anerkjent ved artikkel 51 i De forente nasjoners pakt, bistå den eller de angrepne parter ved enkeltvis og i samråd med de andre parter straks å ta slike skritt som den anser for nødvendig, derunder bruk av væpnet makt, for å gjenopprette det nord-atlantiske områdes sikkerhet.

 3. All erfaring tilsier st dette nå forbigås i stillhet. Nye absurde uvesentligheter vil nå piskes opp til storm i MSM’s pågående propagandashow mot den nye presidenten. Det som engang var et respektabelt media har idag inntatt rollen som kanonføde for noen av verdens absolutte rikeste og mest korrupte familier!

  • Takk til Steigan. Media har sunket så lavt at det er vanskelig å tro noe som helst uten å sjekke alle mulige kilder pluss litt til. Det er blitt vanskelig å følge med for den som ikke lenger tar alt for god fisk, men jeg synes det er verdt å dobbeltsjekke og mere til.
   Og når verdens mektigste lar være å avkrefte slikt som den påståtte hackingen begynner en å lure på hvor alvorlig man tar verdensfreden.
   Madonna sa hun har tenkt på å sprenge Det hvite Hus og media har bare små notiser. Trump syntes kaken Obama hadde var fin og fikk laget maken – og media blåser det opp som om det skulle være verdens undergang.
   Noen bør virkelig ta tak i dette uvesenet!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.