IS fortsetter ødeleggelsene i Palmyra

0

Palmyra var et av smykkene i verdensarven. Oldtidsbyen ble erobret av IS i 2015 og viktige kulturskatter ble ødelagt av jihadistene. IS følger en ekstrem versjon av salafistisk ideologi – hvor de ser på sin versjon av Islam som den mest autentiske og rette. Dette inkluderer å ødelegge ikke-islamske kulturminner, slik som i blant annet Palmyra.

Den syriske armeen med støtte fra russisk luftvåpen gjenerobret byen i mars 2016, men høsten 2016 tok IS byen tilbake. Den jihadistiske gruppa har kunnet regruppere fra Irak da den USA-støttede kurdiske styrker åpnet en fluktkorridor for dem fra Mosul. IS har også hatt nytte av at USA bombet den syriske troppestyrken som holdt dem stangen i Deir Ezzor.

USA Today skriver:

Islamic State militants have destroyed the facade of a centuries-old amphitheater and desecrated another Roman monument in the ancient Syrian town of Palmyra, state media reported Friday.

Maamoun Abdulkarim, the head of Syria’s antiquities department, told the Associated Press that the militants damaged the theater that dates from the second-century at the UNESCO world heritage site and also destroyed the Tetrapylon, a structure in the middle of the colonnade road that leads to the theater. Cubic-shaped Tetrapylons have four gateways and were usually erected on crossroads.

Abdulkarim told the AP that the damage was first reported in late December, but was confirmed by satellite images released by the Boston-based American Schools of Oriental Research late Thursday.

Palmyra Monitor har flere detaljer.

Allerede i 2012 visste USA at deres politikk ville føre til opprettelsen av et jihadistisk «kalifat» i Syria og man så det som positivt. Den konservative gruppa Jurdical Watch fikk rettens kjennelse for å få utlevert hemmelige dokumenter fra USAs militære etterretningstjeneste (DIA). I disse dokumentene fra 7. august 2012 viser at samarbeidet med jihadistene ikke er noe hendelig uhell. Det er bevisst og målrettet. USA visste hva de gjorde og så med tilfredshet på planene om å skape et islamistisk kalifat i Syria. Under Hillary Clintons periode som utenriksminister sørget USA for at våpen fra Benghazi i Libya ble overført til jihadister i Syria. Dette ble avslørt da WikiLeaks publiserte Clintons eposter. Mye av dette utstyret havnet hos IS.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.