– EU og NATO går til krig mot «falske nyheter»

11

NATO og EU er blitt enige om å styrke samarbeidet mot all feilinformasjonen som spres på nettet og i mediene, skriver NTB.

Dette er jo globalistenes nye mantra. Når kandidaten deres taper valg, så skyldes det «falske nyheter». Når folk er rasende på globalistenes politikk og ønsker seg noe annet, så skyldes det «falske nyheter» og russiske hackere. Enda de multinasjonale korporasjonene kontrollerer nesten alle medier i Vesten, så frykter de åpenbart at det skal komme fram kritikk og motiformasjon gjennom uavhengige nettsteder. Derfor må NATO og EU nå gå til krig mot «falske nyheter».

NTB skriver videre:

Innen utgangen av året skal det utarbeides en felles analyse av hvordan desinformasjon sprer seg, blant annet i sosiale medier.

De to kontorene skal også samarbeide om opplæring og seminarer, og de skal gjøre en felles innsats for å «forbedre kvaliteten til og rekkevidden av et positivt narrativ».

EUs utenrikstjeneste EEAS opprettet i fjor en egen arbeidsgruppe mot desinformasjon fra Russland. Denne arbeidsgruppen – East Stratcom – får hjelp fra eksperter, journalister, tjenestemenn, tankesmier og organisasjoner fra mer enn 30 land til å knuse myter og faktasjekke artikler.

For dem som måtte tvile. Her sier EU og NATO sjøl at de skal integrere journalister, tjenestemenn og organisasjoner i det som ikke kan kalles noe annet enn en propagandakrig.

Børge Brende stiller sjølsagt opp. Han sier:

– Jeg tror vi bare har sett toppen av isfjellet når det gjelder potensielt destabiliserende initiativer rundt det digitale rom. Dette må vi ta på alvor, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Det hadde vært gøy om for eksempel bladet Journalisten kunne finne ut om det er noen norske journalister og tjenestemenn som skal innrulleres i propagandahæren til EU og NATO.

USA har sin egen manual for hvordan propagandakrigen skal føres. Den kan du lese om her.

NATO har allerede sin egen propagandakrigsenhet. Den heter Stratcom, og ifølge deres egne nettsider gjør de følgende:

NATO must use various channels, including the traditional media, internet-based media and public engagement, to build awareness, understanding, and support for its decisions and operations. This requires a coherent institutional approach, coordination of effort with NATO nations and between all relevant actors, and consistency with agreed NATO policies, procedures and principles.

Kort sagt: Stratcom driver propagandakrig i tradisjonelle medier, på internett og andre steder for å skape forståelse og støtte for NATOs politikk og operasjoner, fullstendig koordinert med og i samsvar med NATO og NATOs politiske behov.

Sveriges kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke fra Miljöpartiet har tydeligvis allerede fanget opp signalene. Hun vil ha nettsensur. Hun varsler «tvingande åtgärder» mot Facebook hvis ikke firmaet sjøl evner å drive sensuren godt nok. 

Men så ønsker da Sverige også å bli med i NATOs enhet for propagandakrig – bare de får direktørjobben.

Hvis du tror McCarthyismen var ille – vent til du får se versjon 2, McCarthy-remake.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Det var rette rævene som feis!!!!
  Mange av oss har forstått hvem som står bak all propaganda og feilinformasjon….

 2. «Det hadde vært gøy om for eksempel bladet Journalisten kunne finne ut om det er noen norske journalister og tjenestemenn som skal innrulleres i propagandahæren til EU og NATO.»

  SKAL innrulleres? Samtlige norske journalister ser da ut til å være innrullert der allerede.

  Dette forsøket på å opprette et Sannhetsministerium er naturligvis bare en fallitterklæring fra TPTB. Mainstreammedias dager er talte, og deres suicidale siste krampetrekninger bidrar bare til å fremskynde den uunngåelige kollapsen. Anders Giæver, Marie Simonsen, Ronny Kjelsberg og resten av propagandistene prøver desperat å mobilisere, men folk flest har for lengst gjennomskuet propagandaen deres. Når Twitter, Facebook, YouTube og resten av røkla nå begynner å sensurere all sannhet, reagerer folk simpelthen med å gå til gab.ai o.l. sosiale medier hvor de har full ytringsfrihet. Og når ytringsfriheten eventuelt blir fjernet også fra gab.ai, kommer myriader av nye frie medier til å oppstå, og mange av disse kommer til å være basert på blockchainteknologi, slik at det blir fysisk umulig å sensurere dem.

  • Andre ganske frie medier og diskusjonsfora er voat.co, vid.me, 8chan og steemit.com. Men nye kommer til å poppe opp i takt med at myndighetene strammer grepet om gamle medier som YouTube, Facebook, Twitter, osv.

   TPTB har ingen sjanse til å stoppe den frie spredningen av informasjon. Selv om Wikileaks nå er kompromittert, finnes det andre varslersider, og det er også flere varslere enn noensinne. Børge Brende o.l. dinosaurer hører fortiden til. Vi står på terskelen til en revolusjon, mye takket være den frie meningsutvekslingen som korrupte myndigheter ikke er i stand til å stoppe, samme hvor hardt de måtte prøve.

 3. «Media forsøker på å omdirigere publikums oppmerksomhet bort fra sin egen unnlatelse av å gi en upartisk, objektiv, og saklig rapportering i forbindelse med presidentvalget. Der ble nesten hver eneste mainstream-media avslørt (takket være de hackete Podesta e-postene) som en PR-kampanje for Clinton.»

  «Derfor har media åpnet en ny front ved å sette søkelyset på temaet ‘falske nyheter’. ‘falske nyheter’ er et uklart og udefinerbart begrep. Det er ment å avlede og finne syndebukker ved å ‘avsløre’ propaganda-nettsteder, som i den nyeste versjonen av denne fortellingen, nå angivelig tjener til å fremme russisk propaganda i USA.»

  les mer på:
  https://midtifleisen.wordpress.com/2016/11/29/mot-de-ekte-falske-nyhetene/

 4. Forrige gang dette foregikk i en slik skala var vel rett før andre verdenskrig.
  Nazi partiet spydde ut tilsvarende propaganda og hadde tilsvarende kontroll på media.
  Det gikk ikke bra den gangen heller.

 5. Hemmelig CIA-vurdering: Russland forsøkte å hjelpe Donald Trump i presidentvalget!

  Dette skriver Dagbladet med stor overskrift, men når man leser seg gjennom artikkelen finner man ut at CIA «mener» å ha identifisert enkeltpersoner med tilknytning til Kreml. Disse personene beskrives som kjente i etterretningsmiljøet, og de var involvert i en større aksjon for å hjelpe Trump og skade Clinton.

  Men, mot slutten av artikkelen finner man ut at CIA er usikker, for det finnes ingen etterretning på at personer med direkte tilknytning til Kreml har stått bak lekkasjene til Wikileaks, men heller mellommenn. Makan til pølsevev fra Dagbladet, kan noen be denne avisen slutte å spre falske nyheter!

  http://www.dagbladet.no/nyheter/hemmelig-cia-vurdering-russland-forsokte-a-hjelpe-donald-trump-i-presidentvalget/65833713

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.