– EU og NATO går til krig mot «falske nyheter»

0

NATO og EU er blitt enige om å styrke samarbeidet mot all feilinformasjonen som spres på nettet og i mediene, skriver NTB.

Dette er jo globalistenes nye mantra. Når kandidaten deres taper valg, så skyldes det «falske nyheter». Når folk er rasende på globalistenes politikk og ønsker seg noe annet, så skyldes det «falske nyheter» og russiske hackere. Enda de multinasjonale korporasjonene kontrollerer nesten alle medier i Vesten, så frykter de åpenbart at det skal komme fram kritikk og motiformasjon gjennom uavhengige nettsteder. Derfor må NATO og EU nå gå til krig mot «falske nyheter».

NTB skriver videre:

Innen utgangen av året skal det utarbeides en felles analyse av hvordan desinformasjon sprer seg, blant annet i sosiale medier.

De to kontorene skal også samarbeide om opplæring og seminarer, og de skal gjøre en felles innsats for å «forbedre kvaliteten til og rekkevidden av et positivt narrativ».

EUs utenrikstjeneste EEAS opprettet i fjor en egen arbeidsgruppe mot desinformasjon fra Russland. Denne arbeidsgruppen – East Stratcom – får hjelp fra eksperter, journalister, tjenestemenn, tankesmier og organisasjoner fra mer enn 30 land til å knuse myter og faktasjekke artikler.

For dem som måtte tvile. Her sier EU og NATO sjøl at de skal integrere journalister, tjenestemenn og organisasjoner i det som ikke kan kalles noe annet enn en propagandakrig.

Børge Brende stiller sjølsagt opp. Han sier:

– Jeg tror vi bare har sett toppen av isfjellet når det gjelder potensielt destabiliserende initiativer rundt det digitale rom. Dette må vi ta på alvor, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Det hadde vært gøy om for eksempel bladet Journalisten kunne finne ut om det er noen norske journalister og tjenestemenn som skal innrulleres i propagandahæren til EU og NATO.

USA har sin egen manual for hvordan propagandakrigen skal føres. Den kan du lese om her.

NATO har allerede sin egen propagandakrigsenhet. Den heter Stratcom, og ifølge deres egne nettsider gjør de følgende:

NATO must use various channels, including the traditional media, internet-based media and public engagement, to build awareness, understanding, and support for its decisions and operations. This requires a coherent institutional approach, coordination of effort with NATO nations and between all relevant actors, and consistency with agreed NATO policies, procedures and principles.

Kort sagt: Stratcom driver propagandakrig i tradisjonelle medier, på internett og andre steder for å skape forståelse og støtte for NATOs politikk og operasjoner, fullstendig koordinert med og i samsvar med NATO og NATOs politiske behov.

Sveriges kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke fra Miljöpartiet har tydeligvis allerede fanget opp signalene. Hun vil ha nettsensur. Hun varsler «tvingande åtgärder» mot Facebook hvis ikke firmaet sjøl evner å drive sensuren godt nok. 

Men så ønsker da Sverige også å bli med i NATOs enhet for propagandakrig – bare de får direktørjobben.

Hvis du tror McCarthyismen var ille – vent til du får se versjon 2, McCarthy-remake.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.