Obama klargjør for avanserte våpen til irregulære styrker i Syria

9

I et særskilt vedtak fra fredsprisvinner Barack Obama blir det klargjort for å utstyre irregulære styrker i Syria med avanserte våpen. USAs lover forbyr egentlig dette, men presidentens vedtak 8.12.2016 suspenderer loven på dette punktet. Dette gjøres angivelig for «å bekjempe terrorisme» og fordi «det tjener USAs sikkerhetsinteresser».

I vedtaket heter det:

By the authority vested in me as President … I hereby
determine that the transaction, encompassing the provision of defense articles and services to foreign forces, irregular forces, groups, or individuals engaged in supporting or facilitating ongoing U.S. military operations to counter terrorism in Syria, is essential to the national security interests of the United States;

Vedtaket kan iverksettes umiddelbart.

Dette betyr naturligvis å åpne for en fri flom av våpen og militært utstyr til jihadister og terrorister, angivelig for å bekjempe IS. Men vi vet at det i dagens situasjon i Syria betyr å forsyne al Qaida med våpen – og antakelig også IS. Dette betyr at jihadistene eventuelt kan få avanserte våpen som kan skyte ned russiske og syriske fly – altså som en stedfortrederkrig mellom USA og Russland.

Det virker som et desperat tiltak fra en «lame duck» president.

Syrias styrker med alliert støtte rykker nå så raskt fram og knuser jihadistenes siste stillinger i Aleppo at det spørs om ikke Obama har kommet for seint med dette siste forsøket på å berge sine venner i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

  1. Av bilder jeg har sett fra Aleppo, tyder det på at det var en god del tyrkere blant opprørere/jihadistene i Østre-Aleppo. Erdogan har sett at Aleppo er tapt for tyrkerne og gitt opp den byen.

    Store deler av Daraa og Idlidområdene er kontrollert av såkalte «opprørere». Det er vel disse områdene USA nå skal forsøke å sikre?

  2. Faren er at Russland som et mottiltak kan utstyre militsene i Jemen med tilsvarende våpen bla til bruk mot Saudi Arabias flyvåpen.

  3. Peis på med våpen ja (NASDAQ, S&P 500, NIKKEI all time high). Regner med at kontrollen på våpenleveransene er på nivå med Norge ref. F-5 jagere kjøpt av «anonyme war-adicts» – til loppemarkedpris, og div nymalt militærutstyr hvis kriterier var å fjerne grønnfarga. Diskuterer vel allerede navn på den kommende terrorbabyen hvis IS knekker sammen.

  4. Siste nytt (ikke helt bekreftet): Det amerikanske luftvåpenet drepte 90 nominelt allierte irakiske soldater i Mosul (‘ved uhell’). Det vites ikke om var i et bryllup. Uansett, de irakiske og syriske flaggene ser ganske like ut, det er lett å ta feil av dem….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.