Obama klargjør for avanserte våpen til irregulære styrker i Syria

0

I et særskilt vedtak fra fredsprisvinner Barack Obama blir det klargjort for å utstyre irregulære styrker i Syria med avanserte våpen. USAs lover forbyr egentlig dette, men presidentens vedtak 8.12.2016 suspenderer loven på dette punktet. Dette gjøres angivelig for «å bekjempe terrorisme» og fordi «det tjener USAs sikkerhetsinteresser».

I vedtaket heter det:

By the authority vested in me as President … I hereby
determine that the transaction, encompassing the provision of defense articles and services to foreign forces, irregular forces, groups, or individuals engaged in supporting or facilitating ongoing U.S. military operations to counter terrorism in Syria, is essential to the national security interests of the United States;

Vedtaket kan iverksettes umiddelbart.

Dette betyr naturligvis å åpne for en fri flom av våpen og militært utstyr til jihadister og terrorister, angivelig for å bekjempe IS. Men vi vet at det i dagens situasjon i Syria betyr å forsyne al Qaida med våpen – og antakelig også IS. Dette betyr at jihadistene eventuelt kan få avanserte våpen som kan skyte ned russiske og syriske fly – altså som en stedfortrederkrig mellom USA og Russland.

Det virker som et desperat tiltak fra en «lame duck» president.

Syrias styrker med alliert støtte rykker nå så raskt fram og knuser jihadistenes siste stillinger i Aleppo at det spørs om ikke Obama har kommet for seint med dette siste forsøket på å berge sine venner i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.