Britisk sosialdemokrat blir rik på flyktninger

0

Den tidligere britiske utenriksministeren David Miliband fra Labour har fått jobb for den veldedige organisasjonen International Rescue Committee i New York. Der har han en behagelig 37,5 timers uke, og, viser det seg, en enda behageligere årslønn på 425.000 £, eller 5,5 millioner norske kroner. Det er tre ganger den britiske statsministerens lønn, skriver Daily Mail, som avslørte dette.

Avisa legger til:

International Rescue is supported by hefty donations from Miliband’s old pal George Soros, the financier who ‘broke’ the Bank of England on Black Wednesday in 1992 when his speculation on the pound was blamed for forcing the Government to pull out of the European Exchange Rate Mechanism.

It is said that Soros would welcome Miliband’s return to British politics. But could David afford the dramatic drop in income?

Miliband følger dermed opp sin partifelle, krigsforbryteren Tony Blair, som etter sin avgang som statsminister er blitt en søkkrik mann. Han krevde et honorar på 330.000 £ for å snakke i 20 minutter på en konferanse om sult i verden. (Arrangøren syntes det ble for drøyt.) The Telegraph avslørte at han har en heftig årslønn som konsulent for emiratet Abu Dhabi, og at han fortsatt koster britiske skattebetalere 16.000 £ i uka der han flyr verden rundt med executive jets med skattebetalte body guards.

Så det lønner seg tydeligvis å være tidligere sosialdemokratisk toppolitiker, særlig hvis du kan få en toppjobb for å jobbe for flyktninger og fred (eventuelt krig). Fra Norge har jo allerede Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg gjort gode penger i disse bransjene. Og så lenge de sosialdemokratiske lederne opptrer som de gjør, blir det nok nye muligheter.

 

 

Forrige artikkelErdoğan roser Hitler – og Tyrkia prøver å bortforklare
Neste artikkelUSA djupt engagerat i det brutala kriget i Jemen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).