Dronesenter på Rygge flyplass?

7

Ifølge NRK har Forsvaret planer om å re-militarisere Rygge flyplass ved Moss. Deres kilde er frilansjournalisten Kjetil Stormark. Han skriver:

Luftforsvarets taktiske kommando, også kalt NAOC (Nasjonal luftoperasjonskommando), skal etter planen flyttes til Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan utenfor Bodø. Men dette utredes flyttet til Rygge i Østfold, dersom dette gir driftsmessige og økonomiske fordeler for Forsvaret.

Det er ifølge Stormark planlagt å legge en dronebase for Sør-Norge til Rygge, og det er mye annen viktig aktivitet man ser for seg lande her. Ikke minst en helikopterstyrke øremerket til bruk for norske spesialstyrker. NRK har spurt politikerne om dette:

Også politikerne er positive til økt aktivitet ved lufthavnen. Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) mener at alt ligger godt til rette for at Rygge kan øke den eksisterende aktiviteten, og samtidig utvide.

– Nå skal forsvarets fagmilitære råd overlevere forslagene til regjeringen, som skal vurdere dette videre. Men vi ser at situasjonen i Europa har endret seg de siste to årene, og infrastrukturen ligger godt til rette for Rygge.

Fylkesordfører Ole Haabeth (AP) er også positiv til dette.

«Situasjonen i Europa» er naturligvis NATO-speak for aggresjonen mot Russland. På NATOs toppmøte i juni 2015 ble det lagt fram en omfattende plan for krigsforberedelser mot Russland. En eventuell re-militarisering av Rygge og utplassering av tunge amerikanske våpen i Nord-Norge er to sider av samme sak: ledd i en eventuell krig mot Russland.

Dronesenter høres så moderne og teknologisk ut, men det dreier seg om et kommandosententer for drap på lang avstand. Det er dette fredsprisvinner Barack Obama er blitt ekspert på. Fra han ble tatt i ed som president til januar 2015 hadde USA drept 2500 mennesker ved hjelp av droner, skriver Bureau for Investigative Journalism. Dette er drap av folk i andre land, uten krigserklæring og uten lov og dom. Det strider naturligvis mot alt som heter internasjonal lov og rett. Men for USA spiller det ingen rolle. USA har stilt seg over loven. Det er the indispensable nation, som fredsprisvinneren sier.

Et dronesenter på Rygge vil være rettet inn mot et eventuelt krigsteater i Ukraina eller Russland. Og det vil naturligvis kunne drive overvåking også mot borgerne i NATO-land, eventuelt «ta ut», som det heter i NATO-speak, innbilte eller realle motstandere der. I et dronesenter på Rygge vil det sitte soldater, som i likhet med den amerikanske droneføreren Brandon Bryant skal vurdere om mennesker skal dø eller få leve. I et intervju med GQ magazine fortalte han:

«This figure runs around the corner, the outside, toward the front of the building. And it looked like a little kid to me. Like a little human person,» he said. «There’s this giant flash, and all of a sudden there’s no person there.»

Bryant says he asked the pilot: «Did that look like a child to you?» The message came back from another intelligence analyst: «Per the review, it’s a dog.»

Kjetil Stormark skriver også at notatet Ressurstilpasset forsvarsstruktur som ble lagt fram for forsvarssjefen i juni 2015 betyr:

Dersom regjeringens opprinnelige finansieringsplan for Forsvaret blir gjennomført, må Norge overlate invasjonsforsvaret helt og holdent til NATO. FOH foreslås lagt ned, og antall norske offiserer i NATO-systemet økes betydelig.

Støttet av norske politikere fra Kartellpartiet er Norge altså på vei til å bli en amerikansk kronkoloni. Nå skal vi ikke en gang late som om vi kan forsvare oss sjøl. Vi overgir fullt og helt den militære kontrollen over Norge til USA og blir sjøl en framskutt del av USAs angrepsmakt mot Russland. Kan du huske når dette ble lagt fram til demokratisk drøfting overfor det norske folk?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Mitt lekmanns-spørsmål: hvorfor er de basert på Østlandet? Ville ikke Nord-Norge være mer hensiktsmessig?

  Når jeg blar gjennom linkene i artikkelen ser jeg at Stormark jobber hos «aldrimer.no.» , hvor 5 skipsredere (og «atlantister», noen av dem har vært på Bilderberg-konferanser) har spleiset en million hver for å spre pressemeldinger om forsvaret og forsvarspolitkk videre til pressen.
  Skipsredere må vel være den gruppa i landet som er mest direkte innvolvert i det transatlantiske nettverket?

  ^Dersom regjeringens opprinnelige finansieringsplan for Forsvaret blir gjennomført, må Norge
  ^overlate invasjonsforsvaret helt og holdent til NATO. FOH foreslås lagt ned, og antall norske
  ^offiserer i NATO-systemet økes betydelig.

  Dette virker som et ultimatum/trussel fra forsvarskretser for å tvinge politikerne til å bruke mere penger på våpen, ved å sette opp et alternativ som er mer uattraktivt; selv kongens garde foreslås nedlagt !

  Ultimatumet er: enten bruker vi minst 2% av BNP på det militære og vi kan fortsatt late som vi bestemmer selv, eller så må NATO ta helt over.

  • Terje skrev; Mitt lekmanns-spørsmål: hvorfor er de basert på Østlandet? Ville ikke Nord-Norge være mer hensiktsmessig?

   Nei, Nord Norge er uegnet. Blir det storkrig i Europa, så må Russland rykke inn i Nord Norge, slik at de kan sette opp et «tidlig forsvar» av de viktige basene på Kola. NATO har ingen mulighet til å stoppe Russlands framrykking i Nord Norge, og man regner med at Russland har tatt Tromsø i løpet av kort tid. Når Russland først har «bitt seg fast» i Nord Norge, har NATO små muligheter til å fordrive russiske styrker med Konvensjonelle våpen.

   En øvelse under «den kalde krigen» avslørte NATOs hemmelige forsvarsplaner for Tromsø. Øvelsen gikk ut på at Russland hadde tatt Tromsø, og NATO skulle befri Tromsøs befolkning. Hvis NATO skulle bruke konvensjonelle styrker ville tapene bli svært store, så NATO befridde Tromsøs befolkning med en atombombe!!!

   Bomben gikk av midt i Tromsøsundet, 200 meter nord om Tromsøbrua, og i 500 meter høyde. Det var her bomben ville gjøre mest skade. En norsk major (Einar Edvardsen) som var med på øvelsen ble selvfølgelig svært sjokkert, og forbannet, og NATOs hemmelige planer havnet dermed på førstesiden i lokalavisen, vet ikke om det var avisa Nordlys eller Tromsø. Saken ble raskt dysset ned, og i dag er det svært vanskelig å finne noe om dette på nettet.

 2. «Vi overgir fullt og helt den militære kontrollen over Norge til USA og blir sjøl en framskutt del av USAs angrepsmakt mot Russland.»

  Det har vi vel vært lenge. Amerikanerne har mange mer eller mindre hemmelige baser og våpenlagre her i landet, slik de har i dusinvis av andre land rundt om på kloden.

  Hvis amerikanerne bestemmer seg for å gjøre Norge til en slagmark, så blir det slik. Hadde ikke de hyklerske politikerne våre vært så USA-servile som de er, ville vel USA «frigjort» det norske folk og innført «demokrati» og «utdannelse for jenter» også her på berget. Så vi får kanskje være glade for at de livredde norske politikerne er noen underdanige luddere som lydig bøyer seg for herrefolket. Amerikansk «frigjøring» og «innføring av demokrati» skjer, som kjent, ved at en nasjon sprayes med Agent Orange mens sivilbefolkningen dusjes med napalm, atomvåpen og klasebomber.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.