Beväpna al-Qaida – föreslår 4-stjärnig USA-general och f.d CIA-boss

0
David Petreaus
Anders Romelsjö

Vi har i tidigare blogginlägg beskrivit om hur bl.a. president Obama, vicepresident Biden, förre NATO-överbefälhavaren och presidentkandidaten W Clark och generalen M Flynn offentligt har berättat att ISIS är en produkt av USA:s politik. (http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm). Där har också nämnts om hur stödet från USA och allierade som Saudiarabien, Qatar och Turkiet till s.k. ”moderata rebeller” hamnat hos al-Qaida och ISIS. Vi har också nämnt hur pass ineffektivt USA:s krig mot terrorismen och ISIS är. ISIS har bara stärkts hela tiden. al-Qaida fanns inte i området innan USA började det helt illegitima kriget mot Irak 2001. Det är väl belagt att al-Qaida etablerades och byggdes upp i Afghanistan med CIA:s stöd för drygt 30 år sedan. Här finns fortfarande grund för åtal för krigsförbrytelser mot bl.a. ex-president Bush och drönardödarpresidenten Obama för krigsförbrytelser – om något som liknar ”likhet inför lagen” fanns internationellt.
I dessa dagar då det finns berättigad oro inför ”Flyktingkatastrofen” undviker massmedia att nämna den avgörande rollen som USA:s brutala krig i Västasien (Mellanöstern) spelar.
* Att uppgifter som i denna artikel, och i intervjuerna av Obama & Co (se ovan) kommer ut bidrar till att gradvis vänja och få folk att acceptera USA:s förfärliga krigabrutalitet. (Bilden nedan visar general Petraeus längst till höger)
untitled (62)
*Och massmedia skriver okritiskt om ”USA:s krig mot terrorism” när det egentligen främst handlar om ”USA:s krig som stärker terrorism”, trots att vissa USA-insatser kanske är riktade för att försvaga terrorismen.

Detta är en översättning av en liten artikel ”Former CIA Boss and 4-Star General David Petraeus: U.S. Should Arm Al Qaeda” på Washington’s Blog 1/9. Den är intressant, fast den inte nämner hur IS genom sitt krig mot Assad följer och stödjer USA:s strävanden i området. Notera bland annat följande mening i artikeln ”I själva verket har NBC News, Wall Street Journal, CNN och andra rapporterat att USA redan har åtagit sig att tillhandahålla flygstöd för att stödja muslimska jihadister i Syrien.”

Vid en utfrågning på Capitol Hill i Washington framkom att förre CIA-chefen och den 4-stjärniga generalen David Petraeus (den högsta generalstiteln i USA:s armé) som fortfarande (tro det eller ej) har en hel del inflytande i Washington – föreslår att USA bör beväpna al-Qaida för att bekämpa ISIS. al-Qaida i Syrien har en överraskande (??) förespråkare i korridorerna på amerikansk makt: den pensionerade armégeneralen och tidigare CIA-direktören David Petraeus.
untitled (64)
Den tidigare befälhavaren Petraeus för USA:s styrkor i Irak och Afghanistan har i tysthet uppmanat amerikanska tjänstemän att överväga att använda så kallade ”moderata” medlemmar av al-Qaidas Nusra Front för att bekämpa ISIS i Syrien, enligt fyra källor däribland en person som talade till Petraeus direkt, berättade ”The Daily Beast”.

Han är inte ensam … Andra stödjer andra tanken på att beväpna al-Qaida … och ISIS.

* Barak Mendelsohn – docent i statsvetenskap vid Haverford College, Senior Fellow vid Foreign Policy Research Institute, och med fem år i den israeliska armén – hävdar i en publikation från Council on Foreign Relations (USA:s viktigaste politiska tankesmedja) att USA bör stödja al-Qaida … som ett sätt att motverka ISIS. Han menar att instabiliteten i Mellanöstern efter ”den arabiska våren” och den explosionsartade tillväxten av ISIS kräver att Washington omprövar sin politik gentemot al-Qaida.
ISIS trupper med flagga images
Många kommentatorer menar att Al Nusra – den viktigaste al-Qaida-gruppen i Syrien – ska försöka ”re-brand”, dvs. en ansiktslyftning för att försöka skaffa sig en annan image så att de kan låtsas att de är moderata rebeller och därmed officiellt få stöd av USA.

Den inflytelserika New York Times-kolumnisten Thomas Friedman – som också är kolumnist i DN (Surprise?) är inne på tanken att beväpna ISIS för att motverka Irans inflytande. USA stödde medvetet al-Qaida i Libyen. Och även i Syrien.

Och USA stödjer faktiskt ISIS till viss del. Natomedlemmen Turkiet har köpt enorma mängder olja från ISIS (den viktigaste källan för finansiering), och bombar ISIS fiender på marken- kurdiska soldater. Många säger också att Turkiet länge direkt stött ISIS.
Kommentar (AR): Vi erinrar oss hur Carl Bildt och andra länge talat för att Turkiet borde bli medlem av EU.

Det israeliska flygvapnet har bombat nära den syriska huvudstaden Damaskus, och attackerat jordbruksanläggningar och lager (den syriska regeringen är den andra stora motståndare till ISIS i Syrien förutom kurderna). Den israeliska militären medgav nyligen att man stödjer syriska jihadister.

Republikanske senatorn Ted Cruz som var emot USA:s militära intervention i Syrien, menar att den amerikanska militären inte ska vara ”al-Qaida:s flygvapen.” På liknande sätt, sade förre demokratiska kongressledamoten Dennis Kucinich att bombningar av Syrien skulle göra USA:s militär till ”al-Qaidas flygvapen.” (ISIS är bara en variant av al-Qaida).

I själva verket har NBC News, Wall Street Journal, CNN och andra rapporterat att USA redan har åtagit sig att tillhandahålla flygstöd för att stödja muslimska jihadister i Syrien.

Så Turkiet, Israel och USA agerar nu i egenskap av ISIS flygvapen för att störta den syriska regeringen … igen. (Washington Blog 3 augusti, 2015)

Sannerligen, USA:s utrikespolitik är galen.” (Slut på Washington’s Blog)
Anders Romelsjö: Fast denna politik är galen för mänskligheten är den samtidigt förståelig mot bakgrund av USA:s imperialism och strävan efter att kontrollera så mycket som möjligt enligt officiella dokument.
Sverige låter sedan åratal USA:s flyg öva för sina uppdrag i norra Sverige!
Den svenska regeringen vill ha ännu närmare samarbete med USA:s militär!
Var finns de demokratiska och humana värdena?
Bekämpa USA-imperialismen!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.