Fransk general: – Frankrike bør hjelpe Assad med å slå IS

4

I følge Le Monde vurderer François Hollande å slå til mot Den islamske staten i Syria. I følge Le Parisien ønsker 61% av franskmennene en intervensjon på bakken i Syria.
Den pensjonerte generalen  Jean-Bernard Pinatel, som regnes som ekspert på geopolitikk, sier tvert imot til Le Figaro at Frankrike bør gi teknisk, logistisk og finansiell støtte til den syriske hæren som er lojal mot Assad.

Vi må hjelpe de tre landene i forkant: den lojalistiske syriske hæren, Iran og Irak. Ja, de er diktatorer eller milits, men de representerer et mindre onde enn det absolutte onde Daech (IS). …
Frankrike har tidligere valgt å destabilisere Assad og bekjempe Daech via luftangrep i Irak. Men du kan ikke spille på begge sider av bordet. Det er på tide å gi opp drømmen om den arabiske våren, drømmen om å innføre demokrati med makt ved å styrte Assad. Han må være vår midlertidige venn fordi han også er en fiende av vår absolutte fiende.

Pinatel har også en vurdering av Tyrkias politikk:

Den tyrkiske presidenten Erdogan spiller et dobbeltspill som må ta slutt. Offisielt er Tyrkia en del av koalisjonen mot den islamske staten. Men i virkeligheten åpner landet sine grenser og tillater IS å drive handel med våpen og olje. Smugling av olje står for  50 millioner dollar av den islamske statens inntekter per måned. Hvis man hindrer Tyrkia i å spille dette dobbeltspillet og faktisk stenger grensen, ville IS allerede være svært svekket. Den islamske staten ville heller ikke lenger kunne fylle opp med våpen. 

Det europeiske borgerskapet har stort sett lojalt fulgt opp USAs krav om å føre krig mot Assad, også når det har betydd å alliere seg med jihadister som Den islamske staten, men nå begynner denne enheten å slå sprekker. Uttalelsene fra general Pinatel kan tyde på at i det minste deler av den europeiske eliten begynner å innse hvor katastrofal deres politikk har vært og er.

Man behøver ikke være noen fan av Vladimir Putin for å innse at han har rett når han sier at «Flyktningekrisa er en del av den prisen Europa betaler for blindt å følge USAs ordre.»

Som kjent tar ikke USA imot syriske flyktninger. Den oppgaven overlater Washington til sine europeiske vasaller. Og noen europeere evner jo å se det positive i dette, slik Sveriges daværende utenriksminister Anders Borg sa da han talte for Peterson Institute i november 2013: «You make the wars, we get the refugees.» (latter)

(Anders Borg ble i april 2015 ønsket velkommen som senior fellow ved Peterson Institute, så talen må ha slått an.)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Dine skriverier blir bare bedre og bedre, og jeg må si meg 100% enig i alt som du hittil har skrevet. Denne gang syns jeg kommentaren med hensyn på Russlands president V. Putin var veldig treffende hva flyktningskrisa angår. Slik må det nødvendigvis bli når vestens politikere opptrer som «de nyttige idioter for USA sin politikk.»

  2. Også den spanske utenriksministeren har kommet med uttalelser idag til avisen El Mundo , hvor han går inn for å forhandle med Assad for å bringe fram en løsning på Syria konflikten.

    http://www.elmundo.es/internacional/2015/09/07/55edc92522601de66a8b4591.html

    Han sier at man kan like det eller ikke, men det er Assads regjering som har sete i FN, og at det er den som har legitimitet til å føre forhandlinger på landets vegne.
    Dette er oppsiktsvekkende fordi Vesten i 4 år har messet om at Assads styre er illegitimt. USA har nok bitt seg merke i i den spanske avvikeren antar jeg. Når først en faller ut av folden kan jo snart flere komme etter.

  3. […] Pål Steigan 7/9 2015 Le Parisien Le Figaro Ron Paul 6/9 Blogginlägg 6/9 Washington’s Blog Pål SteiganIntervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.