Polen: – Vi betaler ikke en penny for Hellas

0

Den berømte EU-solidariteten har heller dårlige dager. Det har Hellas fått oppleve til overmål der landet er blitt redusert til tysk koloni. Og solidariteten fortsetter å smuldre opp. Den polske statsministeren, Ewa Kopacz, sa på en pressekonferanse 21. juli 2015 at hennes regjering er krystallklar på at det ikke er snakk om å bruke polske skattebetaleres penger på å hjelpe Hellas, eller eurosonen.

Hvis det viser seg at Hellas er insolvent, og det må ytes et lån, så må landene innenfor eurosonen betale tilbake de 200 millionene euro som vi har bidratt med Dette betyr at vi ikke vil bruke en penny.

Det er litt av en solidaritetserklæring fra det landet som for eksempel har fått milliardoverføringer fra Norge av de såkalte EØS-midlene. I følge opplysninger fra den norske ambassaden i Warszawa har Polen mottatt 9 milliarder kroner i EØS-støtte fra Norge:
Polen er største mottaker av EØS-midler med en tildeling på 1,136 mrd Euro (omlag 9,2 milliarder kroner) siden 2004.  I nåværerende finansieringsperiode fordeles 578,1 mill Euro (om lag 4,7 mrd kroner) på 17 tematiske programmer i Polen. EØS-midlene (Norway Grants og EEA Grants) utgjør en viktig del av de bilaterale forbindelsene mellom Norge og Polen.
I følge nettsidene til Den europeiske union mottok Polen 16,2 milliarder euro fra EU i 2013, og bidro med 3,8 milliarder euro til EUs budsjetter, altså et nettotilskudd på 12,4 milliarder euro. I tillegg har polske arbeidstakere fått en unik adgang til EUs indre arbeidsmarked, noe som har lettet på arbeidsløsheten i Polen og ført penger tilbake til polsk økonomi fra arbeid i utlandet. Så Polen lever høyt på overføringer fra Norge og EU, men å bidra med så mye som en penny for å støtte Hellas? No nie!
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.