– Er den stygge tyskeren tilbake?

13
Kartet viser hvor det har vært høyreekstre angrep på flyktninger i 2014 og 2015

I løpet av de første seks månedene av 2015 har høyreekstremister i Tyskland angrepet flyktningemottak praktisk talt hver dag, skriver Der Spiegel.

Is the Ugly German Back? Flames of Hate Haunt a Nation

Germany these days is a nation split in two. On the one side is a populace that is showing greater solidarity with refugees than ever seen before. Initiatives have been created across the country to assist asylum-seekers in their everyday lives.

The other half of the country is extremely difficult to tolerate in some places. Racist violence is on the rise. The German Interior Ministry registered 173 instances of criminal right-wing offenses against accommodations for asylum-seekers during the first six months of this year, almost three times as many as during the same period the previous year.

Kartet viser hvor det har vært høyreekstre angrep på flyktninger i 2014 og 2015
Kartet viser hvor det har vært høyreekstre angrep på flyktninger i 2014 og 2015

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

   • Joda, jeg oppfattet at det dreide seg om et sitat fra Spiegel.

    Men når du ikke setter en slik rasistisk påstand i anførselstegn i din egen blogg-tittel, og uten oppfølgende kommentarer fra din side, syntes jeg det ble tendensiøst.

    • I det forrige innlegget sa du at du antok at det var mitt utsagn. Nå sier du at du skjønte det var et sitat. Det henger ikke på greip. Du skjønte det var et sitat, og det gjorde resten av mine intelligente lesere. Og fra tyske Spiegels side var det heller ikke noe rasistisk utsagn.

     • Jeg skjønte ikke heller straks at det var et Spiegel-sitat. Når du overtar denne tittelen som din egen så identifiserer du deg med den uforbeholdent. Jeg vil IKKE med dette insinuere noe rasisme eller lignende overfor Pål Steigan, men må tilstå at jeg reagerte umiddelbart når jeg leste det.
      Historisk sett er det feil å spørre om den stygge tyskeren er tilbake. Den har jo aldri vært borte. Den har vær der hele tiden siden 1945 og lurt i kulissene. Prinsipielt er det også feil å snakke om Der Deutsche, Der Russe, Der …. Dette er en stigmatisering som har vært i vanlig bruk av nazistene i Tyskland for å konstruere motsetninger mellom nasjonaliteter og demonisere den ene siden av dem.

     • Hvordan vet du at leserne dine skjønte noe som helst?

      «Tyske Spiegel», sier du. Tyskland er et okkupert land, og har vært det siden 1945. Den tyske pressen er som alt annet mainstream media i Europa anti-nasjonalt i sitt eierskap og grunnholdning. Du burde vite inderlig godt hvem som kontrollerer media i Vesten.

      Jeg har ikke fulgt med bloggen din lenge nok til å vite hva slags holdning du har til masseinnvandringen til Europa, men i likhet med nordmenn og alle andre folkeslag så har tyskerne rett og plikt til å stå opp for landet sitt, og forsvare seg mot den langsomme og ubønnhørlige beleiringen fra fremmede.

      Jeg kommenterte for noen dager siden en annen anti-tysk artikkel du hadde som påstod at Tyskland robbet Hellas. Hvordan kan et land som er okkupert stilles til ansvar for noe som helst? Fikk jeg noe svar?

 1. @Northolsen

  «Jeg har ikke fulgt med bloggen din lenge nok til å vite hva slags holdning du har til masseinnvandringen til Europa, men i likhet med nordmenn og alle andre folkeslag så har tyskerne rett og plikt til å stå opp for landet sitt, og forsvare seg mot den langsomme og ubønnhørlige beleiringen fra fremmede.»

  Siden du ser ut til å ha forstått at makten ikke alltid sitter der den skulle sittet, er det skuffende at du retter baker for smed og implesitt forsvarer nazisvinas angrep og vold mot asylsøkere i Tyskland. Det naturlige ville være å gå i rette med de politikerne som gjennom vedtak og deltakelse i skitne kriger servilt på vegne av kapitalinteressene legger opp til massive folkevandringer og styrte endringer i befolkningssammensetningen i hele vesten. Politikere I Tyskland, og ikke minst her hjemme. Dette er forøvrig godt dekket her i avisa.

  «Jeg kommenterte for noen dager siden en annen anti-tysk artikkel du hadde som påstod at Tyskland robbet Hellas. Hvordan kan et land som er okkupert stilles til ansvar for noe som helst? Fikk jeg noe svar?»

  Her er du inne på noe ganske vettugt, da det lett glemmes at også Tyskland har the Usual Suspects på nakken. Men nok en gang, nærmeste klageinstans er faktisk egne politikere. De kan velge å samarbeide med okkupasjonsmakten om å styre sitt land og etter beste evne skjule hvordan kommandolinjene egentlig ser ut, gi etter for press og trusler etc., ELLLER de kan si at nok er nok, kaste egen karriere ut av vinduet og rive vekk sløret så folk slipper å leve i en illusjon om verden. Velger de minste motstands vei, er de alltid medansvarlige. Gjør de det ikke, er de ferdige, men såpass må man kunne forvente av folk som bruker så store ord om sin egen moralske uangripelighet og demokratiske sinnelag.

  Nettopp dette siste, da spesielt med adresse Det Norske Stortinget, er vel faktisk noe av Steigans hensikt med å jobbe helsa av seg med denne avisa.

   • Innlegget ditt fikk rødt kort. Hvis du har behov for å angripe jødene på generelt grunnlag får du finne et annet sted å gjøre det.

    • Dette var ikke et angrep på jødene generelt, men isteden på tysker-nazi-hatet til kommunisten Pål Steigan spesielt – og hvor han ideologisk sett tar det fra. Synd at han ikke er voksen nok til å debattere det åpent, men han har visst dårlig tid, sies det…

     • Jeg har ingenting mot tyskere generelt. Til tross for at begge mine foreldre sloss mot den tyske okkupasjonen var de ikke anti-tyske, men anti-nazi. De lærte meg tysk før jeg begynte på skolen. Og de lærte meg å kjenne igjen og kjempe mot nazismen. Innlegget ditt gikk over grensa, og ble slettet.

 2. Hahah, fornøyelig lesning Pål. Merkelig at viljen til å misforstå og tillegge meninger er så utpreget lavmåls….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.