Big business i svensk flyktningeindustri

3

Sverige har som kjent sagt ja til å ta imot 100.000 flyktninger i 2015. Hvor mye dette kommer til å koste i form av boliger, skoler, barnehager, helsevesen, sosialtilskudd og infrastruktur er det ingen som vet. Det eneste som er opplagt er at det kommer til å sprenge alle eksisterende budsjetter.

Dette skaper et klondyke for flykningeprofittørene. For som alt annet i det tidligere sosialdemokratiske foregangslandet Sverige, skal dette løses privat. Svensk presse forteller om hva slags profitter det er snakk om. GöteborgTidningen skriver om selskapet Caremore Migration AB (bare smak på navnet!):

Den här enrumslägenheten hyr Mölndals kommun åt ensamkommande flyktingungdomar av företaget Caremore Migration AB. Hyran: 68 850 kronor per månad.

Och det är skattebetalarna som står för notan.

– Jag tycker det är okej att göra en marknadsmässig vinst, säger mångmiljonären och Caremores ägare Rickard Weber, 50.

68.850 kroner i måneden for en ettroms! Husleie på 826.000 i året, og alt sammen betales av skattebetalerne. Expressen skriver:

Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik säger att de privata företagens miljonvinster på lägenheter till ensamkommande barn- och ungdomar är «horribla».

Han menar dock att Migrationsverket inte kan göra något åt ersättningsnivåerna eftersom besluten tas av politikerna.

– Vi känner samma vanmakt som alla skattebetalare, säger Mikael Ribbenvik.

For å gi leserne et bilde på hva denne husleia er viser Expressen til den 400 kvadratmeter store herregården Villa Beylon i Ulriksdal i Solna som ble bygd for prinsesse Madeleine, og som nå leies ut for for ca. 42.000 kr i måneden.

Selskapet Caremore skriver om sine idealer på sin hjemmeside:

«Vi bryr oss mer! Vi gör det lilla extra. Vi ställer upp. Vi är engagerade. Vi gör alltid vårt bästa. Vi visar respekt och ödmjukhet.»

«Ydmykhet» er ordet, ydmykhet til 41.000 kroner per kvadratmeter per år. I følge svensk foretaksinformasjon driver Rickard Weber tre selskaper i nærliggende bransje, henholdsvis Caremore, Feelmore og Letmore!

Denne kostnadsgaloppen kommer naturligvis til å knekke svensk stats- og kommuneøkonomi, og dermed også det som måtte være igjen av det svenske velferdssamfunnet, men noen profittører kommer til å bli sinnssvakt rike på sin respekt og ydmykhet.

Eller som den italienske mafiatiltalte Salvatore Buzzi sa til sin kollega: «Vi tjener mer på immigranter enn på narkotika!»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. «Innvandrere utgjør nå 12 % av befolkningen. Adresseavisens leder 29.4. ønsker flere mennesker velkommen med en av de vanligste feilvurderingene: Vi trenger flere hender til å skape «verdier». Uansett hva man mener om fargerike fellesskap, solidaritet og medmenneskelighet er det er faktum at alle mennesker er netto forbrukere av begrensede ressurser. Mat, klær, bolig, fiber, vann, plass, energi og arealer forbrukes for at et menneske skal leve. Økosystemene må ikke tømmes, de må leve og omsette seg selv for å lage disse ekte verdiene. Dagens økonomi lever sitt eget liv, løsrevet fra virkelighetens ressursregnestykke. Markedsøkonomien er basert på en medfødt positiv følelse, «pengefølelsen», opprinnelig arvet fra lenge før det fantes attraktive byttemidler, da slaktet i treet og veden til vinteren ga overlevelse. Problemet er at menneskelige verdifølelser har kort tidshorisont. Verden har fram til nå i praksis vært uendelig, og vi har derfor ikke arvet bremser som tar opp i seg globale størrelser og grenser. Verdensveggene er kommet svært nær. FNs miljøprogram advarer med større tyngde for hvert år at det går feil vei med verdens natur- og ressursgrunnlag. Jorda er allerede full av folk. I 2050 er det minst 9 milliarder mennesker på jorda. En grønn revolusjon til er ikke mulig. Det er ikke mer brukbart areal igjen på kloden. Det er dessverre ingen løsning å flytte en håndfull eller et titalls millioner mennesker til Norge, det vil knapt merkes på verdens lidelser og fattigdom. Det norske samfunnet vil imidlertid dermed bli en del av lidelsen. Alle «hendene» skal ha mat, hus, klær og fyring om vinteren. Det kan ikke fyres med utgåtte pengedata. Adressas leder henspeiler på at «hendene» vil gi økt kapital, det som av hele det politiske og økonomiske systemet oppfattes som «verdiskaping», men som i virkeligheten er det stikk motsatte.» – Terje Bongard

  http://permaliv.blogspot.no/2013/02/hender-penger-og-verdier.html

 2. I det økonomiske systemet og regnskapet vi er lurt til å tro på, er det med Orwelsk nytale byttet om på utgifter og inntekter. På spekulasjon og investering. På arbeidsresultat og penge-renter.
  Alt som kan øke pengemengden og BNP blir «»økonomisk lønnsomt». ( Så «investerer» da også Pensjonsfondet i Facebook-aksjer.)

  Dette er også den virkelig rasismen. Der noen gjerne vil sette seg i hjelperollen(«») og andre som hjelpetrengende, uten tro på at alle kulturer og folkeslag er i stand til å bygge egen velstand og velge egne gode ledere innenfor sitt fedrelands grenser. – Men må hentes hit for å lære «herrefolkets» mål og kultur.
  Der ( internasjonal) valuta er gitt større betydning enn hoder og hender når en nasjon skal bygge sin velstand.

 3. Det der var veldig veldig interessant. Penger var gang og at man øderlegger et land gir man helt f.. i. Flyktingar, stiftelser, velgørenhet hva om litt gransking vedrørende hvem som vinner på sirkuset….. Følg pengarna eller nettverk….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.