Nervøse kapitalister

0
Baltic Dry-indeksen ligger historisk lavt

Med stadig pengetrykking i regi av The Federal Reserve og Den europeiske sentralbanken har børsene gått fra den ene toppen til den andre, uansett om industrien, bruttonasjonalproduktene og handelen har hanglet omkring nulvekst. Men nå begynner nervøsiteten å bre seg.

Deutsche Wirtschafts Nacrichten (DWN) melder at finansinstitusjonene har mistet mye av tilliten til den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghis kunster. Nå flykter de fra obligasjonsmarkedet. Salg av statsobligasjoner er den måten stater stort sett tar opp lån på, og hvis ingen vil kjøpe obligasjonene, ligger de tynt an.

Det tyske nettstedet forteller i en annen artikkel at fallet i obligasjonsmarkedet drar børsene med seg nedover.

Som om ikke 0,1%-erne hadde nok problemer fra før, meldes det nå at den indeksen som kalles Baltic Dry ligger på sitt laveste punkt på svært lenge. Baltic Dry er en indeks som egentlig forteller om fraktmarkedet på skip, men den oppfattes også som en nokså sikker målestokk på den økonomiske situasjonen i verden. Så lavt som indeksen ligger nå, så varsler den storm forut, eller verdensomspennende resesjon, skriver DWN.

Og det stemmer jo ikke så verst. Konjunktursyklene er vanligvis på rundt 7–8 år, og siden «finanskrisa» slo til i 2008, så skulle vi jo straks være der.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.