Ukraina får kjempekreditt – kjøper våpen

0
Pensjonisten Maria i Slavjansk. (UNHCR)

Mens Hellas strever med å få EU og IMF til å godta at landet trenger hjelp til å få samfunnsøkonomien igang igjen, har IMF nå valgt å gi Ukraina en kreditt på 17,5 milliarder euro, som kan stige til 40 milliarder. I følge IMF-sjef Christine Lagarde har landet innført «reformer» som innfrir IMFs krav. Dette består stort sett i at juntaen i Kiev har vedtatt å redusere pensjonene med 15%, øke gassprisene til oppvarming med 71% og fjerne subsidier for å redusere statens kostnader.

Dette er et hardt slag mot den fattigste delen av befolkninga, skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten. Pensjonister, lavtlønte, barn og sjuke vil bli rammet hardt.

Dette går hånd i hånd med en storstilt privatsisering, blant annet av landbruket, noe som til en stor grad vil favorisere USAs agro-business med selskaper som Monsanto i spissen.

Samtidig vil Ukraine øke sine militære utgifter fra 1,25% til 5,2% av BNP, i følge tidligere ansatt i US State department, nå finansminister i Ukraina, Natalie Jaresko. Dette vil i stor grad favorisere amerikanske selskaper som Technologies Network Corporation.

I praksis er det europeiske skattebetalere som vil måtte dekke regninga. Ukraina er de facto konkurs og gjør ingenting for å bringe økonomien på fote. Vedtaket fra IMF betyr at George Soros har fått det som han vil. Han har lenge krevd at EU må gi Ukraina store kreditter for å kunne føre krig mot Russland. Nå får de det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.