Mens Hellas strever med å få EU og IMF til å godta at landet trenger hjelp til å få samfunnsøkonomien igang igjen, har IMF nå valgt å gi Ukraina en kreditt på 17,5 milliarder euro, som kan stige til 40 milliarder. I følge IMF-sjef Christine Lagarde har landet innført «reformer» som innfrir IMFs krav. Dette består stort sett i at juntaen i Kiev har vedtatt å redusere pensjonene med 15%, øke gassprisene til oppvarming med 71% og fjerne subsidier for å redusere statens kostnader.
Dette er et hardt slag mot den fattigste delen av befolkninga, skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten. Pensjonister, lavtlønte, barn og sjuke vil bli rammet hardt.
Dette går hånd i hånd med en storstilt privatsisering, blant annet av landbruket, noe som til en stor grad vil favorisere USAs agro-business med selskaper som Monsanto i spissen.
Samtidig vil Ukraine øke sine militære utgifter fra 1,25% til 5,2% av BNP, i følge tidligere ansatt i US State department, nå finansminister i Ukraina, Natalie Jaresko. Dette vil i stor grad favorisere amerikanske selskaper som Technologies Network Corporation.
I praksis er det europeiske skattebetalere som vil måtte dekke regninga. Ukraina er de facto konkurs og gjør ingenting for å bringe økonomien på fote. Vedtaket fra IMF betyr at George Soros har fått det som han vil. Han har lenge krevd at EU må gi Ukraina store kreditter for å kunne føre krig mot Russland. Nå får de det.