Novichok – en klikkbonanza!

Vi må spørre oss selv: Hvordan skal vi noensinne kunne stole på dømmekraften til Solberg, Søreide et al? De har satt forholdet til et av våre nærmeste naboland i fare og ødelegger både for norsk næringsliv og mellomfolkelige relasjoner. For hva? For å være på parti med landet som løy for å ødelegge Irak? Er dét venner å ha, altså venner som driver med løgn og bedrag?

Bare timer etter et påstått drapsforsøk med gift går hele NATO-banden ut og erklærer at «Russia did it».

Den britiske statsministeren «visste» med én gang at Russland stod bak de påståtte drapsforsøkene. Det var bare å feie alt av internasjonale lover av bordet og sette seg bak rattet på bulldozeren.

Å bla seg bakover på Twitter, nettaviser og Facebook er kostelig. For en skråsikkerhet!  Jeg har plukket ut noe småtteri og måtte virkelig beherske meg for ikke å dele en hel rekke andre.
Selv om vi kan le av dette sinnsyke sirkuset er det mest av alt meget alvorlig. Det viser hvor blodtørstige politikere som styrer landene våre, hvordan de blåser i internasjonale lover og prosedyrer og gjør alt de kan for å eskalere aggressivitet mot Russland. Og den norske regjeringen er med «på laget».

Men knapt noe av det vi fikk servert «hang på greip».

Fra dag én visste vi at May løy, hun visste at vi visste at hun løy, alle som gjentok det hun sa visste at hun løy, at de selv løy, men mediene var helt med – klikkbonanza – jippi!

Den ene etter den andre «eksperten» ble hentet frem, den ene mer skråsikker enn den andre: «Så klart står Russland bak dette!»

Mens vi som kanskje tenkte oss om bittelittegrann selvsagt skjønte at dette er  sludder.

Den britiske utenriksministeren må enten a)  vite noe veldig flaut om statsminister T.May, så hun ikke våger å sparke ham, eller b) ….. nei det kan ikke være noen annen mulighet. Listen over hans uakseptable ytringer og adferd er altfor lang.

Departementet må ha kuttet telefonlinjen mellom høyre og venstre hånd, for samtidig som at de går ut og sier at «øøøh, nei altså…vi kan ikke bevise at giften kom fra Russland, selv om vi twitret det for ikke så lenge siden» (og den twittermeldingen har de slettet – har kanskje aldri hørt om skjermdump.)

Samtidig sitter sjefen, utenriksministeren og brauter i et TV-intervju og sier at , jo , selvsagt er det sant og viser til de samme vitenskapsfolkene som akkurat har sagt at «Nei, vi kan ikke si at giften er produsert i Russland».

Ingen bevis, men likevel kommer en annen talsmann frisk inn og sier: Joda, russerne gjorde det. Forvirret? Det er ikke så rart.

Og nå vil en tidligere London- ordfører kaste Johnson. Han blir neppe intervjuet på BBC, de er antagelig travelt opptatt med å slette egne gamle twittermeldinger og finne vaskekluten.

Det som er oppsiktsvekkende er at det skal allerede for to uker siden ha vært klart at det ikke fantes noe bevis for at stoffet skulle stamme fra Russland. Igjen, BBC vil ikke la de som formidler slik informasjon komme på lufta. De lar bare «eksperter» som taler «maktas» perspektiv. Her forteller Craig Murray om manipulering av og ved mediene.

Jeremy Corbyn, leder i Labour har hele tiden bedt om ro og at det må først foreligge bevis før en kan gå til noe som helst skritt.

Han har blitt utsatt for en ekstrem svertekampanje i den hensynsløse britiske pressen. De er desperate etter å diskreditere ham og forsøker med alle midler å knuse ham.

Britisk presse kan skrive nærmest hva som helst. Bevis er for pingler mener de. Corbyn har stått klippefast og krevd «Bevis først».

Det skal godt gjøres å ikke gni hendene i skadefryd over Boris’ totale «magaplask», men Corbyn holder masken selv om budskapet her er klokkeklart.

Fordi ingenting annet «biter på» er nå det siste kortet dratt opp av baklommen for å forsøke å «knerte» Corbyn.

Og hva så med den norske regjeringen? De hoppet fra tier’n med May og Johnson. Og det er ikke morsomt. Det viser (igjen) at Norge ikke har noen selvstendig utenrikspolitikk, at våre politikere ikke har ryggrad til å forsøke engang.

Utenriksminister Eriksen Søreide stod utenfor UD og snakket om at Norge stod sammen med «Verdenssamfunnet».  Jeg har ikke fått avklart hvorvidt E-S mener at Jorden er flat, men vi har altså fått bekreftet at hennes «Verdenssamfunn» ser slik ut:

 

Det blå feltet viser «Verdenssamfunnet» i følge den norske utenriksministeren. Dette er landene som har utvist russiske diplomater. Det representerer 12% av menneskeheten. Det er mulig at landene i oransje går under samlebetegnelsen «røkla», men dette er noe uklart.


Eriksen Søreide har åpenbart enten ikke evne til å tenke selv, eller mottar instrukser annenstedsfra. Her gjelder det liksom  for Solberg-regimet å slenge inn en egen liten norsk ørefik, så de store playerne ser at vi også kan være med. 

Hvordan skal man kunne stole på en regjering som mener at «vi får ta det med bevis siden».  Jeg har akkurat vært meddommer i Lagmannsretten. Jeg synes jeg ser dommeren om jeg skulle sagt at «vi tar det med beviser til uka» og avsier dommen nå med en gang.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide ville også være med på leken og besluttet at Norge skulle utvise én russisk diplomat. Hallo, britene har jo sagt at det er sant, og de lyver jo aldri! Foto: Scanpix

For  å  teste statsministerens moral kan vi sammenligne regjeringens reaksjon mot Russland på et ikke-bevist påstått drapsforsøk, mot planlagte drap utført av militære snikskyttere på  ubevæpnede sivile et annet sted i verden.

Solberg: Russisk drapsforsøk i Storbritannia verre enn Israel i Gaza. Et påstått kjemisk mulig drapsforsøk er altså verre enn å skyte sivile i ryggen. OK, Erna, da vet vi hvor ditt moralske pass står.

Les også:

Skripal-saka: Fortsatt ingen beviser for at Russland hadde noe med det å gjøre

Pentagon tungt inne med forskning på kjemiske våpen i Porton Down.

Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?

18 kommentarer til «Novichok – en klikkbonanza!»

 1. Her har du gjort en veldig bra jobb! Vi ser at moral og lover ikke lenger gjelder. Det har blitt en lovløs verden.
  Vi kan tenke tilbake til Nazi Tyskland: «Om løgner gjentaes ofte nokk, ja da blir de til sannhet» (Den tyske propaganda ministeren)
  At kjeltringer støtter hverandre er heller ikke noe nytt. Det er heller ikke nytt at en liten klikk «Mennesker» spiller med hele menneskehetens være eller ikke være som innsats.
  Takk til deg! det er viktig at løgnene avsløres før de får satt seg fast i folks hoder!

  1. Det representerer 12% av menneskeheten. Det er mulig at landene i oransje går under samlebetegnelsen «røkla», men dette er noe uklart. Hullet utenfor stortinget er vel tiltenkt «røkla»………

 2. Godt dokumentert blogg, politikere som burde beklage først og deretter fjerne seg frå politisk arbeid.

  1. Takk for det. Problemet med politikere som lyver, bedrar og bryter lover er at vi ikke har noen måte å få dem sparket eller straffet. Systemet er lagt opp til at de kan holde på. Dette er en stor oppgave for oss.

   1. Det er fritt fram for politikerne å lyve. I 2008 sørget politikerne for å fjerne paragraf 105 i straffeloven som lød; Den som ved løgnaktige forestillinger eller ved andre utilbørlige midler søger at øve inflydelse på andens opptreden eller stemmegivning i offentlige anliggender, straffes med hefte intil 3 år. Under serdeles formidlende omstendigheter kan bøder anvendes.

     1. Ja det var litt av et stunt fra den rødgrønne flertallsregjeringen…

      I dag kan faktisk enhver person, organisasjon eller hva det måtte være innta det norske styre på falske premisser. Det er fullt lovlig å lyve og bedra folket for å bli valgt. Dette skjedde under de rødgrønne og med Knut Storeberg som Justisminister. http://stavrum.nettblogg.no/1202455669_lisens_til__lyve.html

     2. Det er i hvert fall ikke mulig å straffe/avsette om de lyver, ei heller ved lovbrudd.

 3. Takk KJ – skarpt og presist….for en suppe vesten har rotet seg ut i her – jeg blir kvalm!
  I Norge har man i det minste blogger som denne samt en og annen samvittighetsfull ekspert som Jørn Siljeholm og Tormod Heier…i Danmark har jeg ikke kunne oppdrive en eneste kritisk røst til det offisielle sludder….ikke engang privat…absolutt hele landet virker lobotomert…

  1. Takk for tilbakemelding. Jeg kjenner ikke så godt nyhetsbildet i Danmark,men jeg er sikker på at det finnes danske medier som er mer nøyaktige enn hovedstrømsmediene. Dessverre vet jeg ikke om dem.

 4. Forbilledlig resonnert Kari! . . . . . .

  Jeg er dessverre stygt redd for at det norske politiske systemet
  er gjennomsyret av forhold som ikke tåler å utsettes for normalt
  dagslys. – Dokumenterbare forhold på dette eksisterer i fleng.
  Når man ser på hvilke karakterer som besitter taburettene på
  løvebakken, og sammenholder dette med det nivå av edruelighet
  som kontinuerlig eksemplifiseres av den 4. statsmakt [inkl. det
  statseide propagandaapparatet på Marienlyst], og man vet at
  staus quo når det gjelder dette, de facto er ‘gammelt nytt – er det
  ikke til å undres over, at propagandaen, løgnene og desin-
  formasjonen over år har hatt effekt! – Sett i et større perspektiv,
  er ikke dette noe særsyn for oss ‘millom bakkar & berg’, – dette
  har i aller høyeste grad relevans til resten av den verden som om-
  gir oss, presto; Same shit (different wrapping)! – Resultatet, er en
  ‘folkelig’ resignasjon i forhold til det som er det bærende element
  i ethvert demokrati; personlig interesse og deltakelse i hva som
  skjer med det samfunnet man lever i – og på godt og vondt ER en
  del av! – Her kommer politikernes flittigst benyttede politiske
  ’instrument’ gjennom tidene – arvet fra det gamle Roma – «Panem
  et Circences», eller – ‘Gi folket brød & sirkus’ – så vet de ikke hva vi
  gjør på deres vegne(!) – og sakte men sikkert mister ‘folket’ sin
  interesse for politikk generelt. Hvilket gjør at Arthur Eric Blair’s ord
  får en skremmende aktualitet i dagens läge;

  <> . . . . . . . . .

  1. ”In our age there is no such thing as ‘keeping out of politics’.
   All issues are political issues, and politics itself is a mass of
   lies, evasions, folly, hatred and schitzophrenia.” . . . . . . . . .

   – George Orwell

 5. Et undervurdert aspekt ved Skripal-saken, er at russisk etterretning ifølge britenes påstand skal ha prøvd å likvidere en utvekslet spion.
  For å trekke en sammenlikning: Blant diplomater er man særlig opptatt av å ivareta den sk. diplomatiske immunitet. Denne immuniteten er selve forutsetningen for at det enkelte lands diplomater kan ferdes mellom stridende parter og bedrive sin virksomhet. Uten immunitet, ville denne typen virksomhet være en utpreget risikosport.
  Når fiendtlig innstilte nasjoner utveksler fengslede spioner/etterretningsagenter er det på samme måte en forutsetning at de utvekslede ikke likvideres av myndighetene i det landet han/hun ble utvekslet fra. Dette må kunne sies å være et bærende prinsipp for utveksling av fengslede spioner/etterretningsagenter. Såvidt jeg vet har ikke Russland tidligere brutt dette prinsippet. Og hvis de først skulle gå til et slikt skritt – som for alle praktiske formål vil utelukke fremtidig utveksling – burde de ha hatt VELDIG god grunn til det. Nå vet ikke jeg stort om Skripal – men at en utvekslet dobbeltagent etter åtte år plutselig skulle utgjøre en trussel stor nok til å velte hele utvekslingssystemet? Har jeg vanskelig for å tro.

  1. Om det er noen som behersker diplomati er det Russland. OM de skulle ønske Skripal død er det minst 100 andre, mer elegante måter å få til det på. Forøvrig har jeg sett spekulasjoner på at kanskje det er datteren som var mål nr.1 OM det faktisk har vært et drapsforsøk, da, men har ikke sett noe overbevisende om at dette kan stemme.
   Det kan jo også diskuteres. Hele denne saken er så tåpelig at en kan lure på om det er gedigen bråkekonsert for å holde oss opptatt og glemme sidesyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *