Pfizer betaler 0 i skatt til tross for 58 milliarder dollar i inntekt i fjor

0
Ursula von der Leyen og Albert Bourla. Hun sørget for hans superprofitt.

Av Baxter Dmitry. People’s voice.

Big Pharma-giganten Pfizer betaler totalt $0 i skatt i år, til tross for at de har hentet inn enorme $58 milliarder i nettoinntekt i løpet av regnskapsåret, og drar fordel av enorme skattebetalerfinansierte subsidier.

De som har fulgt med, forstår at Pfizer har sluppet unna med massemord ettersom de vaksinerte og de som har fått booster-injeksjoner fortsetter å plutselig dø, og lider av sjeldne og aggressive former for kreft rundt om i verden.

Men nyheten om at Pfizer også slipper unna uten å betale en krone i skatt, er spesielt ubehagelig med tanke på at Pfizers virksomheter er sterkt subsidiert av skattebetalerfinansierte offentlige tilskudd. Hvordan slipper de unna med å narre skattebetalerne så skamløst?

Hvert år sender Pfizer en hær av lobbyister til Washington DC, for å forsøke å manipulere skattereglene til deres fordel.

Dossier rapporterer: Takket være deres omfang, størrelse og skattebetalerfinansierte støtte, høster Pfizer og andre megaselskaper i Big Pharma skattefordeler som gjør nullskatt mulig. Slike privilegier gis ikke andre selskaper, og fremhever en utrolig ulik fortolkning av skatteregler som kommer megaselskaper til gode, på bekostning av den vanlige innbygger og småbedrifter.

Nyheten er spesielt ubehagelig for amerikanske skattebetalere, med tanke på at Pfizers inntekter i USA i løpet av covid-tida kom fra amerikanske skattebetalerne selv.

Skattebetalerne subsidierte forskning og utvikling, godkjenningsprosessen, innkjøp og implementering av Pfizers giftige mRNA-produktlinje. mRNA-vaksinene, sammen med den mislykkede orale Paxlovid-pillen, ga Pfizer en uovertruffen profitt, og leverte titalls milliarder i årlig fortjeneste.

Gjennom årene har Pfizer skapt et utrolig omfattende utenlandsk apparat for å unngå beskatning, sammen med hundrevis av datterselskaper, og som finnes i over seksti forskjellige land. I mange år har Pfizer – i likhet med mange av sine Fortune 100-kolleger – flagget ut nesten all sin fortjeneste, og effektivt nullstilt skattebyrden.

Selv om selskapet har hovedkontor i New York, sørger Pfizers hær av advokater og regnskapsførere for å styre tap til USA, samtidig som de knytter overskuddet til kjente skatteparadiser som Sveits, Irland, De britiske jomfruøyene og Singapore.

Og hvert år bruker Pfizer titalls millioner dollar på lobbyvirksomhet av kongress- og parlamentsmedlemmer for å manipulere skattereglene til deres fordel.

I fjor brukte den farmasøytiske industrien som helhet over 381 millioner dollar på å ansette 1851 lobbyister i Washington, D.C. Og det arbeidet har gitt store utbytter for mRNA-gigantene.

Likevel har president Biden gang på gang gjort det til et poeng å erklære at administrasjonen hans har stått imot interessene til den farmasøytiske lobbyen, som bruker mer penger på lobbyvirksomhet i Washington, D.C. enn noen annen industri.

I et slikt 2022-rally skrek president Biden inn i mikrofonen: «Vi slo Pharma i år! Vi slo Pharma i år! Og det betydde noe. Vi skal forandre folks liv».

Under sin State of The Union-tale forrige måned, erklærte Biden, «vi slo endelig Big Pharma … jeg vil også avslutte skattelettelsene for Big Pharma, Big Oil, private jetfly og massive lederlønninger»!

Gitt Pfizers null-dollar-skattebyrde, virker det absolutt ikke som om Biden «slår Pharma» likevel.

Fra The People’s Voice, publisert 17 april 2024.


Les også:

How Pfizer Completely Dodged the Corporate Income Tax

Forrige artikkelJøder som spådde et mareritt i konflikten i Israel-Palestina ble svartelistet og ignorert
Neste artikkel«Du har blitt advart»: Republikanske senatorer truer ICC-aktor
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.