«Kontroll av narrativet» – EUs angrep på ytringsfriheten

0

Av Dr Norman Lewis.

En pakke med lover, forskrifter og avtaler mellom EU-institusjoner og Big Tech representerer et forsøk fra EU-eliter på å finne ut hva Europas 448 millioner mennesker kan eller ikke kan si på nettet. Det er planlagt ytterligere omfattende bestemmelser om hva som kan og ikke kan sies på nettet. Begrunnelsen de gir er behovet for å beskytte det europeiske demokratiet mot hatefulle ytringer og feilinformasjon. Men bak disse besvergelsene om demokrati ligger faktisk en dyptgående antidemokratisk holdning overfor europeiske borgere.

I stedet for at Europa blir angrepet av «hatfulle ytringer», er europeiske borgere under angrep fra EU-elitens hatske holdninger. Makthaverne ser ned på europeiske borgere som spedbarn som er lett utsatt for manipulasjon og som trenger å isoleres fra skadelig tale og ideer.

Denne rapporten tar sikte på å utfordre Brussel-fortellingen om hatytringer:

Controlling the Narrative: The EU’s attack on online speech

EUs skjøre teknokratiske oligarki frykter åpen og uforutsigbar debatt som kan reise grunnleggende spørsmål om deres rett til å styre og legitimiteten til Brussel-politikken i sentrale spørsmål fra The Green Deal til massemigrasjon. Denne frykten har blitt forsterket i forkant av valget til EU-parlamentet i juni, som er spådd å gi en økning i støtten til nasjonale partier som er motstandere av sentralisert EU-kontroll.

Denne utfordringen til den regjerende EU-ortodoksien har ført til krav om stadig mer intervensjon i europeisk debatt. Dette er grunnen til at sensuroperativsystemet – spekteret av lover, uansvarlige frivillige organisasjoner og Big Tech – som er skissert i denne rapporten, bare skal utvides.

Innsatsen er veldig høy. EU-elitens ondsinnede og hatefulle fordommer om at vanlige mennesker er for uvitende, dumme og tilbøyelige og legger til rette for lett manipulasjon fra demagoger. De må motarbeides kraftig.

Det beste forsvaret for demokrati er alltid ytringsfrihet. I stedet for de som ønsker mindre tale eller kontrollert tale, tar vi til orde for mer ytring og friere ytring. Mer fri tale i offentligheten er det eneste langsiktige grunnlaget for å beskytte demokratiet i Europa.


Denne artikkelen ble publisert her:

Controlling the Narrative: The EU’s attack on online speech

Dr Norman Lewis er gjestestipendiat for MCC Brussel. Norman er forfatter, foredragsholder og konsulent om innovasjon og teknologi. Han er anerkjent over hele verden som en ekspert på fremtidige trender og brukeratferd angående teknologiinnovasjon og -adopsjon. Han har over 20 års erfaring med å drive kommersielle innovasjoner og forstyrrende sosiale teknologier i globale selskaper og oppstartsbedrifter. Hans forskning på EUs digitale suverenitetsstrategi, spesielt den negative virkningen av dens regulatoriske dynamikk, fokuserer på de økende sensuriøse angrepene på nettinnhold og tale, som truer fremtiden for demokrati og innovasjon.

Forrige artikkelPfizers giftige cocktail overskrider tillatte verdier med 500 ganger
Neste artikkelRussland og Kina legger strategien framover – Putin besøker Beijing
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.