Klassekampen og Nettavisen mobiliserer for krigen i Ukraina

0
Klassekampen driver kampanjejournalistikk for Ukraina anført av Bjørgulv Braanen.

Medieovervåkerne episode 11.

Av Terje Alnes og Lars Birkelund.

Gjest: Eva Thomassen.

I Klassekampen er LO-rådgiver Jonas Bals engasjert som fast spaltist, og leverer stort sett den samme kommentaren gang etter gang, der han maner til kamp mot russisk fascisme i Ukraina direkte, og overalt ellers, også i Norge. Om du er mot våpensendinger til Ukraina støtter du Putins fascisme, ifølge Bals.Bals trekker en historisk parallell mellom den spanske borgerkrigen og krigen i Ukraina. Som om den spanske republikken og dagens regime i Kiev har noen som helst likheter. Hvorfor skjønnmaler LO-rådgiver Bals det arbeiderfientlige styret i Kiev? Hvorfor støtter han dette regimet hvis han er så opptatt av LHBT+ rettigheter som han gir uttrykk for? Hvorfor lyver Bals åpenlyst om Zelenskyjs stat?

I Nettavisen er lederen for Norsk-ukrainsk venneforening Jørn A Sund-Henriksen fast kommentator. Om ham sier avisen at Sund-Henriksen var valgobservatør i Kiev under Oransjerevolusjonen i 2004, og at han har drevet med frikildeetterretning, som går ut på «å akkumulere og analysere nåværende tilgjengelig informasjon, med de farene for feilkilder dette innebærer».

Andre medier behandler ham som en ekspert på Ukraina, han har deltatt i debatter på NRK, og har blitt invitert til Stortinget for å gi representantene informasjon.

Gjest i denne episoden er Eva Thomassen. Les Evas siste artikler her:
Klassekampen, Jonas Bals og 1. mai
Jonas Bals, Klassekampen og den falske sammenlikningen med den spanske borgerkrigen

Les Lars Birkelunds artikkel om Jørn A. Sund-Henriksen:
Når gode råd er dyre


Denne artikkelen ble publisert av Spartakus.

Forrige artikkelNazi-flagg i 1. maitoget i Oslo
Neste artikkelNetanyahu sier en arrestordre fra ICC vil være «antisemittisk hatkriminalitet»