Regjeringa innrømmer: – Barn ble ikke beskyttet godt nok under pandemien

0
Kjerkol innrømmer at barn og ungdom ble rammet.

Barn og sårbare grupper ble for hardt rammet av coronatiltakene, erkjente avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol på vegne av regjeringa. Dette skriver NTB.

Innrømmelsen kom i forbindelse med at regjeringen la fram sin redegjørelse for håndteringen av coronapandemien i Stortinget torsdag.

– Vi må erkjenne at vi ikke klarte å beskytte sårbare grupper tilstrekkelig, og da særlig barn, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fra Stortingets talerstol.

Redegjørelsen blir trolig noe av det siste Kjerkol gjør som helseminister. Med seg hadde Kjerkol beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Kjerkol viser spesifikt til hvordan inngripende tiltak bidro negativt til barns helse og sikkerhet. Hun mener dette er noe vi i dag ser ettervirkningene av.

– Vi ser dessverre en utvikling der barn og unge, og unge voksne, rapporterer om en økning i psykiske plager. Vi må anta at dette kan kobles til pandemien, sa Kjerkol.

Man visste at tiltakene helt unødvendig rammet barn og ungdom

Kjerkol, som måtte gå av som statsråd fordi hun var tatt i fusk med sin masteroppgave, var heller ikke i tråd med sannheten da hun uttalte seg.

Poenget er at regjeringa Solberg gjennomførte en lang serie tiltak som var fullstendig unødvendige og som rammet barn og ungdom ekstra hardt. Det var ikke det at barn ikke ble beskyttet godt nok – de ble regelrett rammet av svært skadelige tiltak fra myndighetene.

Man visste allerede i mai 2020 at barn og ungdom praktisk talt ikke på noen måte var i faresonen fra covid 19. Dette kunne de ha lest på nettsidene til WHO på det tidspunktet.

Man visste at skolestenginger og masketvang var hensiktsløst og skadelig. Likevel gjennomførte man dette med diktatorisk myndighet.

Det er helt klart at myndighetene med viten og vilje ofret den fysiske og psykiske helsen til barn og unge for å skape den fryktmentaliteten som skulle drive det store flertallet til å la seg vaksinere med den eksperimentelle og farlige «vaksinen».

Dette var ikke noen tilfeldig sidevirkning av tiltakene. Dette var slik tiltakene ble gjennomført og de fikk den konsekvensen man visste det ville få.

Myndighetenes koronahåndtering blir nå kontrollsak i Stortinget, og da må de store spørsmålene på bordet, blant annet: Hvorfor bestemte dere å ramme barn og ungdom når dere må ha visst at det dere gjorde ville skade dem alvorlig?

Forrige artikkelUSA: Av 60 milliarder dollar til Ukraina går 48 milliarder til Pentagon
Neste artikkelEt policydokument fra USA i 2009 planla de nåværende spenningene mellom Israel og Iran