Peter Pellegrini ny president i Slovakia

0
Peter Pellegrini (i midten) taler

Motstander av våpeneksport til Ukraina og støttespiller for statsminister Roberto Fico, Peter Pellegrini (48), vant presidentvalget i Slovakia. Pellegrini er grunnlegger av det sosialdemokratiske partiet Hlas, Stemme, og har hatt en lang rekke ledende verv i Slovakia.

NATO-mediene framstiller valgseieren hans som en seier for Vladimir Putin, men det er en seier for fred og en sosialdemokratisk velferdspolitikk. Hlas er sosialdemokratisk i økonomiske spørsmål og lett konservativt i sosiale spørsmål og verdispørsmål.

Pellegrini står i mye på linje med Roberto Fico fra det sosialdemokratiske partiet Smer. De to partiene har dannet regjering med nasjonalistpartiet Slovenská národná strana som Wikipedia omtaler om «ultranasjonalistisk», men Wikipedia er kjent for sin fordomsfulle agenda, noe man også kan se i deres omtale av Smer..

Nabolandene Ungarn og Slovakia utgjør dermed en «blokk» som står imot NATOs krigspolitikk i Ukraina.

Både Slovakia og Ungarn har historisk uløste spørsmål overfor Ukraina.

Slovakias statsminister: – Vi vil avsløre sannheten om Covid, vaksineskader og Pfizer

Slovakias statsminister: Ukraina må gi fra seg territorium

Slovakias statsminister: – Vi vil avsløre sannheten om Covid, vaksineskader og Pfizer

Forrige artikkelKraftangrep mot nord
Neste artikkelUSA mislykkes i sin krig mot Jemen