USA mislykkes i sin krig mot Jemen

0
Illustrasjon: PressTV

Jemen under ledelse av Ansarullah har effektivt blokkert Rødehavet og Adenbukta for skip med tilknytning til Israel, USA og Storbritannia. USA svarte på dette med å tromme sammen en «allianse av de villige». Men det viste seg at det ikke var så mange som var villige til å bli med i “Prosperity Guardian”, som operasjonen het.

Ansarullah lot seg ikke knekke av de vestlige bombeangrepene, men trappet opp sin blokade i Rødehavet.

Nå later det til at USA har gitt opp å knekke Jemen. Det går fram av en pressekonferanse som Timothy Lenderking, spesialutsending til Jemen, holdt i Dubai 3. april 2024.

Nå, mindre enn 4 måneder etter å «forsvare internasjonal handel», gjør USA retrett, skriver iranske PressTV.

Det var tydelig i forrige uke da USAs utsending til Jemen Tim Lenderking kom med denne svært avslørende kommentaren til Reuters: «Vi går inn for en diplomatisk løsning; vi vet at det ikke er noen militær løsning».

Faktisk har USAs «militære løsning» mislyktes. Til tross for bombing av sivil infrastruktur og drap på flere jemenittiske militærpersonell, har Jemen effektivt kunne fortsette sin blokade til tross for den USA-ledede aggresjonen.

Jemen har vist seg militært kapable og fryktløse nok til å gå til angrep på US Marine og har også vist at de har hypersoniske våpen som USA ikke har noe forsvar mot.

Jemen er ikke interessert i diplomati med folkemordsregime, skriver PressTV. Som Ansarullah-ledere har uttalt gang på gang, er alt som må skje for at motstandsoperasjonene deres skal stoppe, tilbaketrekking av israelske tropper fra Gaza, en varig våpenhvile og inntreden av humanitær hjelp til Gaza. De er ikke interessert i diplomati med folkemordsregimer. Som Ansarullah-ledere har uttalt gang på gang, er alt som må skje for at motstandsoperasjonene deres skal stoppe, tilbaketrekking av israelske tropper fra Gaza, en varig våpenhvile og leveranse av humanitær hjelp til Gaza.

Jemen sier de har «overraskelser» på hånden

Seniormedlem fra Jemens øverste politiske råd, Mohammad Ali al-Houthi, kunngjorde 3. april at de jemenittiske væpnede styrkene fortsatt har mange militære overraskelser for å «forsvare Jemen og støtte Palestina».

«Vi har fortsatt mange militære overraskelser», sa Houthi til Jemens Al-Masirah TV, og la til: «Fiendens okkupasjon av deler av landet vårt hindret ikke målet vårt om å støtte Palestina».

«Fra kysten av Rødehavet eller utenfor den kan vi nå målene vi ønsker for å forsvare landet vårt og støtte Palestina … Vi har fortsatt mange militære overraskelser, og det er militære operasjoner som vi holder hemmelig som en del av en spesifikk mediestrategi», la den jemenittiske tjenestemannen til.

Kommentarene hans falt sammen med en uttalelse fra USAs spesialutsending for Yemen Timothy Lenderking, der han sa «det er ingen militær løsning» for Jemen.


Les mer på steigan.no om Jemen.

Forrige artikkelPeter Pellegrini ny president i Slovakia
Neste artikkel«Kapitalisme i Antropocen» – en bokpresentasjon