Analyse: Over 4.500 bedrifter i fare for konkurs

0
Illustrasjon: Shutterstock

Konkursrisikoen øker i nesten alle bransjer, ifølge analyseselskap, melder E24. Dette er resultat av en villet politikk, sier vi.

Nettavisa E24 skriver videre:

  • Konkursrisikoen i Norge har økt betydelig, ifølge analyser fra data og analyseselskapet Dun & Bradstreet. De estimerer at det vil være 4.588 konkurser det neste året, en forverring på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
  • Nesten alle bransjer står overfor en betydelig økning i konkursrisiko. Bygg- og anleggsbransjen har flest bedrifter i faresonen med 956 selskaper som kan gå konkurs det neste året.
  • Handel, hotell, og restaurantbransjen har også høy risiko for konkurs. 3,5 prosent av alle bedrifter innen hotell/restauranter står i fare. Dette er en økning på 6.4 prosent fra i fjor.
  • Under pandemien sparte næringslivet historisk mye penger på grunn av lavere kostnader og statlige overføringer. Men nå er disse ekstra sparepengene i stor grad brukt opp.

– Det står dårligere til enn det har gjort på lenge, sier Kari Mette Almskog.

Hun er administrerende direktør i Dun & Bradstreet i Norge. Data- og analyseselskapet lager hvert kvartal prognoser for konkursrisikoen de neste tolv månedene.

Den har økt betraktelig den siste tiden.

3,5 prosent (385 stykker) av alle bedrifter innen hotell/restaurant står i fare for konkurs, ifølge analysen. Det er en økning på 6,4 prosent fra i fjor.

Kommentar: Som man reder så ligger man

Denne krisa er skapt av en elendig politikk gjennom flere år.

Først gjennomførte regjeringa Solberg (med støtte fra samtlige partier på Stortinget og 99% av mediene) et storstilt angrep på norske bedrifter, norske arbeidsplasser og norsk nærligsliv da de gjennomført den helt unødvendige lockdownpolitikken.

Man kunne da virkelig ikke tro at det ikke ville ha noen konsekvenser for arbeidslivet å stenge landet i månedsvis? Det kom kompensasjonsordninger, men de var for få, for dårlige og gikk i større grad til de rikeste enn til dem som trengte dem mest.

Les også Margrethe Salvesen: Nå er det på tide å våkne! Dette er ikke et samfunn vi vil ha.

Dernest gjennomfører man en energipolitikk til fordel for EU og kraftspekulanter som fører til at norske forbrukere og norske bedrifter får en mangedobling av energikostnadene.

Og så lar man Norges bank føre en rentepolitikk som driver lånerentene til værs, og verst rammer det forbrukerne og småbedriftene.

Skal vi så være overrasket over at det blir massevis av konkurser?

Folk er jo ikke dumme. De skjønner jo at dette er en villet politikk.


Les også: Ida Wolden Bache gjør krona til en shitcoin

Forrige artikkelUkrainas overlevelse henger i en tynn tråd 
Neste artikkelKrafta vår selges ikke bare til utlandet – den har også utenlandsk eierskap