Nå vil de ha forbud mot hjemmedyrket mat

0

WEF-studie hevder at den er mer skadelig for klimaet enn industrilandbruk.

Av Romy Rohmann.

Det er ikke bare sjølstendige bønder de er ute etter, nå er det enhver som dyrker noe som kan spises.

Noen såkalte «eksperter» ved World Economic Forum (WEF) advarer regjeringer om at vanlige folk som dyrker mat hjemme forårsaker «klimaendringer». De har kommet fram til at denne typen urbant landbruk (UA) forårsaker et langt større karbonavtrykk enn konvensjonelt landbruk.

Ifølge en fersk WEF-studie har forskere kommet fram til at hjemmedyrket mat «ødelegger planeten». Da krever nå WEF og andre globalistiske klima-ildsjeler at regjeringer griper inn og forbyr individer å dyrke sin egen mat for å «redde planeten» fra «global oppvarming». Denne «forskningen» som er utført av WEF-finansierte forskere ved University of Michigan blei publisert i tidsskriftet Nature Cities. Dette var konklusjonen om «urban agriculture» (UA):

UA har mange fordeler, men denne studien antyder at selv lavteknologiske bygårder og hager har høye karbonfotavtrykk. Resultatene våre viser at dagens UA generelt produserer flere klimagasser enn konvensjonelt landbruk, selv om dette trenger ytterligere avklaring i industrialiserende byer og i tørrere eller varmere klima. Bygårder med høy produksjon som fokuserer på avlinger som er konvensjonelt karbonintensive (for eksempel drivhusdyrket) kan tilby en vei til en mer klimavennlig UA. I mellomtiden må alle UA-steder forlenge levetiden til infrastruktur, gjenbruke flere materialer og maksimere sosiale fordeler for å bli karbonkonkurransedyktige med konvensjonelt landbruk. UA må med andre ord være fornuftig utformet og forvaltet for å nå klimamålene. De neste trinnene bør inkludere bredere bruk av de beste fremgangsmåtene som er beskrevet, samt en rekke fremtidig forskning som vil bidra til å utvide og avgrense denne listen over beste praksis. På grunn av sine kritiske sosiale, ernæringsmessige og stedsbaserte miljøfordeler, vil UA sannsynligvis ha en nøkkelrolle å spille i fremtidige bærekraftige byer, men det gjenstår viktig arbeid for å sikre at UA gagner klimaet så vel som menneskene og stedene den tjener.

Studien så på hvor mye karbondioksid (CO2) som ble produsert når man dyrket mat i ulike typer bygårder. Den fant at en porsjon mat laget fra tradisjonelle gårder i gjennomsnitt skaper 0,07 kilo (kg) CO2. I mellomtiden er påvirkningen på miljøet nesten fem ganger høyere med 0,34 kg CO2 per porsjon for mat fra UA, ifølge studien.

Forskninga hadde tatt for seg 73 urbane landbrukssteder rundt om i verden, inkludert noen i Europa, USA og Storbritannia. De grupperte urbane landbruksområder i tre kategorier: individuelle hager eller familiehager, kollektive hager for eksempel felleshager og større, kommersielle urbane hager.

Undersøkelsen kom fram til at frukt var 8,6 ganger mer miljøvennlig når den dyrkes konvensjonelt sammenlignet med i en by eller i et tettsted, mens grønnsaker var 5,8 ganger bedre for miljøet når de ble overlatt til profesjonelle.

https://www.nature.com/articles/s44284-023-00023-3

Men det er ingen grunn til å fortvile. Susan Pell, som er direktør for den amerikanske botaniske hagen i Washington DC, gir et lite håp til dem som har grønne fingre og sier at enkeltpersoner fortsatt skal kunne dyrke potteplanter. De trenger bare å følge noen av tipsene hennes for å minimere «miljøskaden ved innendørs hagearbeid». Disse inkluderte blant annet å lete etter lokale planter via hageklubber på nettet.

Denne studien ble raskt en brannfakkel for dem som driver klimasensur, så Climate Feedback sendte ut ei melding om at studien var blitt framstilt feil og at den ikke advarer mot hjemmedyrking. Deres motargumentasjon kommer med mange gode argumenter for hjemmedyrking, men kan ikke fornekte at den er på kollisjonskurs med Net Zero.

Mat får vi ikke dyrke, tenk om vi skulle bli uavhengige og sjølforsynte, det ville jo være en katastrofe for dem som vil ha kontroll over oss. 

Protestene fra landbruket har de siste ukene nådd de fleste land i Europa og det er nok ikke bare bøndene som forstår at dette handler om noe helt annet enn å «redde klimaet».

Vi har gjennom mange artikler på steigan.no påvist at «det grønne skiftet» ikke kan lykkes og at Net Zero, altså nullutslipp innen 2050, enten er umulig eller vil føre til at flertallet av menneskeheten sulter i hjel.

Forrige artikkelMer død, mer sykdom, og forskerne «er bekymret»
Neste artikkelSør-Afrika krever umiddelbar handling mot Israels angrep på Rafah