Sør-Afrika krever umiddelbar handling mot Israels angrep på Rafah

0
Sitat fra Sør-Afrikas anmeldelse

Regjeringa i Sør-Afrika fortsetter å spille en ledende rolle mot Israels pågående folkemord på palestinerne. 13. februar sendte Sør-Afrika en hastehenvendelse til Den internasjonale domstolen. I henvendelsen heter det:

Tirsdag 13. februar 2024

Den sørafrikanske regjeringen har sendt en presserende anmodning til Den internasjonale domstolen (ICJ) om å vurdere om avgjørelsen kunngjort av Israel om å utvide sine militære operasjoner i Rafah, som er det siste tilfluktsstedet for overlevende mennesker i Gaza, og krever at domstolen bruker sin makt til å forhindre ytterligere overhengende brudd på palestinernes rettigheter i Gaza.

I henhold til artikkel 75 nr. 1 i domstolsreglene kan «Domstolen når som helst beslutte å undersøke proprio motu (i jussen en rettshandling som ikke krever initiativ fra noen andre, o.a.) om sakens omstendigheter krever anvisning av foreløpige tiltak som bør iverksettes eller overholdes av noen eller alle parter».

I en forespørsel som ble sendt til retten i går (12. februar 2024), sa den sørafrikanske regjeringen at de var alvorlig bekymret for at den ekstraordinære militære offensiven mot Rafah, som kunngjort av staten Israel, allerede har ført til og vil resultere i ytterligere storskala drap, skade og ødeleggelse. Dette vil være et alvorlig og uopprettelig brudd på både folkemordskonvensjonen og domstolens kjennelse av 26. januar 2024.

Sør-Afrika har tillit til at denne saken vil få nødvendig hastverk i lys av de daglige dødstallene i Gaza.

Kina krever at Israel stanser militære operasjoner i Rafah

Den 13. februar fordømte Kinas utenriksdepartement en formell fordømmelse av de israelske angrepene mot palestinske sivile i Rafah og ba Tel Aviv om å stanse sine militære operasjoner.  

Forrige artikkelNå vil de ha forbud mot hjemmedyrket mat
Neste artikkelKrigshysteriet i Norge mot nye høyder – har de mistet vettet?