Vanviddet i det «grønne skiftet»

0
Illustrasjon: Eivind Salen

Myndighetene i Norge og i EU fortsetter med sitt «grønne skifte». Det er antakelig noe av det mest vanvittige som har skjedd i norsk og europeisk politikk på riktig lenge. Norsk natur er utsatt for storstilt rasering for å bygge vindkraftverk som Norge ikke trenger og som har en varighet som er en liten brøkdel av vår miljøvennlige vannkraft. Det bygges batterifabrikker og datasentre som først og fremst øker rikdommen til de aller rikeste, men som har svært lite med miljøpolitikk å gjøre. Og vi har naturligvis alle kraftkablene til Europa som skaper et nivå på strømorisene i Norge som gjør store deler av befolkninga fattigere.

Dessuten er det det glade vanvidd.


Eivind Salen i Motvind Norge gir oss noen eksempler på Facebook.

Vi siterer:

Natt til 12. januar hadde Tyskland en helt katastrofal høy CO2-faktor i strømproduksjonen sin. Den var over 7 ganger høyere enn det EU rett og slett «tillater» i ny produksjon, systemet er så bakvendt at det ikke «tillater» produksjonsformer som vil få ned utslippene. Grensen for gasskraftverk er satt på 100 gCO2eq/KWh, effektive gasskraftverk i dag ligger mellom 300 og 400 gCO2eq/KWh, kun på produksjonen av el og varme. For å bli bedre, må det til CO2-rensing, som ennå ikke finnes, i den skala og til den prislapp det er mulig.

Resultatet er vansinnet at Tyskland nattetimen 0400-0500 slapp ut 34.300 tonn CO2, 1 døgn med dette, og vi har Melkøya, folkens (cirka 800.000 tonn årlig utslipp).

Årsaken er selvfølgelig at den såkalte «fornybare», i realiteten «uregulerbare», kraften fra vind og sol ikke produserer. Sol produserer aldri om natten, så de 81.000 MW installert solkraft produserer 0, og denne nattetimen blåste det ikke noe særlig, så 69.000 MW installert vindkraft produserte 4 800 MW. Dere ser hvordan det ser ut på figuren i midten.

Luringene fabler om at «når vind og sol ikke produserer, skal vi bruke batteri». Batteriet i Tyskland er pumpekraftverk, å pumpe vann opp fjellene, og miste 25 % av energien på veien. Denne skitne nattetimen med 7,5x tillatt utslipp produserte pumpekraftverkene ingenting, men tok tvert i mot og «ladet batteriet», de brukte mer strøm enn hele Danmark på å pumpe vann opp i fjellene.

Dette er fordi virkeligheten ikke adlyder innsalgstriksene til fornybarsvindlerne, de som er villige til å ødelegge energiforsyningen vår, økonomien vår og velferden vår for å tjene penger på det. Det er laget en «prismekanisme», som gjør det økonomisk lønnsomt å pumpe vann opp fjell, så lenge det kan selges mer enn 25% dyrere senere. Da går de i pluss.

Jeg har laget og vist frem mange, mange grafer over de svingende kraftprisene, og det skal ikke særlig avanserte modeller til for å se at prisene er lavere om natten enn om dagen, så da ligger man godt an om man kjøper om kvelden, selger om dagen. Det har ingenting å si at krafta man kjøper, er skitten så det holder.

For å gjøre skandalen enda verre, eller for å vise enda mer av omfanget, så har jeg også lagt inn hvordan kabelen mellom Norge og Tyskland «utveksler» disse fire dagene. Den blå streken er norsk eksport, den røde streken på 0 er tysk eksport til Norge. Maks kapasitet i kabelen er oppgitt til 1400 MW, det er en avrunding, dere ser Norge var planlagt å eksportere 1440 MW kl 0400-0500.

Ser dere da, at vi i Norge tapper vann ned fra fjellene våre og produserer energi som vi sender til Tyskland, hvor den samme energien legges ut i nettet, hvor det blant annet blir brukt til å pumpe vann opp fjellene i Tyskland.

Dette. Dette er det grønne skiftet, sånn det fungerer i virkeligheten. Det nytter ikke å late som lenger.

Sitat slutt.


Det «grønne skiftet» er en uhyre kostbar bløff

Her er noen av våre artikler om det grønne skiftet:

Forrige artikkelSpekulative refleksjoner om motivene bak pandemihåndteringen
Neste artikkelVerdens fem rikeste menn dobler formuene sine mens de fattigste blir fattigere