Ble syk av koronavaksine: Får 16 millioner i erstatning

0
Shutterstock

For Jasmin Jensen fikk koronavaksinasjonen voldsomme konsekvenser, skriver danske TV 2. Tidlig i 2021 lot den den gangen 30 år gamle kvinnen seg vaksinere med AstraZeneca. Bare dager etterpå satte det danske helsetilsynet vaksinen på vent.

Da var skaden allerede skjedd for helse- og sosialstudenten som på den tiden var praktikant på et bosted for autister.

Dette skriver Nettavisen.

Det danske fagbladet FOA skriver:

Det fik voldsomme konsekvenser, da Jasmin Jensen i februar 2021 lod sig vaccinere mod covid-19. 

Det skete, da hun som social- og sundhedsassistentelev var i praktik på et bosted for autister og blev tilbudt at blive vaccineret med AstraZeneca. Det viste sig hurtigt, at hun ikke kunne tåle dén vaccine. Som i overhovedet ikke.

Hendes arbejdsgiver, Fredericia Kommune, afviste, at der kunne være tale om en arbejdsskade, fordi Jasmin Jensen havde ladet sig vaccinere frivilligt. 

Det argument kom kommunen ikke langt med. I dag er status, at Jasmin Jensen er livsvarigt handicappet, hendes arbejdsevne er nedsat med 90 procent, og hun er tilkendt førtidspension. 

Og i det billede er det kun en lille trøst, at hun netop er tilkendt cirka 11 mio. kroner erstatning som kompensation for sit erhvervsevnetab.

Beløbets størrelse skyldes, at Jasmin Jensen kun var 30 år, da hun kom til skade. Erstatningen udbetales løbende og modregnes i førtidspensionen og dækker den løn, hun kunne have tjent som social- og sundhedsassistent, indtil hun i 2064 fylder 73 år og kan gå på folkepension.”Omstændighederne taget i betragtning er jeg glad for erstatningen, men jeg er ked af, at jeg ikke kan fuldføre min uddannelse, få et job og bevare mit normale liv med familie og venner. Det er meget voldsomt,” siger Jasmin Jensen.

Flere rettssaker kommer

Det går nå en rettssak ved London’s High Court som også handler om AstraZeneca-vaksinen. Søksmålet er reist for en mann som fikk hjerneskader etter å ha fått vaksinen. Kravet er på mange millioner pund.

Statsadvokaten i Texas har saksøkt Pfizer på grunn av deres påstand om at deres vaksine er «trygg og effektiv». Pfizer hevdet i 2020 at deres vaksine var 95% effektiv. I ettertid er det godt dokumentert at vaksinen ikke beskytter mot å bli smittet og sjuk og heller ikke hindrer en i å smitte andre, så dermed er den ikke effektiv. At den heller ikke er trygg finnes det etterhvert overveldende mengder beviser på.

Alvorlige vaksineskader i Norge

Derfor vil det bli flere rettssaker, men for mange er dette allerede for seint, og kyniske profitører som Pfizer regner alltid med å kunne betale seg ut av selv ganske heftige bøter.

Forrige artikkelZelensky drømmer om å skaffe 500.000 nye soldater
Neste artikkelAllierte trekker seg fra USAs styrke i Rødehavet