Allierte trekker seg fra USAs styrke i Rødehavet

0
Et kinesisk ordtak sier "samme hva de gjør faller blomstene av"

USAs forsvarsminister Lloyd Austin kunngjorde tirsdag planer om å opprette en multinasjonal koalisjon for å sikre skipsfarten i Rødehavet. Operasjonen ble kalt Operation Prosperity Guardian.

Under en reise til Midtøsten sa han at operasjonene vil få selskap av Storbritannia, Bahrain, Canada, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Seychellene og Spania.

Torsdag sa Austin at Hellas og Australia også hadde sluttet seg til gruppen, og at den ville bli på totalt 20, men la til at minst åtte land som deltar har avslått å bli offentlig navngitt. (Vi er alliert med USA, men vær så snill å ikke si det til noen.) Sannheten er at denne koalisjonen av «de villige» rakner allerede før den er etablert.

Frankrikes forsvarsdepartement sa at de støtter arbeidet med å sikre navigasjonsfrihet i Rødehavet og området rundt og sa at landet allerede opererte i regionen, men det sa også at skipene deres ville forbli under fransk kommando og sa ikke om det ville utplassere flere marinestyrker.

Italia

Italias forsvarsdepartement sa at de ville sende marinefregatten Virginio Fasan til Rødehavet for å beskytte sine nasjonale interesser som svar på spesifikke forespørsler fra italienske redere. De sa at dette var en del av deres eksisterende operasjoner og ikke var en del av Operation Prosperity Guardian.

Spania

Spanias forsvarsdepartement sa at landet bare ville delta i NATO-ledede oppdrag eller EU-koordinerte operasjoner. «Vi vil ikke delta ensidig i Rødehavsoperasjonen,» het det.

Storbritannia

Storbritannia sa at destroyeren HMS Diamond ville bli med i Operation Prosperity Guardian. Det britiske forsvarsdepartementet sa at koalisjonen ville operere som en del av den USA-ledede CMF.

Hellas

Hellas sa torsdag at de ville sende en marinefregatt til Rødehavet og at de ville delta i Operation Prosperity Guardian.

Andre land

Nederland sa at de ville sende to stabsoffiserer og Norge sa at de ville sende 10 marineoffiserer til Bahrain, hovedkvarteret til CMF. Danmark sa onsdag at de ville delta i operasjonen og sende en offiser.

Den ene etter den andre av de allierte stikker ut bakdøra, men den dummeste i klassen, Norge, er sjølsagt med. Houthiene vil antakelig bli veldig skremt av at Norge stiller med 10 stabsoffiserer.

US Navy: Vi har ikke nok skip

Iran Observer viser her til kaptein John Konrad som driver nettstedet gCaptain.com. Han har gjort en kritisk analyse av hele operasjonen og kommet til at ikke bare i alliansen, men også i Washington er det totalt kaos.

Det er tydelig fra våre kilder at den amerikanske marinen, marineekspertene og transportdepartementets amerikanske sjøfartsadministrasjon (MARAD), skipsfartsekspertene, ikke har peiling på denne operasjonen, noe som er forvirrende. Spørsmålet er hvem som har det? Ingen av våre kilder kan svare sikkert på dette spørsmålet. Forsvarsministerens kontor har vært det mest høyrøstede og spiller absolutt en rolle, men to topp marineeksperter som gCaptain intervjuet, mener at Det hvite hus muligens er på plass.

Forrige artikkelBle syk av koronavaksine: Får 16 millioner i erstatning
Neste artikkelEU strammer inn asyl- og migrasjonsreglene