Vestlige medier glorifiserer vold mot eritreiske festivaler

0

Denne sommeren angrep voldelige mobber knyttet til den USA-støttede Tigray People’s Liberation Front eritreiske festivaler over hele USA og Europa. Vestlige medier spinner nå den målrettede mobvolden som legitim protest mot Eritreas regjering. Dette skriver The Grayzone.

Det er journalisten Ann Garnison som skriver dette og vi gjengir litt av hennes tekst. Hun skriver vanligvis for Black Agenda Report.

Ann Garnison.

I 40 år har eritreiske festivaler blitt holdt rundt om i verden for å opprettholde diasporasamfunnets forbindelser til hjemlandet og til hverandre. Men i år ble festivalgjengere hardt skadet og fikk skadet eiendom etter en voldelig, godt koordinert internasjonal sabotasjekampanje.

Store vestlige medier rapporterte angrepene i pogromstil som «sammenstøt», «opptøyer», «kamper» og «vold» på en måte som antydet at disse hadde brutt ut mellom to sider, og maskerte realiteten – at hooligans hadde angrepet fredelige festivalgjengere. De antydet også at volden var berettiget fordi Eritrea styres av en «undertrykkende» regjering på feil side av den nye kalde krigen. 

Om ettermiddagen lørdag 5. august gikk jeg ut av Marriott Hotel i Seattle/Tacoma for å se en brannbil, et halvt dusin politimenn, en ambulanse og politibiler sirkle rundt hotellet. Som journalist som har rapportert fra Eritrea, var jeg der som gjest på den årlige Eritrean American Festival.

Tilskuere fortalte meg at hooligans i blå skjorter hadde angrepet eritreiske amerikanere som deltok på festivalen. To kvinner var i ambulansen, snart på vei til sykehuset. Et av ofrene var eldre. Lederen inne i ambulansen fortalte meg at jeg ikke kunne gå inn for å snakke med dem av hensyn til personvernet.

En tilskuer fortalte meg at en av angriperne hadde sparket et lite barn.

Klokken 06.00 på dagen for overgrepene hadde mobben invadert det utendørs festivalutstillingsområdet for å rive ned baldakiner og spre varer mens de viftet med amerikanske flagg.

Utstillingsområdet inkluderte også en lekeplass med trampoliner og andre lekeavdelinger for små barn som deltok sammen med sine eritreisk-amerikanske foreldre. 

I Giessen, Tyskland (befolkning 84 000) , den 9. juli forsøkte anti-eritreiske mobb å storme en eritreisk festival, og skadet 26 tyske politifolk som holdt dem tilbake. Hundrevis av tjenestemenn ble kalt inn for å stoppe trafikken og arrestere 100 personer. Politiet ga ut en uttalelse som sa at angriperne kastet flasker og steiner mot politiet, skadet kjøretøy og rev ned gjerder rundt festivalstedet. BBC rapporterte at de også kastet stein mot busser som fraktet deltakere til festivalen. 

I London avlyste myndighetene den eritreiske festivalen i Lambeth Borough på grunn av volden i Giessen.

I Stockholm, 3. august, fikk angriperne faktisk tillatelse til å protestere mot festivalen , men fikk den avbrutt etter at 1000 av dem stormet arrangementet, angrep festivalgjengere med stokker, steiner og teltstenger, og til og med tente på baldakiner og kjøretøyer. Mer enn 50 personer ble skadet, og politiet sa at de har arrestert rundt 100. Stockholms myndigheter kunngjorde senere at de hadde åpnet en etterforskning av voldelige opptøyer, brannstiftelse og for å hindre arbeidet til politi og redningstjenester.


Så langt utdrag av rapporten fra Ann Garnison.

De voldelige sammenstøtene mellom eritreere i Bergen nylig var tydeligvis en del av en internasjonal kampanje.

Forrige artikkelHvorfor er milliardærer så besatt av å blokkere sola?
Neste artikkelMasseprotester i Niger krever tilbaketrekking av franske tropper
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.