Dom i USA: Biden-administrasjonen brøt det første grunnlovstillegget i sensuren av sosiale medier

0

Avisa The New York Times skriver:

Ankedomstol avgjør at Det hvite hus har brutt 1st Amendment (det første grunnlovstillegget) på sosiale medier.

En føderal ankedomstol avgjorde fredag ​​at Biden-administrasjonen mest sannsynlig brøt det første grunnlovstillegget ved å oppfordre de store sosiale medieplattformene til å fjerne villedende eller falskt innhold om Covid-19-pandemien, og delvis opprettholde en lavere retts foreløpig forføyning som var en seier for konservative.

Kjennelsen, som ble fattet av et panel med tre dommere ved den amerikanske lagmannsretten for den femte kretsen i New Orleans, var annen runde i en sak som har utfordret regjeringens evne til å bekjempe falske og villedende fortellinger om pandemien, stemmerett og andre saker som spres på sosiale medier.

Dommerne skrev at Det hvite hus og den føderale kirurgens kontor hadde «tvunget plattformene til å ta sine moderasjonsbeslutninger ved å undertrykke meldinger og komme med trusler om negative konsekvenser» og «i betydelig grad oppmuntret plattformenes beslutninger ved å styre beslutningsprosessene deres. .»

Ankedomstolen fant også at Federal Bureau of Investigation hadde brukt tvang i sin interaksjon med selskapene, som fjernet 50 prosent av materialet på nettet som byråets agenter flagget som plagsomt.

NYT skriver at dette var en seier for de konservative, men først og fremst var det vel en seier for ytringsfriheten og et nederlag for Biden-administrasjonen og FBI.

Vi har omtalt denne saka tidligere, blant annet her:

Bidenadministrasjonen er notorisk i sin styring av sosiale medier

Under Bidenadministrasjonen har det blitt en vane for FBI og andre maktorganer å styre sosiale medier og bruke dem til å skape global opinion. Vi har hatt en rekke saker om dette, blant annet disse:

Forrige artikkelEr EØS-avtalen per definisjon anti-demokratisk?
Neste artikkelTysklands krigsbudsjett