Zuckerberg: FBI-advarsler om lekkasjer og hacking bidro til at Facebook strupte nyheter

0

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa i en senathøring at en advarsel fra FBI spilte en rolle for beslutningen til den sosiale mediegiganten om å begrense spredningen av artikler fra New York Post (NYP). NYP-artiklene handlet om Joe Bidens sønn Hunter Biden, og eposter og bilder fra datamaskinen hans. Datamaskinen skal ha blitt gjenglemt hos en reparatør i 2019.  

Zuckerberg mente at Facebook har sett forsøk fra Russland, Iran og Kina på å spre desinformasjon. Han sa at advarslene fra FBI omhandlet hacking eller lekkasjer i forkant av det amerikanske valget den 3. november.

Informasjonen fra FBI måtte ifølge Zuckerberg tolkes til at Facebook burde være i alarmberedskap overfor nye dokumenter som dukket opp og som kunne være forsøk fra fremmede makter på valgmanipulasjon.

Da Hunter Biden-dokumentene ble kjent, var det mange som påsto at de var russisk desinformasjon. Og Facebook begrenset spredningen av omtalen fordi de mistenkte noe slikt.

Siden har det kommet mer informasjon som underbygger ektheten til kommunikasjonen fra datamaskinen, deriblant vitneutsagn fra en tidligere forretningsforbindelse av Biden.

Det som derimot later til å mangle, er konkret informasjon som underbygger at Biden-lekkasjene er en russisk påvirkningsoperasjon.

En advokat for datamaskinreparatøren John Paul Mac Isaac som mottok Bidens datamaskinhar gått ut og protestert mot påstandene om at saken har noe med russisk desinformasjon å gjøre. Advokaten gir også sin klients versjon av historien i saken fra Just The News.  

John Solomon, som skrev artikkelen i Just The News, skriver også at FBI har en pågående etterforskning av Biden som bygger på informasjonen de fikk av John Paul Mac Isaac.

Dette meldes også av andre journalister, som Adam Housley og James Rosen.

Så dersom disse rapportene om en FBI-etterforskning stemmer, så har sosiale medier – på grunn av FBIs advarsler om russisk desinformasjon – begrenset omtale av en sak som FBI tok nok på alvor til å etterforske.

Forrige artikkelNår kritikk blir illojalt
Neste artikkelJan Myrdal har gått bort