CIA jobber for fargerevolusjon i Indonesia

0
Indonesias Jokowi. / Montasje: MintPress.

Dokumenter som er sendt anonymt til MintPress News avslører at National Endowment for Democracy (NED), en beryktet CIA-front, legger grunnlaget for en fargerevolusjon i Indonesia. Vi presenterer et utdrag av Kit Klarenbergs artikkel der han peker på årsaken til at CIA vil fremme sine kandidater til det kommende valget i landet. Teknikken er den samme som ble brukt i Ukraina foran og under Maidan i 2014 og i mange andre land. Det handler om å trene opp og finansiere kandidater som vil fremme USAs interesser og forberede tumulter og arrangerte protester for å annulere et valgresultat som USA misliker. Grunnen til at CIA infiltrerer verdens største muslimske land er også forklart i artikkelen til M. K. Bhadrakumar: Modis reise til Jakarta er en geopolitisk begivenhet. Les også våre artikler om dette fra 2014: Sosiale medier og psykologisk krigføring. State Department, Amnesty og «soft power».

Kit Klarenberg.

I februar 2024 vil innbyggerne velge sin president, visepresident og begge lovgivende kamre. Den nåværende maverick-lederen Joko Widodo, som høyt elsket av indoneserne, er ikke kvalifisert for en tredje periode, og NED forbereder seg på å ta makten i kjølvannet av hans avgang. Denne operasjonen gjennomføres til tross for lekkasjene som indikerer at Jakartas fremste etterretningsbyrå uttrykkelig har advart amerikanske tjenestemenn om å bli værende.

Papirsporet er et fantastisk innblikk i hvordan NED opererer bak kulissene, hvorfra åpenbare slutninger kan trekkes om dets aktiviteter andre steder, fortid og nåtid. Etter organisasjonens egne utsagn opererer den i over 100 land og fordeler i overkant av 2000 tilskudd hvert år. I Indonesia har disse summene bidratt til å utvide NEDs tentakler til ulike frivillige organisasjoner, sivilsamfunnsgrupper og, mest avgjørende, politiske partier og kandidater over hele det ideologiske spekteret.

Denne brede satsingen bidrar til å sikre at amerikanske lakeier, på en eller annen måte, vil vinne neste februar. Imidlertid er en veritabel hær av NED-operatører på bakken også klar til å utfordre, om ikke velte, resultatene hvis feil folk vinner. Personlige tilskudd – med andre ord bestikkelser – fra NED har allerede i hemmelighet blitt delt ut til indonesere for å arrangere anti-regjeringsprotester.

Hvilke skumle planer NED har i bagasjen på valgdagen er ikke sikkert, selv om det garantert vil slå gnister. I det minste forsterker disse dokumentene mye av det NED-medgrunnlegger Allen Weinstein åpent innrømmet i 1991:

«Mye av det vi gjør i dag ble gjort skjult for 25 år siden av CIA.»

«Jokowi-effekten»

Joko Widodo – populært kjent som Jokowi – er noe av en rockestjerne. Den første indonesiske lederen som ikke er hentet fra landets etablerte politiske eller militære elite siden dets hardt vunnede uavhengighet fra nederlenderne i 1949, ble født og vokste opp i en slum ved elven i Surakarta. Derfra kjempet han for å bli ordfører i hjembyen i 2005, deretter guvernør i Jakarta i 2012, deretter president to år senere.

Hvert steg på veien har Widodo kjempet mot byråkrati og korrupsjon mens han har fremmet programmer for å levere universell helsehjelp, økonomisk vekst, radikal infrastrukturutvikling og materielle forbedringer til livene til gjennomsnittsborgere. Slik er hans innenlandske popularitet at analytikere rutinemessig snakker om «Jokowi-effekten.» Etter at Det indonesiske demokratiske partiet for kamp utnevnte ham til sin presidentkandidat i 2014, steg deres stemmeandel med 30 % i det årets lovgivende valg.

Widodos kandidatur skal også ha stimulert Indonesias aksjemarked og valutaen Rupiah på grunn av hans glitrende politiske og økonomiske resultater. Man skulle kanskje tro at det ville gjøre ham til en ideell leder fra Washingtons perspektiv når han stimulerer landets finanser i en slik grad gjennom bare sin personlighet. Likevel har presidenten også prioritert å «beskytte Indonesias suverenitet» og begrense oversjøisk innflytelse i Jakarta. Dessuten fører han en intenst uavhengig utenrikspolitikk, til det amerikanske imperiets fortvilelse.

Widodo har oppfordret ledere av muslimske stater til å forsone seg og presset på for palestinsk uavhengighet. Hans utenriksminister besøker Palestina, men nekter å etablere diplomatiske forbindelser med Israel. Han har også delt ut betydelig bistand til undertrykte muslimer i utlandet. Mest ekstremt, etter Russlands invasjon av Ukraina, fløy han til begge land og oppfordret deres ledere til å søke fred. Da Jakarta var vertskap for G20-toppmøtet det året, inviterte han ikke bare Zelensky, men også Putin til å delta til tross for voldsom vestlig kritikk.

Lekkede dokumenter fra NED

De lekke dokumentene fra NED er ukentlige orienteringer som som er blitt sendt fra det indonesiske kontoret til International Republican Institute (IRI) tilbake til hovedkvarteret i Washington i løpet av juni, juli og august 2023. IRI er en kjernekomponent i NED, som vanligvis samarbeider med et annet, National Democratic Institute , om regimeskifteoperasjoner i utlandet. Paret er medfødt knyttet til sine respektive navnebror politiske partier hjemme.

Disse orienteringene gir oppdateringer om administrative spørsmål, lokal politisk utvikling, stabsaktiviteter, presseklipp og IRIs fremgang med å oppfylle målene for NED-bevilgningen i Indonesia «for å forbedre kapasiteten til nye politiske partiledere til å påta seg lederstillinger i partiene og handle som agenter for endring til støtte for økt internt partidemokrati, åpenhet og lydhørhet overfor innbyggerne.» De siste tilgjengelige bevilgningene fra 2022 viser at instituttet ble gitt $700 000 for dette.

Hver uke rapporterte IRI sin «oppsøkende rekkevidde» til «fremvoksende ledere» i landet – nyutdannede fra NED-treningsprogrammer, nå fremtredende medlemmer av dusinvis av politiske partier, og lokale frivillige organisasjoner og sivilsamfunnsorganisasjoner. Mange stiller som kandidater i 2024, etter å ha blitt undervist av NED i kampanjer og strategier for velgerengasjement og å utfordre valgresultater.

En av IRIs «fremvoksende ledere» ble registrert som «utfører intern partireform i partiet sitt» og «opptrer alltid» fremtredende i dets rekker. Han ble nylig opplært i å starte juridiske tvister om det kommende valgresultatet, noe som «resulterte i at han ble klarert som kandidat» av partiet.

En annen skrøt til sine IRI-trenere av at han «fortsetter å sosialisere i offentligheten angående sitt kandidatur enten personlig eller gjennom sosiale medier» og nylig hadde dukket opp på populære radio- og TV-programmer. Han krediterte opplæring gitt av den NED-finansierte Association for Election and Democracy (Perludem) for «hans personlige merkevareutvikling i politikk» og evne til å «tjene som offentlig foredragsholder og engasjere seg med media.»

Perludem publiserer regelmessige USAID-finansierte tidsskrifter, som «gir anbefalinger og referanser for å forbedre valgstyring og demokratiske og politiske prosesser i Asia og Stillehavsregionen.» Den innkaller også til regelmessige Emerging Leader Academy (ELA)-arrangementer, der personene som er navngitt i IRI-dokumentene blir pleiet og lærer «meldingsutvikling», og blant annet valgkampferdigheter.


Resten av artikkelen leser du her:

Leaked: CIA Front Preparing Color Revolution in Indonesia

Forrige artikkelFredsnasjonen Norway er nå ruset på krig
Neste artikkelHaukene i Washington har mistet interessen for Ukraina – nå handler det om Kina
Kit Klarenberg
Kit Klarenberg er en undersøkende journalist som gransker etterretningstjenestenes rolle i utformingen av politikk og oppfatninger.