Haukene i Washington har mistet interessen for Ukraina – nå handler det om Kina

0
Der Mohr hat gearbeitet - der Mohr können gehen.

Washington har for lengst innsett at stedfortrederkrigen mot Russland i Ukraina går mot nederlag. De indre kretsene i det amerikanske maktapparatet vet at den såkalte motoffensiven til Ukraina har blitt en katastrofe. Og haukene i Washington har ikke tenkt å gjøre noe særlig med det, hevder Professor Joseph M. Siracusa som er kommentator for Sky News. I en artikkel på kanalen skriver han:

Ukrainske soldater er «sittende ender» midt i hærens økende dødstall – og det kan fortsatt bli mye verre ettersom amerikansk diplomati forsvinner når det er mest nødvendig.

Professor Syracusa skriver at han har snakket med sine kontakter i den politiske eliten i Washington og at de er fullstendig samstemte om følgende:

De var enstemmig enige om at haukene hadde tatt fullstendig kontroll over det utenrikspolitiske etablissementet, og at krigen i Ukraina er forvist til baksetet i forhold til forberedelsene til den kommende konflikten med Kina.

Beijing – eller det kinesiske kommunistpartiet, for å være presis – er tydelig på toppen av deres agenda.

Moskva blir mer sett på som en plage, mens Kiev helt klart er en distraksjon.

På spørsmål om den politiske, humanitære forpliktelsen til å hindre det store tapet av menneskeliv i Ukraina – sannsynligvis 2000 sjeler per uke – forteller de meg at det ikke er mye mer Washington kan eller bør gjøre med det, og at det stort sett er opp til Kiev å avgjøre når nok er nok.

Så langt det gjelder dem, har ikke Biden-administrasjonen noe ansvar for krigens utbrudd, Russlands president Vladimir Putin er rå ondskap, og de ukrainske væpnede styrkene er på egen hånd.

Uansett ville ethvert diplomatisk initiativ for å avslutte krigen måtte komme fra et annet sted.

Washington er ikke interessert, uansett ofre.

Vi er ikke i tvil om at professor Syracusa gjengir sine kilder riktig. Vi har tidligere vist til hvordan amerikansk mainstreampresse for New York Times, Washington Post og Wall Street Journal forbereder sine lesere på nederlaget. Vi har også advart om at Biden-administrasjonen åpenbart har planer om å dumpe ansvaret for denne krigen over i fanget på sine europeiske «allierte», og at de dummeste av disse nikkedokkene som alltid vil være norske politikere som vil være klare til å pøse titalls på titalls av milliarder over i våpenindustrien og det ukontrollerbare svarte sluket i Ukraina.

Vi er heller ikke i tvil om at krigshaukene i USA gir fullstendig blaffen i det uhorvelige tapet av menneskeliv i Ukraina. De har aldri vist at de bryr seg om at hundretusener har dødd i for eksempel Irak og Syria, så hvorfor skulle de bry seg om det i Ukraina.

Men det er naturligvis sterkt å få bekreftet dette via et regimeorgan som SkyNews og fra en person som tydeligvis kjenner det ondre politiske livet ved Potomacelva.

Også Alexander Mercouris i The Duran har merket seg dette og kommenterer i denne videoen hvordan USA nekter å ha noen fredsforhandlinger og planlegger å «kutte trossa til Kiev»:

Det vi ikke vet er hvor lang tid det vil ta før norske politikere vil innse at de nok en gang er blitt lurt trill rundt og at det de er med på er ikke en «frigjøringskrig», men enda en av USAs mislykte kriger i sin desperate kamp for å holde på verdensherredømmet. Vi vet heller ikke hvordan Europa vil se ut når det ukrainske militæret bryter sammen og frontene kollapser. Det kan bli ganske stygt. Det bryr heller ikke krigshaukene seg om.

Men det vi allerede vet er at Stortingets entusiasme for denne krigen vil tømme norske statsbudsjetter mange år framover.

Forrige artikkelCIA jobber for fargerevolusjon i Indonesia
Neste artikkelEr EØS-avtalen per definisjon anti-demokratisk?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).