Fredsnasjonen Norway er nå ruset på krig

0
Ukrainske soldater under opplæring på stridsvognen Leopard 2. Leopard 2 er allerde på plass i Ukraina. Foto: Krister Sørbø, Forsvarets forum
Av Jan Hårstad.

Var en tur innom Forsvarets Forum som vanlig og leste med store øyne om alle partier i Bardu og Målselv som rivaliserte om å få Nato-militarisert sine kommuner. En slik kappestrid om å bli krigskommuner. Kampen om forsvars­kommunene: Dette kjemper partiene i Målselv om*.

Det er da det at 15-16 september skal Natos Militærkomite holde toppmøte i Oslo. Valget er ikke tilfeldig. 

Går du inn på Barents observer og andre strategiske tenketanker står det at USA tar ledelsen i erobringen av Arktiskregionen. Det er her oljen og gassen samt strategiske mineraler finnes og Barentshavet er allerede hakket opp i 80 biter for de store oljeselskapenes prøveboringer. Norway som energistormakt har rykket center stage inn i verdenspolitikken og skal man tro gallup, synes de fleste norske at det er storartet at Norge gir 85 milliarder kroner til Zelenski-regimet.

En kan ikke si at våre Nato-media er ubegavet i å hjernevaske folket. Her er det slik at bare Kina og Russland er imperialister. Alle verdens øvrige stater er fredssøkende og humanitære. Ingen interesserer seg for at Polens militærbudsjett er over 4% av BNP, det kanskje største i Europa etter Tyskland. Og eliten i Polen legger ikke skjul på at de ønsker å gjenføde det Polsk-Litauske Imperiet fra 1569-1795 som strakk seg til Minsk og VestUkraina. Å bygge en akse fra Svartehavet til Østersjøen.

Peter Schwarz på wsws.org skal man lese. I dag redegjør han for Tysklands budsjett for 2024. Det samlede budsjettet for militærvesenet er på 85,5 milliarder Euro. Dette budsjettet er langt større enn Russlands.Og naturligvis velsignet av de links-grüne som lik de i Norge er krigspådrivere i særklasse.

Det dette innebærer er at sosialbudsjettet blir 30 milliarder lavere enn 23 budsjettet. «Tyskland skal bygges opp til den militære Führungsmacht i Europa» skriver Schwarz. Professor Hagtvet mente vi burde tette våre relasjoner med Tyskland fordi det var slikt strålende demokrati der. (Aftenposten)

Nå vet krigseliten ikke hva de skal gjøre med AfD som vil ha Tyskland på fredskurs i Ukraina og samarbeid med Russland. Noe så ukorrekt! 

En Leopard 2 tanks. Slike vil skape fred i Ukraina tror noen. Det som er helt sikkert at disse fyller lommeboken til noen andre.

Når Rheinmetall setter opp en fabrikk for Leopard-tanks i Ukraina er det naturligvis konsensus i den tyske eliten om at der skal vi fortsette å krige helt til Ukraina havner som en tysk innflytelsessone. Akkurat som de strategiske målsettingene var under første og andre verdenskrig.

Eliten i Norge er overlykkelig fordi Norway seiler opp som en tung partner for globalistene i krig. Kongsberggruppesjefen Geir Håøy er en pendent (motstykket, red.) til Karsten Warholm: en vinner i krigsprodukter. Den ene etter den andre størrelsen spekulerer i krigsaksjer og vår utenriksminister er selve AKSJEFRUEN.

Hvis man skrev en framtidsroman om dagens Norge i 2020 ville knapt noe forlag ha kjøpt den med argumentet: dette er bare noe surrealistisk sprøyt. Norge er ikke slik. Vi er et fredsland.

Våpenspekulanter er noe du finner i USA, ikke her. Men nå er altså hele nasjonen rusa på militariseringen av Norge, både store og små, fra Målselv til Oslo vestkant, fra Rødt til FRP. Er det ikke moro? Så lenge det varer.

Ingen har hørt om gresk hybris. Gudene straffer.


* Målselv SV, Rødt og Fremskrittsparti har ikke besvart Forsvarets forums henvendelser.

Forrige artikkelJeffrey Sachs om hvordan USA fra 1991 la grunnlaget for det som ble krigen i Ukraina
Neste artikkelCIA jobber for fargerevolusjon i Indonesia
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.