Wikileaks og Assange – media avleder og skremmer

0

Av Svein Gustav Wilhelmsen

Wikileaks-avsløringene var ment å bevisstgjøre folket på maktapparatets skjulte sider. I stedet ble avsløringene snudd, gjennom en psykologisk snuoperasjon, til å handle om budbringeren, Julian Assange.

Assanges «forbrytelse» bestod i å påpeke for verden at keiseren er uten klær og uten legitimitet. Man kunne anta at dette ville tvinge fram en reformasjon av maktens uvesen, men det skjedde ikke. Keiseren inntok i stedet en strategisk offerrolle, og ledet folkets oppmerksomhet tilbake mot Assange, som ble brennemerket som forbryter og drevet på flukt. I stedet for en reformasjon har verden blitt servert et giftig stykke «blameshifting».

Gjennom den psykologiske nedbrytningen av Assange skapes et avskyelig tortur-show i sakte film, med makten som regissør og nyhetsmedia som distributør. Det tydeliggjøres at makten er en allmektig mafioso som ikke tar fem øre for å gjøre menneskets liv til et virkelig mareritt. Torturen står til skrekk og advarsel for alle som lefler med tanker om å eksponere maktens skjulte sider.

Makten befester med dette sin stilling som «untouchable», samtidig som følelser av maktesløshet implanteres i massene. Ved å få mennesker til å føle seg maktesløse og fanget i maktens grep, så fratas de selvtillit og følelsen av menneskelig verdighet som er selve forutsetningen for å yte motstand mot tyrannisk overmakt. Nettoresultatet er et kuet folk, som stilltiende aksepterer maktens patologiske politikk. I denne prosessen ligger også den virkelige forbrytelsen; maktens tyveri av menneskets verdi.


steigan.no har Norges mest omfattende dekning av saka til Julian Assange.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelInhabilitet er varemerket til regjeringa Støre
Neste artikkelStøre, Huitfeldt og det norske oligarkiet