Inhabilitet er varemerket til regjeringa Støre

0

– Jeg har vært inhabil i flere saker siden jeg ble utenriksminister, sier Anniken Huitfeldt (Ap) under en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Dette skriver TV2.

Ola Petter Flem (53), som er gift med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), har handlet aksjer i blant annet Kongsberg Gruppen etter at hun trådte inn i jobben.

Utenriksdepartementet har publisert en full liste over aksjepostene hans det siste året. Det er snakk om i underkant av 100 transaksjoner, blant annet i selskapene Kongsberg Gruppen, Yara, Norwegian Air Shuttle, Seadrill ltd. og Aker Solutions.

– Jeg beklager dypt at jeg har gjort feil, sier hun.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han har tillit til utenriksministeren, men understreker at hun har begått en feil:

– Hun burde ha skaffet seg oversikt over ektemannens kjøp og salg av aksjer slik at habilitet kunne vært vurdert, sa Støre på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Trygve Hegnar: – Er de idioter?

– Jeg lurer på om de er helt idioter, sier Trygve Hegnar i et videointervju med Finansavisen, etter nok en avsløring om aksjekjøp.

– Jeg lurer på om de er helt idioter, sier Trygve Hegnar i et videointervju med Finansavisen, etter nok en avsløring om aksjekjøp, at mannen kjøpte aksjer i blant annet Kongsberg Gruppen uten at hun visste om det – og at hun dermed ikke har oppfylt sin plikt som statsråd.

Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt, Ola Flem (53), foretatt mer enn 100 transaksjoner i aksjer siden hun ble utenriksminister, opplyser hun til VG onsdag.

Flem har blant annet kjøpt og solgt aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen, og i børsnoterte oppdrettsselskaper – selskaper som er sterkt påvirket av politiske vedtak siden Huitfeldt ble medlem av regjeringen i oktober 2021.

Nesten ikke til å tro

Dagbladet skriver på lederplass:

Det er nesten ikke til å tro. Etter sommerens tre politiske skandaler rundt inhabilitet, klarer regjeringen å servere en fjerde midt i valgkampinnspurten. Denne gangen er det selveste utenriksministeren som har lukket øynene for aksjehandel i sin nærmeste portefølje. Anniken Huitfeldts ektefelle, Ola Flem, har handlet aksjer i selskaper som er berørt av regjeringens politikk, og Huitfeldt har dermed vært inhabil i flere saker.

Organisasjonskulturen er alltid ledelsens ansvar

Når Jonas Gahr Støre har fått tre inhabilitetssaker i fanget på så kort tid vil han prøve å late som om sakene er helt uten sammenheng med hverandre og bare de enkelte ministrenes ansvar.

Men all organisasjonslære tilsier at kulturen i en organisasjon alltid er ledelsens ansvar, og da må man spørre: Hva er det med organisasjonskulturen i regjeringa og ikke minst i Arbeiderpartiet som fremmer den typen politikere og den typen handlinger vi har sett i sommer?

Og da kommer man ikke unna det vi skrev tidligere:

Støre er ansvarlig for denne kulturen

Støre kan beklage så mye han vil, men han er sjøl anfører i denne korrupte kulturen som er blitt varemerke for hans regjering.

Det var ingen demokratisk saksbehandling da Støre ga 3,6 millioner kroner til den korrupte Clinton Foundation i 2015.

Nettavisa ABC Nyheter skriver:

En kjapp telefon til sin norske utenriksministerkollega Jonas Gahr Støre (Ap) ga på få dager Hillary Clinton 3,6 millioner kroner i støtte til et nyopprettet fond. Nå refses hun for å ha misbrukt offentlig tjenestemann, i strid med lovverket, for å oppnå privat gevinst. …

Clinton Foundation fikk millioner etter en telefon til Støre

Støre ga bort det norske arvesølvet til «kjære Ursula»

Det var heller ingen demokratisk saksbehandling i Norge den 20. mai 2022 sendte statsminister Jonas Gahr Støre et brev til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen der han lovte at Norge skal bygge ut vindkraft til havs i en størrelsesorden av 30 Gigawatt, og at mesteparten av dette vil være tilgjengelig for eksport til EU.

Se hele brevet fra Støre her.

I EU granskes Ursula von der Leyen for korrupte forbindelser med Pfizer-sjef Albert Bourla.

Støre, våpenindustrien og Europas mest korrupte land

Og mye verre enn alt dette: Jonas Gahr Støre har stått i spissen for å skyfle mange titalls milliarder skattekroner over til den mest korrupte industrien i verden, nemlig våpenindustrien, og det mest korrupte regimet i Europa, nemlig oligarkenes Ukraina.

Jonas Gahr Støre er i Kyiv: Gir 1,5 milliarder for å sikre gass og strøm til Ukraina

Foto: Fra Støres facebookside. Utenriksminister Huitfeldt trives godt i selskap med den korrupte Hillary Clinton.

Anniken Huitfeldt er en av de verste krigshisserne i regjeringa. Med sin politikk legger hun grunnlaget for at våpenindustrien høster rekordprofitter. Dette skjønner naturligvis hennes ektemann og investerer slik signalene fra regjeringa peker.

Vi skal ikke påstå at dette har vært et tema i heimen.

Men det spiller ingen rolle. Reglene er klare og en minister som er blant de høyest rangerte i samfunnet skal både kjenne reglene og være forpliktet til å følge dem til minste detalj.

Og vi må si at Hegnar for en gangs skyld har et poeng. I dag krever det ikke mye datakunnskap å få ut fakta om en persons investeringer. En litt smart elev på videregående kunne ha gjort det. Likevel fortsetter regjeringsmedlemmer og deres ektefeller å krysse grenser de aldri skulle ha krysset.

Men Anniken Huitfeldt vet sikkert at Støre vil tilgi henne. Han gjør jo stort sett alltid det. Han vet jo sjøl at han også har mye å svare for.

Og for å være helt klar:

Det regelbruddet som Huitfeldt har gjort seg skyldig i er bare blåbær i forhold til hennes og regjeringas massive støtte til den korrupte våpenindustrien og det enda mer korrupte Zelensky-regimet i Kiev. Der finnes det ikke kontroll og norske skattemilliarder flommer i strie strømmer til folk som er notorisk kjent for å plyndre offentlige midler. Men dette er jo alle partier på Stortinget og hele pressekorpset skjønt enige i, så det passerer glatt.

Forrige artikkelOverdødeligheten økte etter at «vaksinasjonen» startet
Neste artikkelWikileaks og Assange – media avleder og skremmer