Når begynte venstresida å blindt følge herskerklassens agenda?

0

Den italienske journalisten og forfatteren Thomas Fazi har tilhørt italiensk venstreside i hele sitt politiske liv. Nå opplever han at venstresida står lamslått og ute av stand til å gjennomskue de politiske kampanjene den herskende klassen utløser for å fremme sine klasseinteresser. Han skriver kort om dette på Twitter:

Av Thomas Fazi.

Jeg er virkelig overrasket over den manglende evnen til folk, spesielt på venstresida, til å skille eksistensen av et problem fra etablissementets politiske bruk av sistnevnte. Ja, Covid var ekte – men det ble tydelig utnyttet av de herskende klassene til å presse gjennom en autoritær pro-korporativ agenda som faktisk forverret krisa.

Ja, klimaendringer er reelle – men de brukes like tydelig av de samme elitene til å presse gjennom en like autoritær oligarkisk agenda som ikke har noe å gjøre med å faktisk løse problemet.

I begge tilfeller ble/blir vi manipulert gjennom åpenbare propagandateknikker til å tro at vi måtte/må konsentrert fokusere på ett enkelt mål («flatning av kurven», «redusere utslipp») og akseptere drastiske tiltak – Zero Covid den gang, Net Zero nå – med lite hensyn til følgeskadene til disse tiltakene (som er tydelig i begge tilfeller). Og alt fordi «vitenskapen forteller oss det».

Å dekonstruere slike narrativer fra den herskende klassen pleide å være en standard i en venstreanalyse, men i dag ser det ut til at hvis du tror på eksistensen av et problem, finnes det ikke noe alternativ til å blindt følge de påståtte løsningene som elitene kommer med. Hvis du er uenig i disse løsningene, betyr det at du angivelig benekter eksistensen av problemet (du er en «fornekter»).

Muligheten for å tro på eksistensen av et problem, men være sterkt uenig i etablissementets politiske bruk av sistnevnte, synes ikke lenger å være et politisk akseptabelt alternativ. Synd.

Graverende journalistikk under «klimasommeren» 2023. Hvis du ler av dette, er du en «fornekter».

Sammen med Toby Green har Thomas Fazi gitt ut boka The Covid Consensus, som har fått mange gode anmeldelser:

Følg Thomas Fazi på Twitter.

Vi er glade for å kunne publisere artikler av Thomas Fazi på steigan.no.

Forrige artikkelTvangsinnlagt på grunn av Facebook-innlegg?
Neste artikkelEnda en minister i Støres regjering inhabil – denne gangen Ola Borten Moe
Thomas Fazi
Thomas Fazi skriver om seg sjøl: Jeg er journalist/skribent/oversetter/sosialist. Jeg tilbringer mest tiden min i Roma, Italia. Blant annet er jeg medregissør for Standing Army (2010), en prisvinnende dokumentar-langfilm om amerikanske militærbaser med Gore Vidal og Noam Chomsky; og forfatteren av The Battle for Europe: How an Elite Hijacked a Continent – and How We Can Take It Back (Pluto Press, 2014) og Reclaiming the State: A Progressive Vision of Sovereignty for a Post-Neoliberal World (samforfattet med Bill Mitchell; Pluto Press, 2017).