Gribbene samles om Norges mineralrikdommer

0
Fra nettsidene til Norge Mining

Det britiskregistrerte Norge Mining hevder at de har funnet 70 milliarder tonn i fosfatforekomster i Norge.

Mining Technology skriver:

Rundt 90 % av utvunnet fosfat brukes til å produsere gjødsel til landbruksnæringen. Fosfor brukes også til å produsere litiumion-fosfatbatterier som brukes i grønne teknologier og batterier. Mineralet er etterspurt, men har for tiden betydelige forsyningsproblemer.

Man kan si det sånn, men man kan også si det ganske presist slik: Uten fosfat – ingen mat!

Ifølge US Geological Survey tilsvarer påviste fosfatreserver 71 milliarder tonn globalt, bare litt større enn totalen som er oppdaget i Norge.

Før dette funnet var den største fosfatforekomsten lokalisert i den vestlige Sahara-regionen i Marokko, tilsvarende rundt 50 milliarder tonn. Deretter følger Kina med 3,2 milliarder tonn, Egypt med 2,8 milliarder tonn og Algerie med 2,2 milliarder tonn, ifølge US Geological Survey-anslag.

Fosfat står på EUs liste over strategiske råmineraler. Unionen er nesten helt avhengig av import av fosfat og er bekymret for forsyningen.

«Oppdagelsen er virkelig gode nyheter, som vil bidra til målene for kommisjonens forslag om loven om kritiske råvarer,» sa en talsperson for EU-kommisjonen til Euractiv.

Norge skal plyndres

Norge Mining skriver på sine nettsider:

Norge sitter på store, uutnyttede mineralforekomster, viser undersøkelser så langt. Vi fokuserer vår innsats på tre ressurser med høy verdensomspennende etterspørsel: vanadium, fosfat og titan.

Vi vet så altfor godt hva dette betyr. Hvis ikke Norge Mining ennå er kjøpt opp av de vanlige mistenkte, vil de snart bli det. Det betyr at det er Wall Street og skatteparadiskapitalen som vil ta profitten. Og EU vil naturligvis bruke EØS-avtalen og sine politiske vasaller i Oslo til å sørge for at unionen tar den politiske kontrollen over disse råvareressursene. Vanadium er et strategiskk grunnstoff og er viktig blant annet for titanlegeringer i stål, og dermed for våpenindustrien.

Det er tragisk at vi har utstyrt oss med politikere som er lojale nikkedukker for utenlandsk storfinans, for EU og NATO.

Les også: Nå skal også Norges ressurser på havbunnen plyndres

Forrige artikkelHvorfor ble Azov-nazistene ønsket velkommen på Stanford?
Neste artikkelKapitalistene sirkler over Ukraina